Πώς να μεγαλώσεις τα χείλη σου με φυσικό τρόπο (και δεν εννοούμε το μακιγιάζ)!

Στις εποχές των social media τα πρότυπα, το τι είναι hot και τι είναι not, διαμορφώνονται όλα από εκεί. Καλώς ή κακώς, λοιπόν, το να έχεις μικρά χείλη είναι λάθος. Μικρή παύση: είναι ξεκάθαρα… κακώς και ξεκάθαρα δεν είναι λάθος να έχεις ότι έχεις! Αλλά να που η αλήθεια απέχει από αυτό που εσύ έχεις ως προσλαμβάνουσες με αποτέλεσμα κάποιες φορές να έχεις μπει σε πειρασμό για μερικά fillers χειλιών. Δεν θα σου πω να μην το κάνεις ή να το κάνεις (ο καθένας μπορεί να κάνει στα χείλη του και το πρόσωπό του ότι θέλει. Σωστά;). Θα σου πω, όμως, ότι υπάρχουν και πιο φυσικοί- σίγουρα-όμως-όχι-μόνιμοι τρόποι να δώσεις στα χείλη σου ένα plump αποτέλεσμα.

Γιατί τα χείλη χρειάζονται μασάζ και ενυδάτωση 

Όσο μεγαλώνουμε τα χείλη μας χάνουν την υγρασία τους και γίνονται λεπτά. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως είπαμε, α) χάνουν την υγρασία τους και β) χάνουν και το κολλαγόνο τους μεγαλώνοντας. Επιπλέον, μπορεί να καπνίζεις και να έχεις αναπόφευκτα αποκτήσει αυτές τις κάθετες γραμμές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, λοιπόν, να απλώνεις στα χείλη σου εντατικά προϊόντα ενυδάτωσης όπως lip balm ή ακόμη και ενυδατική κρέμα ματιών για να διατηρείς τα επίπεδα ενυδάτωσής τους. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται να κάνεις και μασάζ το οποίο θα σου προσφέρει και ένα δεύτερο αποτέλεσμα: θα σου δώσει στα χείλη σου ένα ελαφρύ plump αποτέλεσμα, με άλλα λόγια περισσότερο όγκο λόγω της υπεραιμίας που προκαλεί το μασάζ, ότι δηλαδή συμβαίνει και με το μασάζ στο πρόσωπο.

Gadget που κάνουν μασάζ 

Ψάχνοντας σε διάφορα περίεργα site ομορφιάς και eshop (usual me) εντόπισα αυτό το Gua Sha εργαλείο μασάζ που είναι ιδανικό για τα χείλη. Υπάρχει αυτό το gadget, λοιπόν, το οποίο λέγεται Wildling (κοστίζει €70.οο και το εντόπισα εδώ) και σύμφωνα με τον κόσμο των social media έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στα χείλη. Το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκα όταν το είδα ήταν γιατί να επενδύσω σε ένα ακόμη τέτοιου τύπου εργαλείο όταν έχω το Jade Roller: η απάντηση είναι απλή: γιατί έχει αυτές τις άκρες που μοιάζουν με χτένα και προκαλούν μεγαλύτερη υπεραιμία σε σχέση με το κλασικό Jade Roller που έχει στρογγυλεμένες άκρες. Βεβαίως, αν έχεις σπίτι σου ένα Gua Sha εργαλείο, το οποιοδήποτε, μπορείς και πάλι να το κάνεις. Μεγάλη προσοχή, ωστόσο, χρειάζεται ο τρόπος που θα το εφαρμόσεις: τα χείλη σου πρέπει να έχουν πάντα πάνω τους ένα ενυδατικό προϊόν ώστε το εργαλείο gua sha να μπορεί να γλιστράει πάνω τους χωρίς να τραυματίσει τα χείλη σου! Χρησιμοποίησε, λοιπόν, προηγουμένως ένα lip balm όπως το lip primer της Anastasia Beverly Hills (€21.95)με αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε που κλειδώσει την υγρασία.

Από την θεωρία στην πράξη

Το Jade Roller είναι πολύ απλό γιατί αυτό που κάνεις είναι να ρολάρεις το εργαλείο πάνω στο πρόσωπό σου. Στην περίπτωση του Gua Sha και ειδικά όταν το χρησιμοποιείς στα χείλη σου, δηλαδή σε μια τόσο μικρή περιοχή, οι κινήσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Παρακάτω εντόπισα αυτό το πολύ κατατοπιστικό tutorial.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=5Swip8rBqOw

Μπορείς και με την οδοντόβουρτσα 

Πολύ πριν βγουν όλα αυτά τα εργαλεία, το κόλπο ήταν απλό και κοινώς γνωστό στις beauty editors: έπαιρνες μια οδοντόβουρτσα και με ήπιες κυκλικές κινήσεις έκανες μασάζ. Κατά τον ίδιο τρόπο προκαλούνταν υπεραιμία και άρα μεγάλωναν ελαφρώς ενώ επιπλέον γίνονταν και απολέπιση. Αυτό το κόλπο μπορείς να το εφαρμόζεις και τώρα, αρκεί να είσαι ήπια στις κινήσεις σου αλλιώς θα προκαλέσεις ζημιά!

Lip plumpers προϊόντα που θα βρεις στην αγορά

Last but not least: αν δεν θέλεις να επιστρατεύσεις όλα αυτά τα μέσα, μπορείς να πετύχεις αντίστοιχο αποτέλεσμα επενδύοντας σε ένα ειδικό προϊόν από την κατηγορία lip plumpers. Έτσι λέγονται τα προϊόντα που έχουν μέσα τους συστατικά όπως υαλουρονικό ή pepermint που γεμίζουν ρυτίδες και ενυδατώνουν ενώ στην δεύτερη περίπτωση προκαλούν υπεραιμία. Παρακάτω, τα δύο αγαπημένα μας- best seller.

Dior Addict Lip Maximizer, €28.12

 

Too Faced Lip Injection, €22.95

Read More

And More