Πήγες παραλία; 3 beauty βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μετά!

Ο ήλιος αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης D και βελτιώνει την διάθεσή μας, ωστόσο, η επίδραση που ασκεί στην επιδερμίδα μας είναι αντιστρόφως ανάλογη καθώς προκαλεί έντονη αφυδάτωση αν δεν την περιποιηθείς σωστά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ηλιοθεραπεία. Συγκεντρώσαμε τα τρία must βήματα που πρέπει να κάνεις επιστρέφοντας σπίτι για να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με super απαλή και, γιατί όχι, πιο μαυρισμένη επιδερμίδα!

1. Κάνε μια μάσκα προσώπου

Όταν κάνεις ντους πλύνε την επιδερμίδα σου με άφθονο κρύο νερό και gel καθαρισμού. Έτσι, θα απομακρύνεις τα υπολείμματα του αντηλιακού προσώπου που χρησιμοποίησες όλη μέρα και θα βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να δεχτεί την ενυδατική μάσκα που θα ακολουθήσει μετά.
Προσοχή: Η μάσκα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι ενυδατική και όχι καθαρισμού η οποία ενδέχεται να ερεθίσει το πρόσωπό σου.
Αν έχεις φύγει για διακοπές ή αν ετοιμάζεις βαλίτσες μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου μια μάσκα ενυδάτωσης προσώπου την οποία θα εφαρμόζεις ανά τρεις ημέρες και θα την αφήνεις να δρα για αρκετά λεπτά (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο).

Μας αρέσουν πολύ οι μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης με αγγούρι, Express της Apivita. Είναι μονοδόσεις και δεν πιάνουν καθόλου χώρο στο νεσεσέρ σου!

2. Χρησιμοποίησε after sun και όχι body lotion!
Τα after sun είναι εξειδικευμένες ενυδατικές lotion οι οποίες δροσίζουν και ανακουφίζουν την επιδερμίδα από τα προβλήματα που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο ενώ παράλληλα διαφυλάσσει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Αν κάηκες στον ήλιο, προτίμησε ένα after sun με αλόη.
Αν όχι, στα καταστήματα καλλυντικών μπορείς να βρεις after sun με σύνθεση που παρατείνει το μαύρισμα. Πριν το απλώσεις στο σώμα σου, ανάμειξέ το με μερική ποσότητα self tan σε ίδια μορφή και άπλωσε προσεκτικά στο σώμα σου. Το επόμενο πρωί θα ξυπνήσεις πιο μαυρισμένη!

Το after sun Tan Maximizer σε μορφή gel της Lancaster εξασφαλίζει και δροσιά και περισσότερο μαύρισμα στην επιδερμίδα σου.

3. Απόφυγε τα λάθη!
Μπορεί μερικές μέρες πριν βγεις στην παραλία το scrub να κάνει καλό αφού διώχνει τα νεκρά κύτταρα και σε βοηθά να μαυρίσεις σωστά και ομοιόμορφα, όμως δεν ισχύει το ίδιο όταν μόλις έχεις επιστρέψει από τη θάλασσα. Απόφυγε, λοιπόν, το scrub, μην χρησιμοποιήσεις σφουγγάρι και αν έχεις την δυνατότητα άφησε το σώμα σου να στεγνώσει φυσικά. Η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από ενυδάτωση, μην το ξεχνάς!

Read More

And More