Ποιες κρέμες χρειάζεσαι πραγματικά;

Ο χρόνος είναι χρήμα! Γεμίζοντας, λοιπόν, το ντουλάπι του μπάνιου σoυ με δεκάδες προϊόντα περιποίησης και κρέμες αφενός ξοδεύεις χρήματα, αφετέρου χάνεις τον χρόνο σου προσπαθώντας να βρεις εκείνη την κρέμα που πραγματικά χρησιμοποιείς. Συμπέρασμα; Χάνεις τα διπλάσια χρήματα!

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, όλα τα πολύτιμα tips για να α) καθαρίσεις τα ντουλάπια του μπάνιου σου και β) να εξοικονομήσεις χρόνο από όλα τα πρωινά που χάνεις ώρες ψάχνοντας εκείνη την ενυδατική που κάπου βρίσκεται στο βάθος του πανικού με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνεις!

Βήμα 1: βάλε σε τάξη το ντουλάπι του μπάνιου σου!
Κορίτσια, ας είμαστε ειλικρινείς! Ποια από εμάς χρησιμοποιεί και τις 12 κρέμες που έχει στο ντουλάπι του μπάνιου της (πολλές από αυτές αγοράστηκαν σε στιγμή shopping παροξυσμού!); Για να ξεκαθαρίσεις, όμως, το ντουλάπι του μπάνιου σου και να κρατήσεις μόνο τα απαραίτητα ακολούθησε τα εξής βήματα. Καταρχήν, πέταξε όλα τα προϊόντα που έχουν λήξει. Έπειτα, τσέκαρε τις ενυδατικές κρέμες και τις κρέμες ματιών τους. Αν η επιφάνεια στο βαζάκι ή αυτό που βγαίνει από το σωληνάριο είναι πολύ υγρό, τότε πρόκειται για ένα χαλασμένο προϊόν. Τέλος, βάλε σε ένα δεύτερο ντουλάπι τα προϊόντα εκείνα που δεν χρησιμοποιείς στο καθημερινό beauty routine σου ή έχεις πάνω από ένα μήνα να τα χρησιμοποιήσεις. Αν μετά από αυτά στο ντουλάπι σου εξακολουθεί να επικρατεί το χάος, προχώρησε στα επόμενα βήματα.

Βήμα 2: μάθε τον τύπο της επιδερμίδας σου
Είναι πολύ βασικό να γνωρίζεις τον τύπο της επιδερμίδας σου ώστε να μην αγοράζεις προϊόντα στα τυφλά! Κλείσε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σου ή επισκέψου το κοντινότερο κατάστημα καλλυντικών. Στα περισσότερα stands μεγάλων εταιριών γίνεται δωρεάν διάγνωση του τύπου της επιδερμίδας σου από τις επαγγελματίες αισθητικούς.

Βήμα 3: Υιοθέτησε ένα πρόγραμμα περιποίησης για το πρωί (και μείνε πιστή σε αυτό!)
Ιδού ένα απλό πρόγραμμα περιποίησης προσώπου για το πρωί, το οποίο περιλαμβάνει και αντιγήρανση:
1) Καθαρισμός με ένα gel που δεν περιέχει σαπούνι όπως το Mineral Flowers των Sephora
2) Μια κρέμα με αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C όπως η κρέμα ημέρας Complete της Olay
3) Mια κρέμα για προστασία από τις ακτίνες UV όπως η Eviol με SPF30 (η έκθεσή μας στον ήλιο χωρίς αυτή είναι από τις βασικές αιτίες γήρανσης).

Bήμα 4: Υιοθέτησε ένα πρόγραμμα περιποίησης για το βράδυ (κι εδώ σε θέλουμε πιστή!)
Το βραδινό beauty routine σου μπορεί να γίνει εξίσου απλό, αρκεί να περιλαμβάνει τα εξής:
1) Καθαρισμός
2) Μια κρέμα που να περιέχει ρετινόλη (ουσία που ευνοεί την ανάπτυξη των κυττάρων και συντελεί στην ανανέωσή της).

Βήμα 5: Επένδυσε σε πολυχρηστικά προϊόντα!
Δώσε στην επιδερμίδα σου το boost που έχει ανάγκη και εξοικονόμησε χώρο, χρόνο και χρήματα επενδύοντας σε 2 in 1 προϊόντα περιποίησης.
Αν για παράδειγμα αναζητάς μια κρέμα με αντιγηραντική δράση και προστασία από τον ήλιο επένδυσε σε μια κρέμα όπως η Anti-Aging Day Cream SPF30 της La Prairie ή αν έχεις θέματα όπως ρυτίδες, χαλάρωση και θαμπή όψη, αντί να αγοράσεις τρεις διαφορετικές κρέμες επίλεξε μια με πολλαπλή δράση όπως το νέο serum με κερσετίνη και βελανιδιά του Κορρέ.

Read More

And More