Ole Henriksen: συνέντευξη με τον δημιουργό του πιο πολυσυζητημένου skincare brand που έφτασε μόλις στην Ελλάδα!

Υπάρχει ένα τεράστιο λανσάρισμα που έχει γίνει αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Ένα λανσάρισμα για το οποίο έλαβα γύρω στα 30 DM όταν έδειξα ένα προϊόν σε stories μου το instagram. Γιατί η φήμη αυτού του brand προηγούνταν. Πρόκειται για τα Ole Henriksen που μόλις έφτασαν στα Sephora, πληροφορία που είχα εδώ και περίπου ενάμιση μήνα. Κι ενάμιση μήνα τώρα ανυπομονούσα να μοιραστώ την συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Ole Henriksen, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το ομώνυμο brand με τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί, πράσινες και μπλε συσκευασίες και τα δραστικά συστατικά.

Ole Henriksen: ο πιο θετικός άνθρωπος της βιομηχανίας της ομορφιάς!

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που όταν τους συναντάς έχουν ένα εκτόπισμα που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν να ζωντανέψουν την παρέα (αν είσαι αρκετά τυχερός για να έχεις έναν τέτοιον άνθρωπο στη ζωή σου) ή που θα μπουν σε έναν χώρο και θα γυρίσεις να τους κοιτάξεις. Όχι μόνο εσύ. Ο Ole Henriksen είναι αυτός ο άνθρωπος! Κάναμε την συνέντευξή μας μέσω zoom στις 5 Μαΐου, μια μέρα μετά τα γενέθλιά του (είναι γεννημένος στις 4 Μαΐου 1951)  και την προηγούμενη μέρα οι συνεργάτες του του έκαναν έκπληξη μέσω zoom. Επίσης, αυτή η ημερομηνία σήμαινε πως βρισκόμασταν στην καρδιά της καραντίνας που σημαίνει ότι η διάθεση όλων δεν ήταν πολύ καλή μέχρι που η κάμερα του Zoom άνοιξε και εμφανίστηκε ο Ole Henriksen (προφέρεται Ούλε).

Ο Ole, λοιπόν, ο πιο θετικός άνθρωπος της βιομηχανίας της ομορφιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δανία και για πολλά χρόνια ήταν ακροβάτης (ναι!). Ταξίδεψε τον κόσμο κάνοντας αυτή τη δουλειά, αλλά εν τω μεταξύ, οι συνεχόμενες μετακινήσεις και η πολύ κακή διατροφή (“έπινα κάθε μέρα αναψυκτικά και κατανάλωνα τεράστιες ποσότητες ζάχαρης”, μου λέει) είχαν σαν αποτέλεσμα να εμφανίσει κυστική ακμή. “Δεν μου άρεσε ο εαυτός μου. Δεν ήμουν εγώ. Τα επίπεδα ζαχάρου μου ήταν αυξημένα. Μια φίλη μου, η Lagita, η οποία ήταν αισθητικός με έλυσε το ζήτημα και μια άλλη, επίσης, αγαπημένη φίλη η Isabelle από το Λονδίνο μου πρότεινε μια σχολή αισθητικής εκεί όταν είδε την αγάπη μου για το skincare!”. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: ο Ole Henriksen άνοιξε spa στο Beverly Hills στο οποίο συνέρρεαν και συρρέουν πολλές διάσημες: Barbra Streisand, Charlize Theron, Madonna, Katy Perry, είναι μερικές μόνο από τις πάρα, πάρα πολλές stars που ανήκουν στο πελατολόγιό του και που περπατήσουν στο κόκκινο χαλί κλείνουν πρώτα ένα ραντεβού μαζί του!

