Πώς να φροντίσεις την επιδερμίδα σου όταν έχεις πυρετό!

Έχω αυτή την πεποίθηση ότι αυτή την περίοδο οι άνθρωποι χωριζόμαστε σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που έχουν κρυώσει και σε εκείνους που φοβούνται μην κρυώσουν. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν συμβεί είναι να πας στον γιατρό. Και όταν λέμε γιατρό, κανείς σε αυτή την φάση δεν θα σκεφτεί τον δερματολόγο, παρά το γεγονός ότι μαζί με εσένα υποφέρει και το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σου, aka το δέρμα σου.

Μιλήσαμε με την αγαπημένη μας face yoga expert, Αρετή Καφαντάρη για όλα εκείνα τα απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας όταν έχουμε πυρετό (απλά γιατί, όπως συμφωνήσαμε, στην πραγματικότητα ποια έχει διάθεση για πολύπλοκες μεθόδους όταν ψήνεται στον πυρετό;) και ιδού οι σημειώσεις που κρατήσαμε!

Τι είναι το dessert skin;

“Το δέρμα μας έπειτα από ένα κρυολόγημα αποκτά την όψη του “dessert skin” δηλαδή γίνεται ένα πολύ αφυδατωμένο δέρμα. Όσο περισσότερες μέρες διαρκεί ο πυρετός τόσο η αφυδάτωση του δέρματος πηγαίνει και σε πιο βαθιές στοιβάδες της επιδερμίδας μας, άρα χρειάζεται άμεση δράση”, μας εξηγεί η Αρετή Καφαντάρη και συνεχίζει: “Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει μόνο στο δέρμα του προσώπου μας αλλά και σε όλο μας το σώμα αλλά στο πρόσωπο το δέρμα μας είναι αρκετά πιο λεπτό με αποτέλεσμα τα σημάδια να είναι πιο εμφανή”.

Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου όταν έχεις αρρωστήσει

Όπως είπαμε, όταν είσαι άρρωστη το τελευταίο πράγμα στο οποίο θα κάνεις focus είναι η επιδερμίδα σου η οποία, όμως, είναι εκεί και με διάφορους τρόπους προσπαθεί να σου πει πως δεν αντέχει. Ένας από τους τρόπους αυτούς είναι να σε τραβάει. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να μειώσεις όλα αυτά τα δυσάρεστα και να την φροντίσεις με απλούς τρόπους; Οι απαντήσεις παρακάτω.

Αιθέριο έλαιο ευκάλυπτος από την Apivita, €8.90

1. Υγραντήρες! Και όχι αφυγραντήρες… υγραντήρες (στην πρώτη περίπτωση μαζεύεις την υγρασία από την ατμόσφαιρα, στην δεύτερη την απελευθερώνεις) που μέσα μπορούμε να ρίξουμε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου για καλύτερη αναπνοή αλλά και λεβάντας για να τονώσει την διάθεσή μας και να είμαστε πιο χαλαρές.

2. Σπρέι προσώπου δίπλα στο κρεβάτι μας να δροσίζουμε το πρόσωπό μας. Και σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι το face mist να είναι εμπλουτισμένο με συστατικά όπως αλόη η οποία είναι ενυδατική ή με τριαντάφυλλο που έχει αναπλαστικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Lanolips 101 Ointment SuperBalm, €14.95. Είναι πολυχρηστικό αφού μπορείς να το βάλεις και στα σκασμένα ρουθούνια ή ακόμη και στα μάγουλά σου αν έχουν ερεθιστεί απ’ το κρύο.

3. Lip Balm. Οπωσδήποτε με βάση κερί, μελισσοκέρι ή μέλι για να είναι έξτρα ενυδατικό. Αυτός εξάλλου είναι ο λόγος που κάποια lip balm σε αφυδατώνουν αντί να σε ενυδατώνουν, ότι δηλαδή από τα συστατικά τους απουσιάζουν κάποια πολύ λιπαρά και ενυδατικά έλαια. Δες το σχετικό άρθρο εδώ.

4. Ενυδάτωση με πολύ νερό και αφεψήματα ώστε να κλειδώσεις την υγρασία από μέσα όσο μπορείς. Και μπορεί να είναι αυτονόητο, αλλά ειδικά όταν είσαι άρρωστος χρειάζεσαι ενυδάτωση εκ των έσω!

Μάσκα Hyalouronic Intensive Treatment, Magic Stripes, €42.34, Make Me Up

5. Ορός ή μάσκα (τις στιγμές που έχει πέσει λίγο ο πυρετός) με υαλουρονικό. Η συγκεκριμένη μάσκα ανεβάζει άμεσα τα επίπεδα υγρασίας στο πρόσωπό μας, ενώ από την πρώτη στιγμή που θα την ακουμπήσεις στο πρόσωπό σου θα νιώσεις ανακούφιση.

 

Read More

And More