Πώς μυρίζει μια beauty editor το καλοκαίρι!

Επίτρεψέ μου να συστηθώ (λες και δεν τα λέμε μέσα από εδώ καθημερινά δέκα χρόνια τώρα): είμαι beauty editor και αν υπάρχει ένα προϊόν χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσα να ζήσω αυτό θα ήταν το άρωμα. Μέχρι λίγο καιρό πριν θα σου έλεγα ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΜΟΥ, αφού είχα ένα πολύ συγκεκριμένο άρωμα που φορούσα τον χειμώνα και ένα άλλο πολύ συγκεκριμένο που φορούσα το καλοκαίρι.

Αυτό το καλοκαίρι, όμως, και ενώ είμαι σε αναζήτηση του νέου signature καλοκαιρινού μου αρώματος που νομίζω πως βρήκα, στον vintage μπουφέ του σαλονιού μου υπάρχουν αραδιασμένα αυτά τα αρώματα που βλέπεις εδώ και τα οποία κάθε φορά που φοράω με ρωτούν το ίδιο πράγμα “τι είναι το άρωμά σου;”. Όποιο κι αν είναι αυτό!

Κοινό σημείο αναφοράς όλων είναι ότι είναι ζεστά, κάπως τροπικά και όλα το ίδιο sexy και όλα να σου δημιουργούν την ίδια αίσθηση: σαν να έχεις περάσει μια μέρα ολόκληρη κάτω από τον ήλιο και να έχεις αυτή την ελαφριά ζαλάδα του καλοκαιριού.

Ποια είναι αυτά; Be my guest, ειδικά αν ψάχνεις το επόμενό σου άρωμα, αυτό που θα σε στείλει διακοπές!

Les eaux de Chanel, Paris Riviera. Αυτό το άρωμα έφτασε στο γραφείο περίπου ένα μήνα πριν και έγινε αμέσως από τα πιο αγαπημένα μου! Μυρίζει ζεστασιά και πολυτέλεια και είναι edt που σημαίνει ότι πρέπει να το φρεσκάρεις αρκετά συχνά. Επίσης, από εδώ απουσιάζει εντελώς η πούδρα, χαρακτηριστικό των αρωμάτων της Chanel και προστίθεται ένα διαφορετικό, εξωτικό στοιχείο.

Bronze Goddess, Estee, Lauder, €55.20. Είναι το signature άρωμα πολλών… καλοκαιριών μου από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε ως Azure σε συνεργασία με τον Tom Ford. Φέτος, άλλαξε μπουκάλι αλλά αυτό το εξωτικό sexiness διατηρείται ακέραιο.

Light Blue Sun edt, Dolce & Gabbana, €79.14.  Στο θρυλικό πλέον, Light Blue των Dolce & Gabbana προτίθεται νερό καρύδας και λουλούδι frangipani κι έτσι το δροσερό άρωμα που είχες στο μυαλό σου αποκτά πλέον πιο τροπικό χαρακτήρα. Μυρίζει σαν… τον πιο έντονο καλοκαιρινό έρωτα που γεννιέται σε ένα υπέροχο νησί. Το Capri, γιατί όχι;

Sundazed, Byredo, €124.80. Όλη η ζεστασιά του καλοκαιριού κλεισμένη σε ένα μπουκάλι! Αυτό το άρωμα προστέθηκε λίγες ώρες πριν στη λίστα μου (μόλις ήρθαν τα Byredo στην Ελλάδα!) και αυτό που λάτρεψα είναι το όνομά του: ζαλισμένη από τον ήλιο!

Κολόνια σε spray Morocco, Library of Fragrance, Make Me Up €23.19. Τα Library of Fragrance θα τα γνωρίζεις και ως Demeter. Πρόκειται για ένα brand αρωμάτων που αποδίδει τέλεια κάθε μυρωδιά. Και μιας και το Morocco είναι… so hot προορισμός αυτό εδώ είναι το αγαπημένο μου. Επίσης ζεστό, επίσης πολύ καλοκαιρινό.

Beach, Bobbi Brown, €14.30.  Το Beach το είχα ανακαλύψει χρόνια πριν όταν έπεσε στα χέρια μου το λάδι της σειράς. Από τότε το ερωτεύτηκα και το αγοράζω σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Μυρίζει παραλία και… αν είναι και το δικό σου άρωμα που ξέρεις και φοράς έτσι κι αλλιώς έχω αυτό το όχι-τόσο-καλό-νέο για σένα: από του χρόνου καταργείται οπότε καλό είναι να κάνεις stock!

Prada Au Soleil, €252.08. Musk, patchouli και άνθη πορτοκαλιάς στο πιο ζεστό, τροπικό και καλοκαιρινό άρωμα της συλλογής Olfactories! Αν γίνει το signature άρωμά σου να σου πω το εξής: χρειάζεσαι ελάχιστες σταγόνες γιατί αυτό το άρωμα μένει άρα η τιμή διαιρείται επί τις πολλεεεεεεες φορές που θα το φορέσεις. Quality over quantity!

After sun Darling Addicted to sun, €41.00, In Beauty Pharma. Το καλοκαίρι δεν θέλεις  να φοράς και πολλά, ούτε ρούχα ούτε καλλυντικά! Επίσης, το καλοκαίρι τα body lotion έχουν εξαιρετικές μυρωδιές από μόνα τους. Πολλές φορές, λοιπόν, κάνω skip το άρωμά μου γι’αυτό το φοβερό after sun που βοηθά να παραταθεί το μαύρισμά μου και που μυρίζει υπέροχα. Bonus info: από πέρυσι που το είχε δείξει η Chiara Ferragni έψαχνα παντού να το βρω και να που φέτος ήρθε στην Ελλάδα!

Λάδι σώματος Hei Poa Pure Monoi Tahiti, €11.43. Έχω αδειάσει ήδη το πρώτο μπουκάλι! Αυτό το λάδι το παίρνω παραδοσιακά κάθε καλοκαίρι για πολλούς λόγους. Γιατί κάνει τέλεια και πολύ εύκολη ενυδάτωση (το έχω στο ντους και το φοράω σε βρεγμένη επιδερμίδα αφού τελειώσω το ντους μου), γιατί δίνει στα πόδια απίστευτη γυαλάδα και γιατί μυρίζει εξωτερική βανίλια!

Αλήθεια, εσύ φοράς κάτι από τα παραπάνω το καλοκαίρι; Ποιο είναι το αγαπημένο σου καλοκαιρινό άρωμα; Έλα να συζητήσουμε!

 

Read More

And More