“Άνοιξα το πρώτο μου ινστιτούτο αισθητικής το 1975 στο Beverly Hills και έγινα γνωστός ως “ο ειδικός της ακμής”. Θυμάμαι έναν ασθενή, τον Samy που είχε διαβάσει για εμένα στις εφημερίδες και έκλεισε ραντεβού γιατί είχε ακμή. Ήταν γύρω στα 20, ήταν πολύ μαζεμένος και εσωστρεφής και έβλεπες την ανασφάλεια που του είχε προκαλέσει η ακμή ακόμη και στη στάση του σώματός του. Περπατούσε πάντα σκυφτός και με γερτούς ώμους. Δούλεψα πολύ μαζί του και του είπα ότι δεν θα σε απαλλάξω μόνο από την ακμή αλλά μαζί μου θα σταματήσεις να είσαι και αυτός που είσαι τώρα. Ξεκίνησα να του κάνω peeling του έμαθα να τρέφεται σωστά! Για μένα είναι πολύ σημαντικό να μην αυξάνεις τα επίπεδα ζαχάρου. Μην ξεκινάς τη μέρα σου με μια γλυκιά μπάρα και χυμό. Έτσι δίνεις την λάθος εντολή στον εγκέφαλο και ζητάει και άλλη ζάχαρη. Ένα oatmeal που να περιέχει μπανάνες, μούρα, καρύδια, κανέλα είναι το ιδανικό! Ξεκινάς έχοντας από το πρωί όλα όσα χρειάζεσαι!”, μου εξηγεί και μου λέει ότι φυσικά ο Samy είχε την εξέλιξη που περίμενε και μεταμορφώθηκε!

Ole Glow: η ιστορία με την οσκαρική ηθοποιό Laura Dern!

Αν δεις τον ίδιο τον Ole Henriksen ή αν κάνεις ένα πρόχειρο scroll down στον λογαριασμό του brand στο instagram θα δεις ότι υπάρχει μια έντονη λάμψη στα πρόσωπα. Πρόκειται για το “Ole Glow”, την ατάκα που είναι γραμμένη σε πολλά προϊόντα Ole όταν ανοίξεις το κουτί. Ο Ole Henriksen μοιράστηκε μαζί μου την ιστορία πίσω από αυτή τη διάσημη φράση που χαρακτηρίζει το brand: “H Laura Dern ήταν ένα κορίτσι που ήξερα από πάρα πολύ μικρή ηλικία γιατί είχα πελάτισσα την επίσης διάσημη μαμά της. Αφού έπαιξε στην ταινία Rampling Rose επρόκειτο να πάει στα Academy Awards για πρώτη φορά και το δέρμα της είχε εξάρσεις. Είναι αυτό που περιγράφουμε με τον όρο emotional skin όταν το δέρμα σε περιόδους άγχους βγάζει σπυράκια, αφυδατώνεται και αντιδρά περίεργα. Την προηγούμενη μέρα κλείσαμε ραντεβού και αφού φρόντισα το πρόσωπό της, σηκώθηκε και όταν το είδε στον καθρέφτη μου είπε: “Ole! Έχω αυτό το… Ole glow! Η ίδια είναι, λοιπόν, που ανακάλυψε τον όρο. Βεβαίως, την Laura Dern την γνωρίζω από τότε μέχρι σήμερα και φυσικά φρόντισα την επιδερμίδα της και πριν τα τελευταία Επρόκειτο Την ημέρα που πριν από τα Academy Awards ήρθε στο Beverly Hills και αφού της έκανα τις θεραπείες της σηκώθηκε και μου είπε. Ole έχω αυτό το… Ole Glow! Και ήταν αυτή που ανακάλυψε τον όρο! Ξέρω, λοιπόν, την Laura Dern από τότε και εννοείται πως φρόντισα την επιδερμίδα της και πριν παραστεί στα τελευταία Όσκαρ!”.

Για τον Ole Henriksen, ωστόσο, το “Ole Glow” δεν είναι κάτι που προέρχεται μόνο από την επιδερμίδα: “Το Ole Glow είναι αυτή η λάμψη των ανθρώπων που έχουν λάμψη από μέσα!”, μου εξηγεί και ξέρω ακριβώς τι εννοεί γιατί τον έχω απέναντί μου.

