Πορτοκαλί, πράσινο και κλασικό κονσίλερ: μάθε ποιο κάνει τι!

Στην εντελώς υποθετική ερώτηση “αν έπρεπε να έχω μόνο ένα προϊόν μακιγιάζ, ποιο είναι αυτό!”, θα σου έλεγα δίχως δεύτερη σκέψη το κονσίλερ! Γιατί το κονσίλερ αν το χρησιμοποιήσεις σωστά και το τοποθετήσεις στα κατάλληλα σημεία θα σε κάνει να δείχνεις ξεκούραστη και χωρίς κανένα ψεγάδι.

Βεβαίως, η κοσμετολογία έχει κάνει άλματα και πλέον τα κονσίλερ ανάμεσα στα οποία έχεις να επιλέξεις είναι άπειρα κι επιπλέον, δεν είναι μόνο μπεζ! Πορτοκαλί, πράσινα και ένα σωρό άλλα concealer είναι στις υπηρεσίες σου αρκεί, όμως, να ξέρεις ποιο κάνει τι! Η Maybelline New York χάρη στα Master Camo Pens έχει το απόλυτο expertise και η Μάγδα Αναστασοπούλου, official makeup artist του αγαπημένου νεοϋορκέζικου brand είναι εδώ για να μας πει ακριβώς ποιο κάνει τι! Κράτησε σημειώσεις!

Κονσίλερ για μαύρους κύκλους

Το κονσίλερ ματιών έχει ως βασική λειτουργία να καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Άλλωστε, είναι το μυστικό όπλο κάθε γυναίκας. Θέλεις να κρύψεις σημάδια; Αναζητάς το καλύτερο κονσίλερ για μαύρους κύκλους; Ή μήπως θέλεις να φωτίσεις το αγαπημένο σου χαρακτηριστικό; Τότε θα πρέπει να βρεις το ιδανικό για εσένα κονσίλερ ματιών που να σου προσφέρει όλα τα παραπάνω σε κάθε εφαρμογή του. Διάλεξε την απόχρωση που σου ταιριάζει και εφάρμοσε τοπικά με μικρές, ταμποναριστές κινήσεις, ώστε να πετύχεις το πιο λαμπερό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάς πως ο σωστότερος τρόπος για να εφαρμόσεις το κονσίλερ για μαύρους κύκλους είναι σχηματίζοντας ένα ανάποδο τρίγωνο κάτω από τα μάτια, όχι μισοφέγγαρο. Με αυτόν τον τρόπο, φωτίζεις συνολικά την περιοχή και πετυχαίνεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Πορτοκαλί κονσίλερ

Αρκετές γυναίκες χρησιμοποιούν το πορτοκαλί κονσίλερ ως κονσίλερ ματιών για μαύρους κύκλους, ανάλογα φυσικά και με τον τόνο της επιδερμίδας τους, γιατί θεωρούν ότι προσφέρει καλύτερη κάλυψη, ειδικά αν υπάρχει έντονο πρόβλημα. Το πορτοκαλί κονσίλερ, που το χρώμα του θυμίζει βερίκοκο, έχει κι άλλες θαυματουργές ιδιότητες για το μακιγιάζ σου! Είναι ιδανικό για γυναίκες με σταρένιο ή σκούρο δέρμα και αποδίδει θαυμάσια στην κάλυψη των δυσχρωμιών, όπως στις σκούρες κηλίδες. Επίσης, το πορτοκαλί κονσίλερ χαρίζει λάμψη σε μια χλωμή επιδερμίδα. Βρες, λοιπόν, την απόχρωση που σου ταιριάζει, χρησιμοποίησέ το σωστά και δες άμεσα τη διαφορά στην επιδερμίδα σου.

Πράσινο κονσίλερ

Είναι ίσως η πιο γνωστή από τις νεότερες αποχρώσεις των κονσίλερ και ήδη πολλές γυναίκες είναι εξοικειωμένες μαζί του. Είναι ιδανικό για τις πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, που εμφανίζουν κοκκινίλες ή για δέρματα με τάση ακμής. Ο λόγος; Το πράσινο και το κόκκινο θεωρούνται αντίθετα χρώματα, έτσι το πράσινο κονσίλερ είναι το ιδανικό καλλυντικό για όσες γυναίκες θέλουν να κρύψουν ανεπιθύμητες ατέλειες στο πρόσωπο και να δείχνουν πάντα άψογες –κάθε ώρα της ημέρας. Προτίμησέ το σε μορφή στυλό, ώστε να καλύψεις ευκολότερα οποιαδήποτε χρωματική ατέλεια. Αφού ενυδατώσεις σωστά την επιδερμίδα και ξεκινήσεις τη ρουτίνα του μακιγιάζ, εφάρμοσε το πράσινο κονσίλερ με τα δάχτυλα, ή με ένα κατάλληλο πινέλο, ή με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Αρκεί μια μικρή ποσότητα πράσινο κονσίλερ στην προβληματική περιοχή για να δράσει. Αν χρησιμοποιείς τα δάχτυλα σου για να το απλώσεις, τοποθέτησέ το τοπικά, ταμποναριστά και στη συνέχεια εφάρμοσε από πάνω και με τον ίδιο τρόπο το κονσίλερ σου στο χρώμα του δέρματος.

Μην ξεχνάς πως για να έχεις το ιδανικότερο αποτέλεσμα θα πρέπει στη συνέχεια να κάνεις σωστό blending με το makeup σου.

Read More

And More