Πώς να τακτοποιήσεις τα καλλυντικά σου! Tips από μια πραγματική beauty addict!

Η Χριστίνα Κάσση είναι Ελληνίδα, ζει στο Τέξας και έχει γίνει διάσημη στον (beauty) κόσμο γιατί είναι μια πραγματική beauty addict με γνώσεις πέρα από το προφανές (να μια ωραία κρέμα!) και υπέροχη αισθητική που φαίνεται από τον λογαριασμό της στο instagram. Με αφορμή το ξεκαθάρισμα καλλυντικών που κάνουμε όλες λίγο- πολύ αυτή την περίοδο, της ζητήσαμε να μας δώσει τα φώτα της για το πώς μπορούμε να βάλουμε σε τάξη και το δικό μας beauty chaos. Κράτησε τις τέλειες σημειώσεις τις και άντλησε έμπνευση από τις εξίσου τέλειες φωτογραφίες της παρακάτω!

Αν με ακολουθείς στο instagram ξέρεις πως έχω περισσότερα προϊόντα ομορφιάς από την καθημερινή γυναίκα. Στην καρδιά μου όμως είμαι μινιμαλίστρια. Πώς λοιπόν μπορώ και ζω με τόσα προϊόντα και βρίσκω την ηρεμία μου; Αυτή ήταν και η δική μου ερώτηση στην αρχή του 2019. Ήθελα τόσο πολύ να ξεφορτωθώ την ακαταστασία που υπήρχε στο δωμάτιο μου, στο μπάνιο μου, παντού! Έτσι αποφάσισα να κάνω μια αναδιαμόρφωση και διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρα μου που θα ταίριαζε με την αισθητική μου αλλά θα μου έδινε και πολύ χώρο αποθήκευσης.

Το πρώτο βήμα ήταν αυτή η συρταριέρα την όποια βρήκα στο ΙΚΕΑ. Ήταν απλό ξύλο και την περάσαμε με βερνίκι ξύλου για να της δώσουμε αυτό το βαθύ κοκκινοκάστανο χρώμα. Μετά πήρα διαφορετικά χερούλια σε χρυσή απόχρωση για ένα πιο λουξ αποτέλεσμα. Πρόσθεσα και έναν καταπληκτικό καθρέφτη με vintage vibes και αυτό είναι το τελειωμένο μου vanity. Μέσα στα συρτάρια έχω τοποθετήσει ανοιχτά κουτιά τα οποία βοηθούν στο να ξεχωρίζω τα προϊόντα και να μένουν οργανωμένα. Έχω πολλά κουτιά από διάφορες συσκευασίες, και τα είχα κρατήσει για αυτή την περίπτωση. Τα πιο σημαντικά προϊόντα στα συρτάρια αυτά είναι κολόνιες, λάδια σώματος, λάδια για τα μαλλιά, κρέμες σώματος, προϊόντα styling για μαλλιά, αλλά και βερνίκια και προϊόντα για μανικιούρ. Επίσης έχω εδώ διάφορα διπλά προϊόντα που είναι backup για όταν ξεμείνω!

Στην επιφάνεια του vanity έχω διάφορα προϊόντα τα οποία αλλάζουν κάθε μέρα. Βγάζω κάτι από το συρτάρι, το χρησιμοποιώ για 2-3 μέρες, μετά αλλάζω με κάτι άλλο και πάει λέγοντας. Επίσης έχω πάντα μερικά από τα αγαπημένα μου κεριά όπως τα Byredo, Joya, και Boy Smells.

Πάμε τώρα στο δεύτερο vanity της κρεβατοκάμαρας το οποίο έχει όλα τα προϊόντα ομορφιάς προσώπου. Εδώ ετοιμάζομαι κάθε πρωί Το θέμα οργάνωσης εδώ διαχωρίζεται στο skincare και το makeup. Έχω όλα μου τα σέρουμ, κρέμες, κλπ μέσα σε αυτά τα ακρυλικά συρτάρια και στη επιφάνεια τους. Έτσι είναι όλα μπροστά μου και μπορώ να διαλέξω τι θέλω να χρησιμοποιήσω εκείνη τη στιγμή. Η κατηγορία είναι αναλόγως με το πόσο συχνά χρησιμοποιώ ένα προϊόν. Για παράδειγμα τα προϊόντα της Biologique Recherche είναι μπροστά- μπροστά. Μετά πάει ανά μέγεθος για να δείχνουν ωραία. Τα πιο ψηλά και μεγάλα μπουκάλια πάνε πίσω, τα μικρά βαζάκια είναι μπροστά.

