Aaaand chill!

Όλα τα μυστικά για να κάνεις σήμερα το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου: το πιο χαλαρωτικό αφρόλουτρο!

Soooo this is Christmas! Αυτές τις μέρες που οι επιλογές μας δεν είναι πολλές (αλλά ακόμη και αν ήταν!) έχουμε μια πολύ ωραία ιδέα- ένα πολύ ωραίο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου: το πιο χαλαρωτικό αφρόλουτρο της χρονιάς! Και υπάρχουν κάποια μυστικά- tips που μπορούν να απογειώσουν την διαδικασία και που θα σε κάνουν να νιώθεις σαν να είσαι σε spa

Scroll down και μετά τρέξε στο μπάνιο!

Dry brushing

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανό μας και αξίζει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Αυτό που κάνεις με το μπάνιο είναι να το αποτοξινώνεις αλλά μπορείς να ενισχύσεις την διαδικασία με αυτό το tip: πριν μπεις για μπάνιο πάρε μια τρίχινη βούρτσα και τρίψε απαλά και κυκλικά σε στεγνή επιδερμίδα επιμένοντας στα σημεία της κυτταρίτιδας και των σκληρύνσεων. Βούρτσα σώματος Ruhi Dry Brush, In Beauty Pharma, €25.00. 

Η σωστή θερμοκρασία και το tip με το λάδι σώματος!

Η σωστή θερμοκρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη χαλάρωσή σου. Το ξέρω πως όσο πιο ζεστό είναι το νερό τόσο μεγαλύτερη η χαλαρωτική αίσθηση που σου εξασφαλίζει. Αλλά να που το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει το υδρολιπιδικό φιλμ που δρα προστατευτικά και μέτα νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε τραβάει και να γίνεται κόκκινη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι προτού μπεις στο νερό να απλώσεις σε στεγνή επιδερμίδα λάδι σώματος δημιουργώντας έτσι ένα προστατευτικό φιλμ στο υδρολιπιδικό σου φιλμ. Και κάτι ακόμη σημαντικό: τέσταρε την θερμοκρασία του νερού με την παλάμη σου και όχι τις άκρες των δαχτύλων σου που είναι πιο ανεκτικές στις ακραίες θερμοκρασίες.

Αφρόλουτρο: ποιο είναι το σωστό!

Όταν σκεφτόμαστε μπάνιο οι περισσότερες από εμάς σκεφτόμαστε και πλούσιες μπουρμπουλήθρες. Αλλά, θα πρέπει να είσαι προσεκτική στην επιλογή του. Απόφυγε να χρησιμοποιείς αφρόλουτρο αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ή, καλύτερα, επίλεξε ένα με βασικό συστατικό του την λεβάντα που έχει καλμαντικές ιδιότητες. Δοκίμασε το Caring Lavender της Apivita (€8.30).

Άλατα: τι κάνουν

Μια άλλη επιλογή για το μπάνιο σου είναι να βάλεις άλατα. Γιατί να το κάνεις; Γιατί τα άλατα ανακουφίζουν από μυικούς πόνους. Οπότε αν έχεις τελειώσει μόλις το μάθημα του crossfit κάνε αυτό το δώρο στον εαυτό σου: γέμισε την μπανιέρα σου με άλατα και βυθίσου μέσα σε αυτή. 

Ποια είναι τα σωστά κεριά που πρέπει να ανάψεις!

Τα κεριά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να χαλαρώσεις. Μην παραλείψεις, λοιπόν, να ολοκληρώσεις το τέλειο σκηνικό ανάβοντας ένα τουλάχιστον κερί, αλλά όχι όποιο! Όσα μυρίζουν λεβάντα, χαμομήλι, νερόλι ή vetiver έχουν και χαλαρωτικές ιδιότητες. Αγαπημένο μας το Feuille De Lavande της Diptyque (€52.50).

Πότε πρέπει να βγεις

Μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο αλλά όχι με τις ώρες! Άρα η ερώτηση είναι: υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που μπορώ να κάτσω; Ή πώς θα καταλάβω πότε πρέπει να βγω; Όταν τα χέρια σου έχουν αρχίσει και μουλιάζουν (βλέπεις τις άκρες των δαχτύλων σου να ζαρώνουν) καταλαβαίνεις πως ήρθε η ώρα να βγεις. Αυτές οι “ζάρες” είναι δείγμα ότι έχει αρχίσει να καταστρέφεται η κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας που δρα προστατευτικά.

Οι πετσέτες παίζουν ρόλο (ή, αλλιώς, πώς θα καταλάβεις ότι χρησιμοποιείς τις σωστές)!

100% βαμβακερό μπουρνούζι, Zara Home, €55.99

Τίποτα δεν μπορεί να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα περισσότερο και πιο απότομα από το να βγεις από το ζεστό σου αφρόλουτρο στο κρύο περιβάλλον ενός σπιτιού. Για να εξασφαλίσεις μια ομαλή μετάβαση είναι σημαντικό να τυλίξεις το σώμα σου με πλούσιες βαμβακερές πετσέτες και μπουρνούζια. Ο γενικός κανόνας είναι: αν μπορείς να δεις τη βάση της πετσέτας σου τότε δεν είναι καλή! Επαναλαμβάνω: πρέπει να είναι fluffy, πλούσιες και βαμβακερές!

Read More

And More