Οι beauty κανόνες για να αντιμετωπίσεις το hangover!

Μπήκαμε στο μήνα με τις περισσότερες γιορτές, την διάθεση για πάρτι και τις εξόδους που γίνονται πιο εντατικά από όλους τους προηγούμενους μήνες. Μπήκαμε στο μήνα που εσύ και ο πονοκέφαλος από τα ξενύχτια και το αλκοόλ θα τα λέτε αρκετά συχνά. Η ερώτηση είναι: όταν έχεις ξυπνήσει με αυτό το απαίσιο συναίσθημα τι μπορείς να κάνεις για να το σώσεις; Έχουμε μερικούς χρυσούς beauty κανόνες γι’αυτό!

Επιστράτευσε ένα spray mist

Avene Eau Thermale Spring water, €8.80/150ml

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν σηκωθείς από το κρεβάτι είναι να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με ένα face mist. Όχι μόνο θα σε ξυπνήσει αλλά θα ενυδατώσει και την επιδερμίδα σου. Μάλιστα, αν ξέρεις ότι πρόκειται να βγεις φρόντισε να το έχεις βάλει από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο. Ή, μάλλον αφού ξεκινάει τώρα αυτή η περίοδος τοποθέτησέ το στο ψυγείο σε μόνιμη βάση.

Αρωμάτισε το μπάνιο σου

Revive Morning Bath & Shower Oil, Aromatherapy Associates

Ένα ντους ή, ακόμη καλύτερα, ένα αφρόλουτρο θα σε κάνει να νιώσεις ότι ενώνεις τα κομμάτια του παζλ που λέγεται “εγώ πριν το hangover” ξανά. Δοκίμασε να βάλεις μερικές σταγόνες αιθέριου έλαιου με εσπεριδοειδή που θα σε ξυπνήσουν.

Πιες νερό

Το αλκοόλ είναι διουρητικό και σε αφυδατώνει. Φρόντισε, λοιπόν, την επόμενη μέρα να καταναλώσεις πολύ νερό. Και για να είσαι σίγουρη ότι θα το κάνεις, γέμισε ένα μπουκάλι με νερό και έχε το μαζί σου.

Κάνε μια γρήγορη μάσκα

Μάσκα προσώπου AHA et Copaiba, Pai, €45.95, Sephora

Όσο πίνεις το νερό σου ή όσο κάνεις το αφρόλουτρό σου, κάνε παράλληλα και μια μάσκα προσώπου. Δοκίμασε κάποια με AHA που θα κάνει μικροαπολέπιση και θα διώξει τα νεκρά κύτταρα για να αναδυθεί από κάτω το νέο, φωτεινό σου δέρμα. Αν πάλι έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα αναζήτησε μια μάσκα με PHA αντί για AHA.

Ξεφορτώσου τα panda eyes

Στικ που μειώνει το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών, Cooling Water Mini, Milk Makeup, €11.95, Sephora

Το αλκοόλ κάνει κατακράτηση με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να μην έχεις να αντιμετωπίσεις μόνο τον πονοκέφαλο (λες και είναι κάτι απλό!) αλλά και τις σακούλες κάτω από τα μάτια σου. Επένδυσε σε μια μάσκα ματιών ή ένα προϊόν σε μορφή stick που θα έχεις βάλει στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά πάντα στα πρηξίματα.

Βγάλε το jade roller από το ψυγείο

Το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο πρόσωπο! Και αν το Jade Roller σου έχει και δύο άκρα (το ένα μικρότερο για την περιοχή κάτω από τα μάτια) ακόμη καλύτερα.

Βγες για τρέξιμο (αν αντέχεις)

Ο ιδρώτας από την άσκηση θα βοηθήσει να φύγουν οι τοξίνες από τον οργανισμό σου. Οπότε, αν αντέχεις καν΄το! Όμως, μιας και ο ιδρώτας σημαίνει απώλεια νερού, μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό για να ξαναγεμίσεις τις… μπαταρίες σου!

Φόρεσε κόκκινο κραγιόν

Morello Matte Lasting Lip Fluid, απόχρωση Red Velvet, Korres

Είναι το αγαπημένο beauty tip της Alexa Chung που κινείται στην λογική του fake it till you make it! Αν θέλεις, λοιπόν, να δείξεις όμορφη και ξεκούραστη φόρεσε στα χείλη σου ένα έντονο κόκκινο κραγιόν. Είναι έντονο και αποπροσανατολίζει από τα κουρασμένα σου μάτια.

 

Read More

And More