Οι beauty κανόνες και tricks των it girls

Το feed σου στο Instagram, καθημερινά, σου δίνει έμπνευση και ιδέες τόσο όσο αφορά στην περιποίηση όσο και στο μακιγιάζ ή το hairstyle. Ακολουθείς τα αγαπημένα σου it girls και στέκεσαι στη λεπτομέρεια. Επίσης προσπαθείς να ακολουθήσεις τη ρουτίνα τους και κυρίως τις συμβουλές τους. Στο πλάι τους έχουν άλλωστε τους πιο ταλαντούχους experts. Ειδικά οι Γαλλίδες έχουν μια φιλοσοφία από την οποία δεν παρεκλείνουν ποτέ αφού θέλουν όλα να δείχνουν φυσικά, ανεπιτήδευτα και απλά. Που σημαίνει με μία λέξη chic. 

Δεν είναι τυχαίο πως έχουν δημιουργήσει μια “σχολή” που ακολουθούν όλο και περισσότερες γυναίκες, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που η καθημερινότητα απόκτησε διαφορετικούς ρυθμούς. Κι αν αναρωτιέσαι ποιοι είναι οι βασικοί beauty κανόνες δες στη συνέχεια, μελέτησε τους και επέλεξε εκείνους που θα ακολουθήσεις πιστά. Από εμένα είναι ναι σε όλους. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michaëla (@thomsenmichaela)

Κανόνας 1ος: Νερό, νερό και πάλι νερό. Τόσο ο δερματολόγος όσο και η facialist σου τονίζουν τη σημασία του. Όσο κι αν φροντίζεις το δέρμα σε πρόσωπο και σώμα, χρησιμοποιώντας πλούσιες ενυδατικές φόρμουλες δεν θα καταφέρεις να αποκτήσεις τη φυσική λάμψη που επιθυμείς. Εκτός αν πίνεις καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό. Παράλληλα βοηθά στην αντιμετώπιση πρηξίματος και μαύρων κύκλων στην περιοχή των ματιών. 

Κανόνας 2ος: Όσο πιο απλά τόσο το καλύτερο. Less is more δηλαδή. Το moto των 90′ s είναι και πάλι εδώ κυρίως όσο αφορά στο καθημερινό make up look. Πολύ έντονο και rock βλέμμα ή σκούρο vampy χρώμα στα χείλη το πρωί; Όχι. Μπορείς να απλώσεις το αγαπημένο σου κόκκινο κραγιόν σε ένα περιποιημένο και καθαρό πρόσωπο ή να δημιουργήσεις διακριτικό smoky eye look με γήινες αποχρώσεις. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S a l o m é M o r y (@salome.mory)

Κανόνας 3ος: Αντηλιακή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω μιας και είναι το πλέον σημαντικό βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης κι εκείνο που θα σε προστατεύσει από τον καρκίνο του δέρματος και τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. 

Κανόνας 4ος: Κραγιόν στα ζυγωματικά. Το πιο έξυπνο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρικ. Το κόκκινο, ροζ και φούξια κραγιόν σου έχει περισσότερες από μία ιδιότητες. Η πιο απλή είναι να το χρησιμοποιήσεις αντί για blush. Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και τέλειο. Τα it girls μάλιστα απλώνουν ελάχιστη ποσότητα και στη μύτη ώστε να χαρίσουν μια υγιή όψη σε όλο το πρόσωπο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamara Mory (@tamaramory)

Κανόνας 5ος: Απολέπιση χειλιών. Επιβάλλεται πάντα να είναι άψογα. Ειδικά τώρα που φοράς ακόμη μάσκα προστασίας, ενόψει του χειμώνα που έρχεται αλλά και την επιστροφή σου στις ματ υφές και τα έντονα χρώματα κραγιόν. Δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον φρόντισε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα ώστε να παραμένουν απαλά και λαμπερά. Πριν την εφαρμογή του κραγιόν καλό είναι να απλώσεις lip balm ώστε να είναι τα χείλη σου απόλυτα προστατευμένα. 

Κανόνας 6ος: Υιοθετείς μόνο ότι σου ταιριάζει. Οι curtain fringes για παράδειγμα είναι υπέροχες αλλά αν δεν κολακεύουν το σχήμα του προσώπου θα είναι μια μικρή καταστροφή. Όπως επίσης το μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου αν έχεις μικρά μάτια. Υπάρχουν δεκάδες τάσεις κάθε σεζόν, μία ή και περισσότερες από τις οποίες είναι τέλειες για εσένα. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leia Sfez (@leiasfez)

Κανόνας 7ος: Η περιττή ποσότητα στα χείλη είναι… περιττή. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να την απομακρύνεις με ένα χαρτομάντιλο. Πάντα. 

 

Read More

And More