Τα αγαπημένα ενεργά συστατικά του Ole Henriksen και το bakuchiol αντί για ρετινόλη!

Αυτό που επαναλαμβάνω ξανά και ξανά στην συνέντευξή μας είναι ότι ο Ole ήταν pioneer. Γιατί πολύ πριν ο κόσμος της ομορφιάς αρχίσει να μιλάει για ενεργά συστατικά, για AHA και ρετινόλη ο ίδιος τα λάτρευε. Βασικό βήμα για ένα σωστό skincare για εκείνον είναι τα peeling με AHA για να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα να μπορεί να αναπνέει ελεύθερα. Αγαπά την βιταμίνη C αλλά δεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην ρετινόλη γι’αυτό και έφερε στα καλλυντικά του την τέλεια εναλλακτική αυτής: το bakuchiol το οποίο έχει όλες τις ιδιότητες της ρετινόλης αλλά χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα: “Δεν ήμουν ποτέ fan της ρετινόλης γιατί ερεθίζει το δέρμα, το κάνει κόκκινο και φωτοευαίσθητο. Μου αρέσει, όμως, πολύ το bakuchiol το οποίο προέρχεται από το Babchi tree που μεγαλώνει στην Ινδία. Έχει την ικανότητα να κάνει rebuild στο κολλαγόνο, να απολεπίζει και να χτίζει ξανά την επιφάνεια της επιδερμίδας, είναι όμως και αντιφλεγμονώδες και όλα αυτά χωρίς να προκαλεί φωτοευαισθησία!”.

Αν έπρεπε να διαλέξει ένα μόνο ενεργό συστατικό αυτό θα ήταν… 

Σε κάθε συνέντευξη υπάρχουν αυτά τα ερωτήματα που σε καλούν να αποφασίσεις ανάμεσα στο ένα ή το άλλο. Έκανα μερικές τέτοιες ερωτήσεις στον Ole Henriksen και δεν ήταν καθόλου διπλωματικός με απαντήσεις όπως “τα αγαπώ όλα εξίσου” ή “μην μου ζητάς να διαλέξω”. Όταν τον ρώτησα, λοιπόν, για το αγαπημένο του συστατικό μου είπε: “Η βιταμίνη C! Είναι αντιοξειδωτικό, είναι αντιφλεγμονώδες, αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή, μειώνει τις διχρωμίες και είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας!”.

Αν έπρεπε να επιλέξει ένα μόνο ένα βήμα στο skincare αυτό θα ήταν… 

Μια εντελώς υποθετική ερώτηση γιατί… για ποιο λόγο να διαλέξεις όταν μπορείς να τα κάνεις όλα; Παρόλα αυτά, αν έπρεπε να διαλέξει ένα και μόνο βήμα αυτό θα ήταν η ενυδάτωση: “Το ενυδατωμένο δέρμα είναι ένα δέρμα λαμπερό, ένα plump δέρμα. Αυτές τις μέρες (να σου θυμίσω ότι η συνέντευξή μας έγινε κατά την διάρκεια της καραντίνας) όλοι κάνουν μάσκα. Αυτό που ξεχνάνε, όμως, είναι να κλειδώσουν από πάνω την υγρασία και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα! Από την άλλη, όμως, είναι πολύ σημαντικός και ο καθαρισμός γιατί αλλιώς οι πόροι φράζουν και τα προϊόντα δεν θα μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους τελικά”, μου επισημαίνει.

Το τέλειο tip για τις λιπαρές/ακνεϊκές επιδερμίδες 

Στην σειρά Ole Henriksen θα βρεις την σειρά Balance στην πράσινη συσκευασία η οποία είναι εξαιρετική για τις λιπαρές, ακνεϊκές επιδερμίδες. Ωστόσο, πέρα από αυτή τη σειρά, ο Ole μοιράστηκε μαζί μου και ένα εξαιρετικό beauty tip για τα ακνεϊκά δέρματα. Σημείωσε: “Κάθε δεύτερο βράδυ, αν έχεις ακμή, βάλε χλιαρό νερό και ανάμειξε το με ένα κουταλάκι αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου πολύ καλά. Έπειτα, πάρε μια πετσέτα, βούτηξέ την στο μείγμα, στύψε την και πίεσε το στο πρόσωπό σου για 30 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε δέκα φορές σε καθαρή επιδερμίδα και έπειτα προχώρησε στο υπόλοιπο skincare routine σου”. 

