Όλοι οι σωστοί τρόποι να πλύνεις το σφουγγαράκι σου σε σχήμα αυγού!

Δεν θέλουμε να μας παραξηγήσετε αλλά το beautyblender μας, aka αυτό το διάσημο σφουγγαράκι σε σχήμα αυγού, είναι ίσως από τα ελάχιστα πράγματα που μας θυμίζουν φέτος Πάσχα για όλους τους προφανείς λόγους που βιώνουμε όλοι μας. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να κάνουμε focus λίγο παραπάνω σε αυτό. Παρακάτω μερικές βασικές οδηγίες!

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει… χάνεις!

Σφουγγαράκι μακιγιάζ Beautyblender Gemstone, €17.95, Sephora

Αυτό το σφουγγαράκι σε σχήμα αυγού είναι best thing για να κάνεις την τέλεια βάση, αφού έχει την μοναδική ικανότητα να κάνει το τέλειο blending foundation και επιδερμίδας με αποτέλεσμα το μακιγιάζ σου να μοιάζει περισσότερο με second skin παρά με… μακιγιάζ. Γι’αυτό, λοιπόν, είναι απαραίτητο να αποκτήσεις ένα και θα το βρεις πλέον σε κάθε εταιρία καλλυντικών. Η… σχεδόν σε κάθε!

Πώς χρησιμοποιείται 

Τα βήματα είναι συγκεκριμένα! Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να το χρησιμοποιούν ως έχει. Η σωστή διαδικασία, ωστόσο, είναι να το βρέχεις με νερό ώστε να διογκωθεί και έπειτα να το στύβεις καλά ώστε να μην τρέξουν νερά όταν το πιέσεις στο πρόσωπό σου. Από εκεί και πέρα, παίρνεις μικρή ποσότητα foundation και το απλώνεις ταμποναριστά πάνω στο πρόσωπο. Η φαρδιά μεριά είναι για τις μεγαλύτερες επιφάνειες και η πιο μικρή για τις λεπτομέρειες όπως κάτω από τα μάτια, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών και τα πλαϊνά της μύτης.

Το έχεις; Μάθε πώς να το πλένεις σωστά!

Ένα από τα πιο δύσκολα task σε σχέση με το σφουγγαράκι σε σχήμα αυγού δεν είναι πώς να το χρησιμοποιήσεις αλλά πώς να το πλύνεις μιας και α) πρόκειται για σφουγγαράκι που σημαίνει αρκετή συσσώρευση βακτηρίων β) έχει αρκετό… βάθος και άρα ακόμη και αν νομίζεις ότι το πλένεις τέλεια αρκεί να το κόψεις στη μέση για να διαπιστώσεις την αλήθεια: καθόλου τέλεια. Να, λοιπόν, ποια είναι η σωστή διαδικασία:

1. Πλύνε το σφουγγαράκι σου μετά από κάθε χρήση 

Είναι το πιο βασικό βήμα για να μην συσσωρεύονται βακτήρια αλλά και για να μην μένουν λεκέδες στο σφουγγαράκι σου: μετά από κάθε χρήση πλύν’το και άφησε το να στεγνώσει την ίδια στιγμή!

2. Χρησιμοποίησε το ειδικό τζελ ή μια μπάρα σαπουνιού

Απαλυντικό σαπούνι με χαμομήλι, Korres

Το Beautyblender, το brand που δημιούργησε πρώτο αυτό το σφουγγαράκι σε σχήμα αυγού, έχει ειδικό σαπούνι και σε στέρεη αλλά και σε υγρή μορφή για να πλένεις το σφουγγαράκι σου. Ωστόσο, επειδή ένα task είναι και η τιμή, η πιο αγαπημένη μας εναλλακτική είναι η μπάρα σαπουνιού: μετά από κάθε χρήση τρίψε το βρεγμένο beauty blender σου πάνω σε μια εξίσου βρεγμένη μπάρα σαπουνιού και δες τους λεκέδες να εξαφανίζονται. Ή, καλύτερα, συνέχισε να τρίβεις το σφουγγαράκι σου πάνω στο σαπούνι μέχρι να δεις τους λεκέδες να εξαφανίζονται.

3.Κάνε… double cleansing 

Καθαριστικό πινέλων Solid Brush Cleanser, Japonesque, €19.16, Make Me Up

Αν κάνεις double cleansing θα έχεις καταλάβει γιατί είναι θαυματουργό! Το νέο είναι ότι μπορείς να κάνεις το αντίστοιχο και στο σφουγγαράκι με το οποίο πλένεις το πρόσωπό σου. Πώς γίνεται; Βούτηξε το σε ένα λάδι ντεμακιγιάζ ώστε να διαλυθούν οι “βρωμιές” και το χρώμα και έπειτα πλυν’ το με gel κάτω από πολύ ζεστό νερό.

4.Κοψ’το στη μέση (ouch)!

Αυτό είναι το τελευταίο tip που πρέπει να εφαρμόσεις. Όταν έχεις χρησιμοποιήσει αρκετά το σφουγγαράκι σου, άρπαξε το ψαλίδι και κοψ’το στη μέση. Θα δεις πόσο άξιζε τον κόπο όταν αποκαλυφθούν νέες επιφάνειες με τις οποίες μπορείς να “δουλέψεις”!

 

Read More

And More