Οι πιο σημαντικές beauty στιγμές του 2011 που άλλαξαν τον κόσμο της ομορφιάς!

BB κρέμες. Τεράστια αντρικά φρύδια. Άντρες (άντρες, όμως!) που βάφουν τα νύχια τους. Το πρώτο brow bar στην Ελλάδα… Και κάπως έτσι, ο κόσμος της ομορφιάς αλλάζει. Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη beauty εξελίξεις. Ποιες ήταν, όμως, αυτές που έφεραν τα πάνω κάτω και άνοιξαν νέους δρόμους και προοπτικές; Ok! Αυτή την φορά το task ήταν πολύ δύσκολο. Γιατί κάνοντας το beauto-ξεσκαρτάρισμά σου πάντα υπάρχει κίνδυνος να αφήσεις σημαντικές στιγμές απ’ έξω. Νομίζω, όμως, πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Και κάπως έτσι (περήφανα!!!) σου παρουσιάζω την λίστα με τις πιο σημαντικές beauty στιγμές που άλλαξαν τον κόσμο της ομορφιάς!

Τα μεγάλα φρύδια (ήρθαν για να μείνουν)!

Η διεθνούς φήμης make up artist, Pat McGrath μας είχε συστήσει στα χοντρά αντρικά φρύδια δύο σεζόν πριν μέσα από τα fashion shows των οίκων Prada και Balenciaga. Φέτος, όμως, στη λίστα με τους οίκους που υπέκυψαν στον πειρασμό των huge φρυδιών προστέθηκαν πολλοί ακόμα οίκοι! Αν δεν τσίμπησες με την παγίδα των 80’s να αφήσεις μια πολύ λεπτή γραμμή για φρύδι είσαι ευτυχισμένη. Αν όχι, οι εταιρίες καλλυντικών φροντίζουν ώστε να μην κλαίμε. Μάσκαρα για τα φρύδια, μολύβια, σκιές φρυδιών είναι όλα στις υπηρεσίες σου για να καμουφλάρεις το αποτέλεσμα!
Bonus info: Εδώ θα βρεις πώς να βάφεις τα φρύδια σου σωστά βήμα προς βήμα.

Το rainbow hair αποκτά πολλές, πολλές fan!

Πέρισυ ήταν το ombre. Φέτος είναι το rainbow hair! Οι διάσημες βάφουν τα μαλλιά τους άλλο χρώμα στις άκρες προτιμώντας κυρίως τις παστέλ αποχρώσεις. Το είδαμε σε πολλές ξένες! Στην Ελλάδα το έκανε η Τάμτα και προσφάτως η Μαίρη Σινατσάκη. Είναι τολμηρό, γι’ αυτό και πρέπει να είσαι έτοιμη να το υποστηρίξεις! Το 2010 το trend έκανε δειλά την εμφάνισή του στο fashion show του οίκου Proenza Schouler ενώ φέτος το είδαμε στον οίκο Gurgung.
Bonus info: για να δεις ποιες ακόμη διάσημες το έχουν κάνει κάνε κλικ εδώ.

Σχεδιαστές και οίκοι “εισβάλλουν” στην κοσμετολογία!


Αυτή την χρονιά, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, οι οίκοι μπαίνουν δυναμικά στον όμορφο κόσμο της κοσμετολογίας. Ο Oscar de la Renta λανσάρει δύο ολοκαίνουρια αρώματα, η Stella Mc Cartney μετά το Stella αναμένεται να κυκλοφορήσει το L.I.L.Y ενώ ο Tom Ford κυκλοφόρησε μια ολοκληρωμένη σειρά μακιγιάζ με υπέροχες υφές και τέλειες αποχρώσεις για τα χείλη. Αν θα έρθει το μακιγιάζ του στην Ελλάδα; Είναι υπό συζήτηση (δεν μπορώ να πω περισσότερα!). Την Άνοιξη, πάντως, θα γνωρίζουμε!

Οι άντρες (100%!) βάφουν τα νύχια τους!

Ο Scott Stemberg στέλνει στο catwalk άντρες που φορούν κραγιόν σε frosty pink απόχρωση (Spring 2012), οι εταιρίες καλλυντικών λανσάρουν τις guylashes, δηλαδή ψεύτικες βλεφαρίδες για άντρες και ο Tom Ford δηλώνει ότι πολλοί άντρες παίρνουν το concealer της κοπέλας τους για να διορθώσουν μικρές ατέλειες όταν εκείνες δεν βλέπουν. Και την στιγμή που λες “Μπα, δεν πρόκειται…” εμφανίζεται το απόλυτο ανδρικό είδωλο, ο Johnny Depp με βαμμένα νύχια στην πρεμιέρα της ταινίας Rum Diaries. Και ξαφνικά όλα αλλάζουν!

Οι γυναίκες βρίσκουν το νέο beauty icon τους!

Την στιγμή που οι πασαρέλες γεμίζουν με “σκληρά” χαρακτηριστικά όπως τα αντρικά φρύδια και το tomboy μακιγιάζ οι γυναίκες αρχίζουμε να ξαναπιστεύουμε σε πρίγκιπες και άλογα. Η Kate Middleton παραδίδει μαθήματα κομψότητας και φινέτσας και πηγαίνει στον γάμο της χρονιάς με αέρινα μαλλιά και μακιγιάζ που έχει κάνει η ίδια στον εαυτό της. Επιτέλους, οι νύφες νέας γενιάς σταματούν να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας με τόνους glitter και κότσους- υπερθέαμα!

Ανακαλύπτονται τα… ηλιακά βερνίκια!

Αυτή η ανακάλυψη αποτελεί σωτήρια λύση για όλες εκείνες τις γυναίκες που λόγω επαγγέλματος δεν μπορούν να βάψουν τα νύχια τους έντονο χρώμα! Τα ηλιακά βερνίκια Twin Color αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το φως. Στον ήλιο γίνονται έντονα, ενώ σε έναν κλειστό χώρο το χρώμα τους είναι πολύ φυσικό! Στην Ελλάδα τα βρίσκουμε αποκλειστικά στο Νύχι- Νύχι και γνωρίζω πολλές που θα χαρούν με αυτή την είδηση!

Μπαίνουν στην ζωή μας οι ΒΒ κρέμες!

Η νέα επανάσταση στον χώρο της κοσμετολογίας είναι οι ΒΒ κρέμες που παίρνουν το όνομά τους από το Blemish Balm. Tις κρέμες αυτές τις χρησιμοποιούσαν αρχικά δερματολόγοι στην Γερμανία και κάνουν τέλεια ανάπλαση ειδικά μετά από δραστικές παρεμβάσεις όπως peeling. Σήμερα, είναι κρέμες που συνδυάζουν (αντιγήρανση, ανάπλαση, ενυδάτωση, χρώμα) πολλές δράσεις σε μια και μας βοηθούν να εξοικονομήσουμε πολύτιμο χρόνο αλλά και χρήματα. Εταιρίες όπως MAC και Smashbox έχουν ήδη λανσάρει ΒΒ κρέμες στην αγορά ενώ πρόσφατα προστέθηκε και η Garnier με την ΒΒ κρέμα Miracle Skin Protector που κοστίζει €9.99.

Read More

And More