Το makeup είναι το ίδιο, τα περισσότερα τα έχω μέσα σε συρτάρια, και αυτά που βάζω κάθε μέρα τα έχω σε γυάλινα βαζάκια diptyque. Αυτά είναι καθαρισμένα κεριά που έχω τελειώσει. Μπορείς να το κάνεις αυτό με οποιοδήποτε κερί. Βράζεις νερό και γεμίζεις το βαζάκι, το αφήνεις να λιώσει όλο το τελειωμένο κερί. Μετά πετάς το υγρό, αφαιρείς το φιτίλι, και καθαρίζεις με σαπούνι. Έτσι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ανά κατηγορίες. Έχω ένα με κραγιόν και lip liner, ένα για concealer, ένα για bronzer και αντιηλιακό, κλπ.

Τα πινέλα του μακιγιάζ για το πρόσωπο τα έχω σε ένα ακρυλικό κουτάκι που κλείνει με καπάκι για να μην πιάνουν σκόνη. Τα πινέλα για τα μάτια τα έχω σε ένα από τα ακρυλικά συρτάρια. Τα υπόλοιπα προϊόντα είναι σε συρτάρια. Τα έχω πάρει από το ΙΚΕΑ, λέγονται ALEX. Μέσα στα συρτάρια έχω ακρυλικά organizers τα οποία έχω πάρει από το Amazon. Το πρώτο συρτάρι έχει προϊόντα για τα μάτια, μολύβια, μάσκαρα, liquid eyeshadows. Το δεύτερο είναι προϊόντα για τα φρύδια και complexion. 

Τα υπόλοιπα είναι κραγιόν ή προϊόντα για τα χείλη και παλέτες για τα μάτια και το πρόσωπο. Στο μπάνιο μου έχω δύο ραφάκια  γυάλινα από το ΙΚΕΑ στα οποία κρατάω όλα μου τα καθαριστικά προσώπου, κάποιες μάσκες, και φυσικά προϊόντα σώματος μέσα στο ντους.

Έχω μεγάλο θέμα με την οργάνωση και μου δίνει μεγάλη χαρά να τακτοποιώ τα πράγματα μου. Επίσης προσπαθώ να βγάζω πράγματα που δεν χρησιμοποιώ και να τα χαρίζω σε φίλες και οικογένεια ή να τα δίνω σε κέντρα με φιλανθρωπικό σκοπό. Φυσικά δεν έχω μετρήσει ποτέ πόσα προϊόντα έχω διότι ο αριθμός πιστεύω θα με τρόμαζε και θα ήθελα να δώσω ακόμα περισσότερα. Η οργάνωση είναι κάτι που πάντα μου άρεσε και ήμουν καλή σε αυτό. Προσπαθώ να το δω σαν ένα παζλ το οποίο πρέπει να λύσω! Επίσης τα κρατάω καθαρά γιατί χρησιμοποιώ τα περισσότερα καθημερινά ή μέσα στη βδομάδα. Αυτά που δεν χρησιμοποιούνται είναι σε κλειστό μέρος όπως τα συρτάρια για να μην βρομίζουν και να μην σκονίζονται. Καθαρίζω, βέβαια. πολύ συχνά, τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα. Είναι εύκολο για μένα γιατί μου δίνει μεγάλη χαρά να τα βλέπω καθαρά και τακτοποιημένα, αισθάνομαι ότι έκανα κάτι παραγωγικό εκείνη την ημέρα.

Θα ήθελα να δώσω μερικά tips για το πώς παίρνω ιδέες και που βρίσκω τα περισσότερα πράγματα για διακόσμηση. Καταρχήν παίρνω όλες μου τις ιδέες κυρίως από το instagram. Ακολουθώ πολλούς λογαριασμούς που δείχνουν interior design και καθημερινά βλέπω κάτι που θα μου άρεσε να βάλω και στο δωμάτιο μου. Έτσι ψάχνω για αυτό το στοιχείο στο ίντερνετ για να δω τι υπάρχει, πόσο στοιχίζει, και έτσι κάνω ένα πλάνο για να το αγοράσω κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Συνήθως ψωνίζω από το Amazon, Urban Outfitters, CB2, και ΙΚΕΑ. Επίσης,  μου αρέσουν πολύ τα απλά κάδρα του ΙΚΕΑ με διάφορα art prints. Αυτά τα βρίσκω στο Society6 αλλά μπορείς να βρεις ότι εικόνες θέλεις online και να τις εκτυπώσεις εσύ. Τα μαγαζιά με αντίκες έχουν τους καλύτερους καθρέπτες και δίσκους διακόσμησης. Και συνήθως είναι οικονομικά!

Μην φοβάσαι να κάνεις mix and match με διάφορα στυλ. