Οι καμπύλες τώρα επιστρέφουν και είναι πιο sexy από ποτέ!

Οι καμπύλες τώρα επιστρέφουν και είναι πιο sexy από ποτέ! | tlife.gr

Έχεις σκοπό από Δευτέρα να ξεκινήσεις δίαιτα; Σου έχουμε το τέλειο νέο: σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και δημοσιεύθηκε στο Live Science oι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με καμπύλες γιατί τις βρίσκουν πολύ sexy!

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι η θέα ενός καμπυλόγραμμου σώματος διεγείρει τα νεύρα ανταμοιβής του αντρικού εγκεφάλου όπως η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ή ναρκωτικών. Τα καλλίγραμμα σώματα στις γυναίκες συνδέονται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα με τη γονιμότητα και την υγεία, με αποτέλεσμα οι άντρες να βρίσκουν εξαιρετικά sexy το σχήμα της κλεψύδρας σε μια γυναικεία φιγούρα.

Προκειμένου να βρουν τις ρίζες της συμπεριφοράς αυτής οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 14 άντρες με μέσο όρο ηλικίας τα 25 χρόνια για να βαθμολογήσουν το πόσο ελκυστικές βρίσκουν φωτογραφίες απο γυμνές γυναίκες πριν και μετά απο πλαστική επέμβαση η οποία θα τους έδινε καλοσχηματισμένους γλουτούς. Μέσω εγκεφαλογραφημάτων, λοιπόν, φάνηκε πως στη θέα των μετεγχειρητικών φωτογραφιών ενεργοποιήθηκαν τμήματα του εγκεφάλου που είναι σχετικά με την επιβράβευση, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών που συνδέονται με τη χρήση αλκοολούχων και ναρκωτικών ουσιών.
Τι λέει η ψυχολόγος
«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές έρευνες σχετικά με το ποιο είδος σώματος προτιμούν οι άνδρες. Στην πρώτη θέση, σε παγκόσμια κλίμακα, βρίσκεται με μεγάλη διαφορά το σώμα της κλεψύδρας! Και αυτό γιατί σε τέτοια σώματα “ξεχωρίζουν” οι “γνωστοί-άγνωστοι” (στήθος, περιφέρεια, γλουτοί), όποτε και είναι πιο ευδιάκριτoι από το ανθρώπινο μάτι!», μας λέει η ψυχολόγος Αγγελική Τάτση-Πολυτάρχου.
Και συνεχίζει: «Γνωρίζετε γιατί ίσως στο παρελθόν, οι άντρες προτιμούσαν τις καμπυλωτές σιλουέτες αλλά και γιατί αρχίζει να κάνει δυναμική επιστροφή αυτή η προτίμηση σήμερα; Η εξελικτική ψυχολογία υποστηρίζει, ότι δε θέλουμε σε περίοδο κρίσης που τα οικονομικά μας είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και που μαχόμαστε για να επιβιώσουμε, ο σύντροφος μας να μας υπενθυμίζει τα προβλήματα αυτά και να δείχνει σαν “σκελετός”, ο οποίος έχει αδυνατίσει από την έλλειψη φαγητού και τις κακουχίες!».

Διάσημες καμπύλες!

Η Scarlett Johanson είναι από τις πιο λαμπερές και sexy παρουσίες στο Hollywood. Οι καμπύλες της είναι πρώτες στη λίστα των προτιμήσεων των αντρών και δεν έχει κάνει ποτέ της δίαιτα…

Η Kate Winslet είναι τόσο περήφανη για τις καμπύλες της που κατά το παρελθόν είχε μηνύσει πολύ γνωστό περιοδικό επειδή τόλμησε να ρετουσάρει τις φωτογραφίες της και να την δημοσιεύσει πολύ πιο αδύνατη!

Η Monica Bellucci, όπως και πιο πάνω η Jennifer Lopez, ανήκουν στη λίστα των πιο sexy γυναικών αφού οι καμπύλες τους έχουν πρωταγωνιστήσει στα όνειρα πολλών αντρών!

Από τις Νατάσα Μπερέκου και Χριστίνα Σκαρμούτσου

READ more