Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις το νέο σου άρωμα

Συχνά, οι δικοί σου άνθρωποι σε έχουν συνδέσει με το άρωμα σου. Ειδικά αν παραμένεις πιστή σε μια συγκεκριμένη εσάνς για χρόνια. Είναι η υπογραφή σου στο χώρο άλλωστε και την επιλέγεις ανάλογα με το styling, την ηλικία, την εποχή, τη διάθεση και κυρίως την ιδιοσυγκρασία και προσωπικότητα. 

Κι εσύ δεν βγαίνεις ποτέ από το σπίτι αν δεν έχεις φορέσει το άρωμά σου. Διαφορετικά είναι σαν να ξέχασες τα κλειδιά. 

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις το νέο σου άρωμα 

Βήμα 1ο:  Αρχικά, σκέψου τα αρώματα που έχεις δοκιμάσει και προτιμάς. Μην είσαι όμως στενόμυαλη. Αν για παράδειγμα σου αρέσουν τα floral μπορείς να τολμήσεις ένα που έχει το αγαπημένο σου λουλούδι στη σύνθεση μεν αλλά συνδυάζεται με νότες ξύλου ή ακόμη και musk. Υπάρχουν επίσημες μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζεις όπως: Το Eau de Cologne διαρκεί έως και δύο ώρες. Το Eau de toilette περίπου τρεις ώρες, το Eau de parfum από πέντε έως οκτώ ώρες ενώ υπάρχει και το καθαρό άρωμα, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες.

Βήμα 2: Οι νότες των αρωμάτων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Κορυφής, Καρδιάς και Βάσης. Οι νότες κορυφής τείνουν να είναι πιο απαλές και διακριτικές. Οι νότες καρδιάς έχουν εκείνες με την μεσαία ένταση ενώ στη βάση βρίσκονται οι έντονες και συνήθως ξυλώδης. Όλες τους “συνεργάζονται” μοναδικά για να δημιουργήσουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι νότες κορυφής είναι εκείνες που εξαφανίζονται γρήγορα και παράλληλα αφήνουν την πρώτη εντύπωση. Σκοπός των μεσαίων αλλά και της βάσης είναι να αναδείξουν τις νότες κορυφής. Καλό είναι να γνωρίζεις όλες τις νότες του αρώματος ώστε να επιλέξεις εκείνες που θέλεις να επικρατούν. 

Βήμα 3ο: Μην ξεχνάς τον καφέ. Το πιθανότερο είναι να μυρίσεις αρκετά αρώματα πριν επιλέξεις. Το σωστό είναι μεταξύ του πρώτου με το δεύτερο μυρίζεις μερικούς κόκκους καφέ. Με αυτό τον τρόπο αποσυμφορείς την όσφρηση και συνεχίζεις.  

Photos: iStock

 

 

Read More

And More