Ώστε θέλεις να βάφεσαι στην παραλία! Έξι tips για να το κάνεις σωστά!

Ας ξεκινήσω λέγοντας (γράφοντας) το εξής: το μακιγιάζ είναι μορφή έκφρασης και αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Επίσης: ο καθένας το κάνει στο πρόσωπό του και ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει στο πρόσωπό του ότι θέλει. Άρα, αν σου αρέσει να βάφεσαι στην παραλία, εγώ δεν θα πω όχι! Είναι το ίδιο πράγμα σαν να μου απαγόρευες να κυκλοφορώ αμακιγιάριστη τις φορές που ένιωθα την ανάγκη να το κάνω. Αυτό, όμως, που μπορώ να σου πω είναι βασικά tips για να το κάνεις σωστά αλλά και μερικά προϊόντα που θα βρεις στο νεσεσέρ μου.

1. Μην κάνεις ποτέ skip την αντηλιακή σου

Είναι διαφορετικό πράγμα το foundation που περιέχει SPF και διαφορετικό πράγμα η αντηλιακή! Η δεύτερη έχει και αντηλιακή προστασία υψηλότερη και σε θωρακίζει από τις ακτίνες UVA και UVB. Και ειδικά όταν είσαι κάτω από τον ήλιο, εκτεθειμένη απόλυτα, θα χρειαστείς προστασία στο μέγιστο. Μια καλή ιδέα είναι να φορέσεις αντηλιακή με χρώμα ή να επενδύσεις σε ένα αντηλιακό σε μορφή spray το οποίο μπορείς να ψεκάζεις και πάνω από το foundation σου, αν νιώθεις περισσότερη ασφάλεια με αυτό (σ.σ. το foundation). Και ένα τελευταίο tip: ανανέωσέ το κάθε 90-120 λεπτά.

2. Επένδυσε στα αδιάβροχα προϊόντα

Αν είσαι από τα κορίτσια που δεν φεύγουν από το σπίτι τους χωρίς να έχουν φτιάξει το τέλειο σχήμα στα φρύδια τους, τότε τα αδιάβροχα προϊόντα είναι μονόδρομος στο μακιγιάζ παραλίας! Φαντάσου να βουτήξεις και να βγεις από την θάλασσα με μάτια… ρακούν! Επίσης, έχε στο μυαλό σου ότι στην παραλία η ποσότητα πρέπει να είναι η μισή (σχεδόν) σε σχέση με το μακιγιάζ που κάνεις στην πόλη.

3. Καν’ το ταμποναριστά

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο! Όταν φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου, λοιπόν, κάτω από την ζέστη φρόντισε να βάζεις λίγη ποσότητα κάθε φορά και να το κάνεις και ταμποναριστά (Ταπ! Ταπ! Ταπ!). ‘Οταν τρίβεις τα προϊόντα στην επιδερμίδα σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τονίζεις αυτό το cakey effect! Α! Και μιλώντας για cakey effect απόφυγε οπωσδήποτε τις πούδρες!

4. Ξέχασε το lipgloss και φόρεσε ένα balm με χρώμα!

Καν’ το εικόνα: η ζέστη, η άμμος, μαλλιά βρεγμένα και lipgloss που κολλάει παντού: κολλάει από την ζέστη, την άμμο και κολλάει και στα βρεγμένα σου μαλλιά! Κάνε skip, λοιπόν, αυτό το προϊόν και αντικατάστησέ το με ένα lip balm με χρώμα που θα είναι το ιδανικό αν έχει και SPF!

5. Mist it don’t… miss it!

Αν η επιδερμίδα σου αφυδατώνεται ή αν θέλεις να ανανεώσεις το μακιγιάζ σου κάνε το εξής κόλπο: ψέκασε την επιδερμίδα σου με face mist, έπειτα πάρε ένα φύλλο από χαρτομάντιλο και πίεσε απαλά. Έτσι, θα φύγει η ποσότητα προϊόντος που περισσεύει όπως επίσης και ο ιδρώτας και θα μπορέσεις να ανανεώσεις σωστά από πάνω.

1. Αδιάβροχη μάσκαρα, Better Than Sex Waterproof, Too Faced, €28.50

2. Κρεμώδες ρουζ, Pot Rouge for Lips and Cheeks απόχρωση Pale Pink, Bobbi Brown, €35.00

3. Compact bronzer, Soleil Tan De Chanel Bronzing Makeup Base

4. Αντηλιακό με χρώμα ιδανικό για τις λιπαρές επιδερμίδες, Photoderm Nude Touch, Bioderma, €14.00

 

Read More

And More