Paris Fashion Week F/W 2020: αυτά είναι τα μακιγιάζ και τα μαλλιά που θα αντιγράψουμε!

Δύο φορές τον χρόνο οι μητροπόλεις της μόδας φοράνε τα καλά τους για να υποδεχτούν τον fashion κόσμο από όλα τα πλάτη και μήκη αυτού του πλανήτη. Και ως είθισται, η πρώτη εβδομάδα φιλοξενείται στην Νέα Υόρκη ενώ την αυλαία κλείνει στο Παρίσι. Αυτό ακριβώς συνέβη και λίγες ώρες πριν αφού ο μήνας της μόδας μόλις τελείωσε με τους περισσότερους και τους μεγαλύτερους οίκους να δείχνουν στο Παρίσι τι μας περιμένει την επόμενη σεζόν (aka Fall/Winter 2020) και όχι μόνο στιλιστικά. Συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας beauty looks και θα τα δεις όλα παρακάτω!

Chloe

Τα beauty looks στο show του οίκου Chloe ήταν αφιερωμένα στα και εμπνευσμένα από τα 70’s. Στο hair styling, ο Guido Palau δημιούργησε δύο- τρία διαφορετικά χτενίσματα με κοινό σημείο αναφοράς τις γενναίες δόσεις hair spray. Σύμφωνα με τον ίδιο και τα όσα είπε στο αμερικάνικο allure, το μυστικό είναι να στεγνώσεις τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας τα χέρια σου (και όχι βούρτσα), να κάνεις την χωρίστρα κατά τον ίδιο τρόπο και έπειτα να ψεκάσεις αρκετές στρώσεις spray για να δημιουργήσεις στα μαλλιά αυτό το wet αποτέλεσμα.

Dior

Έντονες 70’s αναφορές είδαμε και στο show του οίκου Dior με τον Guido Palau να βάζει μαντήλια στα μαλλιά των μοντέλων και τον Peter Philips να δημιουργεί chunky γραμμές eyeliner που εσκεμμένα δεν ήταν τέλειες προκειμένου να ενισχύσουν την αίσθηση των cool κοριτσιών.

Saint Laurent

Υπέροχη επιδερμίδα, κόκκινα χείλη και 80’s διάθεση ήταν το τρίπτυχο στο show του οίκου Saint Laurent. Το credit για το μακιγιάζ πηγαίνει στον Tom Pecheux ο οποίος είπε τα εξής για το συγκεκριμένο makeup: “Για να πετύχεις αυτό το μακιγιάζ το μυστικό είναι η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας. Έπειτα, προσθέτεις λίγο foundation ώστε να έχεις πολύ ελαφριά κάλυψη. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι αψεγάδιαστο με ένα ματ φινίρισμα. Ένα ακόμη μυστικό είναι το Touche Eclat Shimmer Stick το οποίο πρέπει να τοποθετείται ψηλά στα ζυγωματικά” είπε ο Tom Pecheux και συμπλήρωσε: “Τα χείλη από μόνα τους ήταν τόσο δυναμικά ώστε δεν χρειάζονταν μακιγιάζ στα μάτια. Αυτή είναι γενικότερα μια προσέγγιση που αγαπώ: όταν έχεις έντονα χείλη, δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο!”.

Celine

70’s διάθεση και για τον οίκο Celine με τον Aaron de Mey να δημιουργεί πιο “επιθετικά” beauty looks στα κορίτσια του οίκου που μέχρι πρότινος συνήθιζαν να κατεβαίνουν στην πασαρέλα με no makeup makeup. Η έμφαση εδώ δόθηκε στο μακιγιάζ των ματιών όπου key product ήταν το μαλακό μολύβι. Με αυτό δημιουργήθηκαν τελίτσες γύρω από από τα μάτια αλλά και μια σβησμένη γραμμή στο socket.

Balmain

Θα κρατήσουμε οπωσδήποτε αυτό το beauty combo και για τις επόμενες δικές μας beauty εμφανίσεις. Πρωταγωνιστές εδώ ήταν η αλαβάστρινη επιδερμίδα αλλά και τα sleek back hair με την βαθιά χωρίστρα που φαίνεται να τα έχει κάνει κανείς με τα δάχτυλά του. Ένα super sexy χτένισμα για το οποίο ο Sam McKnight έβαλε γενναίες δόσεις gel και έπειτα χτένισε τα μαλλιά με μια βούρτσα με αραιά δόντια.

Valentino

Και από την δεκαετία των 70’s περνάμε στα 60’s hair look που δημιούργησε για τον οίκο Valentino ο Guido Palau ο οποίος τράβηξε τις χωρίστρες τόσο χαμηλά στα μάτια που έμοιαζαν περισσότερο με αφέλειες. Όσο για το μακιγιάζ, η Pat McGrath που μας έχει συνηθίσει να δημιουργεί έργα τέχνης, έκανε αυτό το edgy eyeliner το οποίο στόλισε με μικρούς κρυστάλλους.