Γιατί χρειάζεσαι έναν μεγεθυντικό καθρέφτη

Ένα από τα πράγματα στα οποία επιμένω περισσότερο είναι να παρατηρείς το δέρμα σου και να μάθεις να το ακούς. Ο master του skincare στην συνέντευξή μας, μου έδωσε και ένα μαγικό tip για να το… διαβάζουμε καλύτερα. Είναι ένα tip που εφαρμόζει και ο ίδιος κάθε εβδομάδα! “Έχω έναν καθρέφτη εδώ και είκοσι χρόνια, τον οποίο είχα αγοράσει από το Παρίσι και έχει δύο μεριές: από την μια ο καθρέφτης είναι κανονικός και από την άλλη μεγεθυντικός. Αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιώ την μεγεθυντική μεριά στο daylight, μια φορά την εβδομάδα για να τσεκάρω την επιδερμίδα μου σε τι κατάσταση είναι. Όταν δω ότι έχει αλλάξει, κάνω την αντίστοιχη θεραπεία μου!”.

Τα προϊόντα Ole Henriksen που θα σου δώσουν το διάσημο Ole Glow! 

Στα πρακτικά! Αφού έμαθες την φιλοσοφία του Ole καιρός να περάσεις στην πράξη! Όπως είπαμε, τα προϊόντα θα τα βρεις αποκλειστικά στα Sephora και online εδώ αλλά και στο Sephora Greece Mob App και χωρίζονται σε τρεις σειρές τις οποίες μπορείς πολύ  εύκολα να αναγνωρίσεις από το χρώμα της συσκευασίας:

-Η Balance που είναι η πράσινη σειρά απευθύνεται στις λιπαρές/ ακνεϊκές επιδερμίδες και εδώ θα βρεις ένα από τα τελειότερα gel καθαρισμού για το πρόσωπο. Η συγκεκριμένη σειρά έχει συστατικά με αντιβακτηριακή δράση αλλά δεν αφήνει την επιδερμίδα. Εξάλλου, όπως πολύ σωστά λέει ο Ole, όταν στερείς από την λιπαρή επιδερμίδα τα καλά της έλαια χρησιμοποιώντας σκληρά προϊόντα, τότε η επιδερμίδα υπερπαράγει σμήγμα για να καλύψει το κενό με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο λιπαρή.

-Η Truth στην πορτοκαλί συσκευασία που δίνει λάμψη στην επιδερμίδα και έχει ως βασικό συστατικό την βιταμίνη C. Ένα από τα προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το serum. Ok, δεν πρέπει να δοκιμάσεις μόνο ένα! Η ενυδατική της ίδιας σειράς αφήνει την επιδερμίδα ενυδατωμένη αλλά καθόλου λιπαρή, αλλά και η κρέμα ματιών Banan Bright που έχει βιταμίνη C, ανακλαστές φωτός που δείχνουν την περιοχή αμέσως πιο φωτεινή και είναι εμπνευσμένη από τις banana powder που δίνουν έξτρα φως. Επίσης, αυξάνει την ελαστικότητα της περιοχής.

-Η Transform στην μπλε συσκευασία που είναι ιδανική για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων αλλά και τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

Αντί επιλόγου: “Το skincare είναι σαν την γυμναστική! Αρχικά θα κάνεις προθέρμανση, μετά σκληρό work out και στο τέλος χαλάρωση. Τα προϊόντα που θα επιλέξεις, λοιπόν, θα πρέπει να κάνουν το ίδιο!”. Α, και μην ξεχνάς να χαμογελάς για έξτρα δόσεις Ole Glow!

Read More

And More