Πώς να εκπαιδεύσεις τα μαλλιά σου να μην είναι τόσο λιπαρά! Γιατί τώρα που μένουμε σπίτι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή!

Προσπαθώντας να εστιάσουμε σε όλα εκείνα τα καλά που πάνε χέρι- χέρι με την καραντίνα και με την ελπίδα σύντομα όλο αυτό να αποτελεί παρελθόν, σκεφτήκαμε το εξής: όλες εμείς που έχουμε λιπαρά μαλλιά τώρα είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία να τα εκπαιδεύσουμε να γίνουν λιγότερο λιπαρά. Και ναι, γίνεται! Ακριβώς όπως μια επιδερμίδα κάνει hardening και εκπαιδεύεται στα πιο “ερεθιστικά” συστατικά, το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα μαλλιά μας.

Παρακάτω, ο Θοδωρής Οκονομάκης μας δίνει ένα πρόγραμμα τεσσάρων ημερών. Ξεκίνησε να το εφαρμόζεις από… τώρα!

 

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ: ΛΟΥΣΙΜΟ

Η πρώτη μέρα του προγράμματος ενάντια στα λιπαρά μαλλιά περιλαμβάνει λούσιμο! Ο Θοδωρής Οικονομάκης προτείνει: «Όταν έχουμε λιπαρά μαλλιά λουζόμαστε με ένα σαμπουάν που η βάση του είναι ο άργιλος γιατί κλείνει τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να συγκρατεί τη λιπαρότητα και να έχει μια πολύ καλή καθαριστική βάση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικός και ο τρόπος με τον οποίο λούζουμε τα μαλλιά μας! Λουζόμαστε, λοιπόν, με τις παλάμες και όχι τα ακροδάχτυλα. Τα ακροδάχτυλα προκαλούν έντονη τριβή, υπεραιμία και άρα έκκριση λιπαρότητας. Με την ίδια λογική δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ζεστό νερό αλλά χλιαρό και αν είμαστε αρκετά θαρραλέοι κρύο και δεν φοβόμαστε να βάλουμε conditioner! Το conditioner δεν επηρρεάζει τη λιπαρότητα των μαλλιών απλώς κάνει διαφορετική δουλειά. Σκέψου ότι δεν μπαίνει καν στη ρίζα των μαλλιών απ’ όπου εκκρίνεται η λιπαρότητα!».
Σου προτείνουμε: Derma Regulate της Keune

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ: ΞΗΡΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ 

«Οι γυναίκες που έχουν λιπαρά μαλλιά την δεύτερη μέρα λουσίματος έχουν λιπαρή ρίζα. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να επενδύσουν σε ένα ξηρό σαμπουάν ή αν δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα να βάλουν ταλκ», τονίζει ο hair expert.Η διαδικασία είναι η εξής: ψεκάζουμε ή βάζουμε ταλκ μόνο στην ρίζα έχοντας κάνει χωρίσματα, τρίβουμε απαλά με τις παλάμες μας και φροντίζουμε η βούρτσα μας να μην ακουμπάει την ρίζα ώστε να μην περάσουμε τη λιπαρότητα από την ρίζα στο μήκος της τρίχας.

Σου προτείνουμε: Klorane dry shampoo

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ: PONYTAIL 

Πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα σφιχτό ponytail, ένα σινιόν ή ένα top knot. Επίσης, αν χρησιμοποιήσεις προϊόντα styling φρόντισε να είναι ξηρά και όχι υγρά. Για παράδειγμα, επίλεξε μια λακ που να είναι σε spray και ξηρή ώστε να μπορέσει να απορροφήσει κι εκείνη όσο μπορεί από τη λιπαρότητα.

Την τέταρτη μέρα λούσου και πάλι! Σίγουρα, τις πρώτες μέρες τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα αλλά στην πορεία θα δεις το αποτέλεσμα να βελτιώνεται. Εξάλλου, αν δεν είναι τώρα η πιο κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις αυτό το πρόγραμμα, τότε… πότε;

Και μερικά ακόμη tips:

-Απόφυγε να τρίβεις τη ρίζα με τα δάχτυλα!

-Μην χρησιμοποιείς πιστολάκι με ζεστό αέρα στη ρίζα. Γι’αυτό υπάρχει και η επιλογή του κρύου!

-Χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερο κρύο νερό!

-Απόφυγε να παίζεις με τα μαλλιά σου!

Read More

And More