Oscar de la Renta: τα πιο θηλυκά beauty looks από τον σχεδιαστή που λάτρευε την γυναικεία ομορφιά!

Από χθες ο κόσμος της μόδας είναι φτωχότερος. Και ναι, τα υπερθεαματικά του φορέματα θα λείψουν. Όμως, κάτι που δεν γνώριζες ή ίσως δεν παρατήρησες ποτέ για τον Oscar de la Renta (και δικαίως, γιατί οι δημιουργίες του έκλεβαν πάντα την παράσταση) είναι ότι επρόκειτο για έναν σχεδιαστή που ήξερε να απογειώνει την γυναικεία κομψότητα εν γένει. Και ότι ανάμεσα στα τόσα tomboy μακιγιάζ, τα κοντά αντρικά κουρέματα που έκαναν καριέρα ως pixie cut και τα aggressive smokey, εκείνος έμενε σταθερός στην επιλογή του. Και ήθελε πάντα τα κορίτσια του με θηλυκά μακιγιάζ και μαλλιά.

Και για να στο κάνω εικόνα, σου μιλώ για εκείνα τα beauty looks τα άκρως θηλυκά και σοφιστικέ, που θα έκαναν όλα τα κεφαλιά να γυρίσουν προς το μέρος σου. Για εκείνα τα beauty looks που οι άντρες λατρεύουν να βλέπουν στις γυναίκες και που μέσα στον ορυμαγδό των ακραίων beauty trends που και που χάνονταν. Αλλά να που ο Oscar de la Renta είχε τα πιο chic μακιγιαρισμένα και χτενισμένα κορίτσια των catwalks…

/
Λάτρευε τα sleek χτενίσματα με την αυστηρή χωρίστρα στη μέση, τα σινιόν, τις vague που θύμιζαν stars του παρελθόνος και φρόντιζε να το μεταφέρει και στις καμπάνιες του.

/

… όπως, επίσης, λάτρευε και την απλότητα. Ένα ponytail, ένα eyeliner και η φρεσκάδα της επιδερμίδας μπορούσαν μέσα στην απλότητά τους να σε απογειώσουν. Και αυτό το beauty look ήταν που επέλεξε για την τελευταία του collection, Spring/Summer 2015.

Από την άλλη ήταν κι αυτό που συνήθιζε τόσο εύστοχα να λέει: “Η μόδα έχει να κάνει με το να ντύνεσαι σύμφωνα με το τι είναι στη μόδα. Στιλ, όμως, είναι να είσαι ο εαυτός σου!”.

Πράγμα το οποίο επιβεβαίωνε και στην πράξη επιλέγοντας για τα μοντέλα του διαχρονικά beauty looks. Και παρακάτω σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα αγαπημένα μας για να πάρεις έμπνευση για την επόμενή σου εμφάνιση και να ανακαλύψεις και στην πράξη πώς είναι να στρέφονται τα κεφάλια απ’ όπου περνάς χωρίς να έχεις κάνει κραυγαλαίες επιλογές. Και αυτό ακριβώς είναι στιλ!

Read More

And More