Ο πολύ τρομακτικός λόγος που μια γυναίκα μήνυσε το κομμωτήριό της!

Αυτό το θέμα ίσως και να είναι ό,τι πιο παράδοξο διάβασες ποτέ σε αυτή εδώ τη στήλη! Αυτό το θέμα είναι ότι πιο παράδοξο διαβάσες ποτέ/θα διαβάσεις σε αυτήν εδώ τη στήλη! Ήξερες ότι ένα λούσιμο στο λουτήρα μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεσόδιο; Σπάνια περίπτωση αλλά μπορεί!

Σε κάθε στήλη ομορφιάς των μεγαλύτερων sites διεθνώς υπάρχει σήμερα αυτή η είδηση για την Elizabeth Smith, 48 ετών, που ισχυρίζεται ότι έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά την επίσκεψή της στο κομμωτήριο ΚΑΙ εξαιτίας της επίσκεψής της στο κομμωτήριο!

Το 2013 η Elizabeth Smith επισκέφτηκε το κομμωτήριο Blowbunny στο San Diego για να κάνει τα μαλλιά της. Και το hair pampering περιελάμβανε και το καθιερωμένο δεκάλεπτο λούσιμο στο λουτήρα. Μια εβδομάδα μετά άρχισε να νιώθει το αριστερό της χέρι και πόδι πολύ αδύναμο και έξι μέρες μετά υπέστη εγκεφαλικό, γράφει το ABC News του San Diego που φιλοξένησε την ιστορία της. “Έκανα εμετό, το κεφάλι μου έγινε πολύ ζεστό και δεν μπορούσα να σταθώ. Είχα μεγάλη αδυναμία στα πόδια και τα χέρια μου. Δεν πίστευαν ότι θα ζούσα”, είπε η Elizabeth Smith που είναι και μητέρα δύο παιδιών στο σταθμό.

Και υπάρχει κάτι ακόμη πιο σοκαριστικό σε αυτή την ιστορία: οι γιατροί κατηγόρησαν το… λουτήρα του κομμωτηρίου για αυτήν την κατάσταση ενώ μάλιστα είπαν ότι υπάρχει και το σύνδρομο Beauty Parlor Stroke, ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο που περιγράφει το ακόμη πιο σπάνιο εγκεφαλικό επεισόδιο που μπορεί να υποστεί κάποιος όταν δεν γίνεται σωστή αιμάτωση του εγκεφάλου λόγω της κακής στάσης στον λουτήρα.

“Όταν με κάποιο τρόπο κάποια από τις αρτηρίες του αυχένα τραυματιστεί τότε τα αιμοφόρα αγγεία τραυματίζονται και αυτά από μέσα με αποτέλεσμα το αίμα να μην κυκλοφορεί σωστά και να υπάρξει θρόμβωση, ενώ μετά αυτοί οι θρόμβοι χτυπάνε στο βόρειο μέρος του εγκεφάλου προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο”, λέει στο Buzfeed ο Steven R. Zeiler, επικεφαλής του κέντρου έρευνας για εγκεφαλικά επεισόδια, John Hopkins.

Μάλιστα, το Beauty Parlor Stroke Syndrome δεν είναι κάτι νέο! Οι New York Times είχαν αφιερώσει άρθρο τους σε αυτό το 1993 με τίτλο “Σπάνιος κίνδυνος για εγκεφαλικό επεισόδιο στα κομμωτήρια!”.

Βεβαίως, όλο αυτό είναι τόσο σπάνιο να σου συμβεί όσο το να κερδίσεις το Τζόκερ (ή το… αντιτζόκερ, καλύτερα). Που σημαίνει: θα είχες κερδίσει ήδη άπειρα εκατομμύρια!

Κι επειδή αυτό δεν πρόκειται να μας συμβεί, λέω να εξακουθώ να χαρίζω στον εαυτό μου την απόλαυση εκείνη του δεκάλεπτου μασάζ στο λουτήρα!

Read More

And More