Πορτοκαλί ρουζ: τι πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις την must αγορά του φθινοπώρου!

Orange is not the new black! Orange is the new pink! Και σου εξηγώ αμέσως: πριν λίγους μήνες το pinterest έβγαλε ως συνήθως τα statistics του για τις τάσεις στο μακιγιάζ και τι είναι αυτό που ψάχνουν περισσότερο τώρα. Το πορτοκαλί ρουζ παρουσίασε αύξηση 250% οπότε ναι, σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για μεγάλο trend!

Όμως, αυτό ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε για τα ρουζ μέχρι σήμερα. Σωστά; Επί χρόνια οι γυναίκες φορούσαν την τερακότα ως ρουζ σχηματίζοντας περίεργες καφέ λωρίδες στο πρόσωπό τους. Μέχρι που οι beauty editors παγκοσμίως κάναμε αυτή την άτυπη συμφωνία και βαλθήκαμε να πείσουμε άπασες ότι το ρουζ σου οφείλει να έχει ένα και μόνο χρώμα: ροζ. Γιατί το νόημα του ρουζ είναι να μιμείται το φυσικό αναψοκοκκίνισμα που συμβαίνει στα μάγουλά μας όταν ζεσταινόμαστε πολύ, όταν έχουμε τρέξει κλπ. Και αυτό το αποτέλεσμα είναι υγιές, φρέσκο και πολύ όμορφο.

Και μετά από όλον αυτό τον αγώνα φτάνουμε στο σήμερα: το πορτοκαλί ρουζ είναι η νέα τεράστια τάση που ακολουθούν με μανία οι γυναίκες ανά τον κόσμο, με περισσότερη έμφαση στην Ιαπωνία, ενώ τα Glossier, ένα από τα brands- leaders στον κόσμο της ομορφιάς, εδώ και μερικούς μήνες έβγαλαν τα διάσημα Cloud Paints (aka κρεμώδη ρουζ) στις αποχρώσεις Dawn και Storm που είχαν πορτοκαλί βάση. Και τα Glossier πάντα ξέρουν…

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι αν πρέπει να κάνεις μια και μόνο αγορά αυτό το φθινόπωρο που θα κάνει και statement, αυτή είναι το πορτοκαλί ρουζ! Η ερώτηση, όμως, είναι: από την θεωρία στην πράξη, πώς θα φορέσεις το πορτοκαλί ρουζ ώστε να το φορέσεις σωστά; Τρία λεπτά τηλεφωνικής συνομιλίας με την Ράνια Μπουντούρη, makeup artist και creative director της Make Me Up, αρκούν για να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη!

Πορτοκαλί ρουζ: τι πρέπει να προσέξεις!

“Το βασικό πράγμα που πρέπει να προσέξουμε σε σχέση με το πορτοκαλί ρουζ είναι ο τόνος της επιδερμίδας μας. Αν είναι πολύ σταρένιος θα πρέπει το πορτοκαλί να μην είναι ατόφιο σαν χρώμα, θα πρέπει να έχει και κάτι άλλο μέσα που θα το κάνει πιο σκούρο. Αν είναι ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, το ροζ είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Επίσης, αν έχουμε να κάνουμε με ένα ανοιχτό δέρμα που ροζίζει αρκετά μπορούμε να βάλουμε για αντίθεση ένα πορτοκαλί ρουζ. Έτσι θα τονίσεις και το φυσικό σου χρώμα”, λέει η αγαπημένη μας Ράνια Μπουντούρη.

Πού το τοποθετούμε;

Σε αντίθεση με το ροζ ρουζ που το βάζουμε ακριβώς πάνω στα μάγουλα, εκεί δηλαδή που αναψοκοκκίνιζουμε φυσικά, το πορτοκαλί έχει άλλο χειρμό: “Το πορτοκαλί ρουζ το δουλεύουμε πάνω στα ζυγωματικά και προς τα πίσω αφού πρώτα έχουμε κάνει τις απαραίτητες φωτοσκιάσεις”, μας λέει η beauty expert. Επίσης, πολύ βασικό ρόλο για να το τοποθετήσουμε στα σωστά σημεία παίζει το ίδιο το πινέλο! Τι σημαίνει αυτό; “Αν έχουμε μικρό πρόσωπο επιλέγουμε μικρό πινέλο, αν έχουμε μεγάλο πρόσωπο, το αντίστοιχο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιλέγουμε ποτέ μεγάλο πινέλο που μοιάζει με αυτό της πούδρας διότι αυτό καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του προσώπου και μπαίνει ακαθόριστα παντού!

Last but not least: με τι μακιγιάζ συνδυάζουμε το πορτοκαλί ρουζ!

Το πορτοκαλί είναι ένα έντονο χρώμα που από μόνο του κάνει statement. Η ερώτηση, λοιπόν, είναι: με τι μακιγιάζ θα το σετάρουμε; “Θα προτιμούσα ένταση στα μάτια και πιο διάφανα και ουδέτερα τα χείλη. Καφέ μπορντό σκιές στα μάτια για εμένα είναι οι ιδανικές για να δημιουργήσω ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα που θα στηρίζεται στις έξυπνες αντιθέσεις!”, τονίζει η Ράνια Μπουντούρη.

… Και αυτά είναι τα αγαπημένα μας πορτοκαλί ρουζ!

1.Clarins Lip Stain που φοριέται και σαν ρουζ, απόχρωση 02 Water Orange, €23.50

2.Urban Decay Afterglow 8-Hour Powder Blush, απόχρωση Bang, €29.95

3.Ρουζ/highlighter Hot Mama από την The Balm, €17.99. Θα το βρεις στο www.makemeup.gr

4.Tom Ford Shade and Illuminate Stick, €60.00. Με δύο άκρα, το ένα για contouring και το άλλο για να δώσει χρώμα

5.Nars απόχρωση Orgasm, €32.95. Αποκλειστικά στα Sephora

6.Coral Blush MeMeMe, €13.31. Θα το βρεις στο www.makemeup.gr

7.Κρεμώδες ρουζ Nyx, απόχρωση Orange

8.Laura Mercier Blush Color Infusion απόχρωση Ginger, €30.00

9.Beauty is Life απόχρωση Sun Touch, €23.19. Θα το βρεις στο www.makemeup.gr

Read More

And More