Giambattista Valli

Πρωταγωνιστές στο show του Gimbattista Valli ήταν τα κρύσταλλα και οι φιόγκοι και το beauty look δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Η ομάδα της MAC δημιούργησε ως πρώτο step αυτά τα θεαματικά μάτια με τα κρύσταλλα τοποθετημένα περιμετρικά ενώ αμέσως μετά φρόντισε την επιδερμίδα με τα σωστά προϊόντα skincare αφού το ζητούμενο ήταν να λάμπει. Η nail arist Mei Kawajiri (θα την βρεις στο instagram ως Nails by Mei) έβαλε μια ημιδιάφανη βάση και έπειτα στόλισε τα νύχια με κρύσταλλα και πέρλες δημιουργώντας την πιο updated εκδοχή του γαλλικού. Τέλος, ο Paul Hanlon δημιούργησε “άτακτα” σινιόν τα οποία στόλισε με διάφορες κορδέλες.

Altuzarra

Ο Tom Pecheux δημιούργησε ένα μακιγιάζ ματιών που είχε αυτό το cat eye effect χρησιμοποιώντας την σκιά Dazzleshadow Extreme της MAC. Σημείωσε τις δύο αποχρώσεις για να αντιγράψεις το look ακριβώς: Celebutante στην εσωτερική γωνία και Emerald Cut για την εξωτερική.

Stella McCartney

Στην Stella McCartney η μεγαλύτερη βαρύτητα δόθηκε στο skincare όπου η ίδια η Tata Harper (αν είσαι beauty addict σίγουρα ξέρεις τα καλλυντικά της τα οποία κυκλοφορούν σε αυτές τις διάσημες πράσινες συσκευασίες) έκανε facial στα μοντέλα του οίκου. Έπειτα, το μακιγιάζ ανέλαβε η Pat McGrath η οποία άπλωσε τοπικά concealer όπου χρειαζόταν και έκανε ένα ελαφρύ πέρασμα με πούδρα ενώ πρόσθεσε σε κάποια μοντέλα μια πολύ λεπτή γραμμή eyeliner. Τέλος, ο Eugene Souleiman δημιούργησε δύο διαφορετικά hair looks με μαλλιά άλλοτε πιασμένα σε ένα χαμηλό και πολύ sleek ponytail και άλλοτε αφημένα κάτω με μια effortless διάθεση.

Sacai

Ο ιαπωνικός οίκος Sacai είναι γνωστός για τον συνδυασμό διαφορετικών υφασμάτων αλλά και για την minimal προσέγγιση που ακολουθεί στις επιλογές που έχουν να κάνουν με την ομορφιά. Τα μαλλιά εδώ ήταν πιασμένα και wet ενώ το πρόσωπο ήταν φροντισμένο, λαμπερό και με smudged eyeliner κατά μήκος του κινητού βλεφάρου προκειμένου να δώσει μια effortless και δυναμική αίσθηση.

Chanel

H Lucia Pica στο μακιγιάζ και ο Sam McKnight στα μαλλιά έκαναν τα μαγικά τους και δημιούργησαν ένα αιθέριο, effortless και σαγηνευτικό αποτέλεσμα. Η επιδερμίδα ήταν αλαβάστρινη και fresh με τρία κυρίαρχα στοιχεία: το ροζ στα μάγουλα, τα πολύ glossy χείλη και η τέλεια σβησμένη taupe σκιά περιμετρικά των ματιών. Η τελευταία στηρίχθηκε σε μια τεχνική που μας έδειξε η Lucia Pica όπου τα μάτια βάφτηκαν (κυρίως το socket, δηλαδή το κόκαλο του ματιού αλλά και η ρίζα του κάτω βλεφάρου) με το στιλό Ombre et Contour στην απόχρωση Contour Clair και από πάνω τα χρώματα σβήστηκαν με ένα φαρδύ πινέλο. Στα μαλλιά, ο Sam McKnight δημιούργησε ρομαντικά μαλλιά με τονισμένες φύτρες και τα υπέροχα Chanel hair accessories τα οποία βλέπουμε σχεδόν σε κάθε show τα τελευταία χρόνια. Πάντως, αν δεν θέλεις να επενδύσεις στα αξεσουάρ μαλλιών, μπορείς να κρατήσεις το half up με τα μισά μαλλιά πιασμένα πάνω.

Louis Vuitton

Στο show του οίκου Louis Vuitton τα μαλλιά και το μακιγιάζ είχαν μια rock και edgy διάθεση. Περιμετρικά των ματιών χρησιμοποιήθηκε μια παχιά γραμμή από μαλακό μολύβι το οποίο μετά σβήστηκε με ένα πινέλο για smudging. To look ολοκληρώθηκε από τα ανοδικά χτενισμένα φρύδια που τόνιζαν αυτή την ροκ διάθεση.

Miu Miu

Στον οίκο Miu Miu τα κορίτσια έμοιαζαν με ηρωίδες του Χίτσκοκ. Τα μαλλιά ήταν σε γενικές γραμμές ίδια, παρά μόνο με μικρές παραλλαγές, ενώ στο μακιγιάζ χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές χρωματιστές σκιές από μοντέλο σε μοντέλο.

Loewe

Βαθιές glossy χωρίστρες ήταν το κοινό σημείο αναφοράς στα χτενίσματα όλων των μοντέλων με το πίσω μέρος, όμως, να διαφέρει: σε κάποια μοντέλα τα μαλλιά ήταν πιασμένα πάνω και έδιναν αυτή την αίσθηση των pixie hair ενώ σε κάποια άλλα τα μαλλιά ήταν αφημένα κάτω.

Ποιο από τα παραπάνω ήταν το πιο αγαπημένο σου look;

 

Read More

And More