Ο πρόεδρος Obama μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κόρες του όταν φτιάχνουν τα μαλλιά τους!

Ο πρόεδρος Obama μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κόρες του όταν φτιάχνουν τα μαλλιά τους! | tlife.gr

Αν νομίζεις ότι η συζήτηση για μαλλιά είναι… τρίχες τότε α) τι κάνεις σε αυτήν εδώ τη στήλη αλλά ακόμη κι αν μπήκες κατά λάθος σου έχω εκείνο το επιχείρημα που θα σου αλλάξει γνώμη γιατί β) μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama μιλάει για τρίχες!

Συγκεκριμένα, έδωσε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στους Times μαζί με την μπαλαρίνα Misty Copeland και μεταξύ άλλων μίλησαν για την επιτυχία, τη φυλή, το φύλο ακόμη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαύρες σε σχέση με τα μαλλιά τους.

Και σε αυτό το απολαυστικό σημείο, ο Barack Obama που πέρα από πρόεδρος της Αμερικής είναι και μπαμπάς, μιλάει για την αντίστοιχη εμπειρία που έχει με τις κόρες του. Σαν πατέρας με δύο κόρες, λοιπόν, είπε πως «καταλαβαίνω απόλυτα την πίεση στην οποία υπόκεινται όλα τα νεαρά κορίτσια προκειμένου να δείχνουν όμορφα ή καλύτερα, να δείχνουν κάπως συγκεκριμένα. Και αυτή η πίεση ήταν πάντα εντονότερη στις Αφροαμερικανές περισσότερο από τις άλλες γυναίκες. Αλλά αυτό είναι ένα μέρος από όλο τον τρόπο με τον οποίο κοινωνικοποιούμαστε και πιέζουμε τις γυναίκες να αμφιβάλουν για τον εαυτό τους ή να προσδιορίζουν τον εαυτό τους έχοντας μια πολύ συγκεκριμένη εμφάνιση».

Και αυτό είναι αλήθεια, αλλά έπειτα θέτει και μια πιο αισιόδοξη σκοπιά από την οποία βλέπει τα πράγματα λέγοντας πως πλέον τα μικρά κορίτσια μπορούν να αντλήσουν την beauty έμπνευσή τους από διαφορετικές πηγές. «Πιστεύω πως η κουλτούρα αλλάζει για τις νεαρότερες γενιές. Βλέπεις την Beyonce, βλέπεις διάφορες pop stars από διαφορετικές φυλές και με πολλά και διαφορετικά στιλ και η γκάμα επιλογών και έμπνευσής σου είναι πλέον ευρεία. Και αυτό είναι υγιές και ενθαρρυντικό. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πρόκληση. Ας πούμε, η Malia (σ.σ. κόρη του Obama) μιλάει ακόμη για τα μαλλιά των μαύρων κοριτσιών ως μια ξεχωριστή κατηγορία. Και είναι πεπεισμένη πως όταν είσαι μαύρη πρέπει να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για να φτιάξεις τα μαλλιά σου και πρέπει να αφιερώσεις πολύ περισσότερο χρόνο και πως πολλές φορές τα κορίτσια είναι σκληρά μεταξύ τους για το πώς πρέπει να δείχνουν. Και ως γονιός εγώ πρέπει να είμαι συμπαραστατικός», συμπληρώνει ο Obama.

Βεβαίως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Barack Obama μιλάει για μαλλιά. Την τελευταία φορά είχε πει κάτι πολύ, πολύ γλυκό όταν η σύζυγός του Michelle είχε κόψει αφέλειες λόγω κρίσης μέσης ηλικίας, όπως είχε πει. Και μπορείς να δεις το βίντεο εδώ!

READ more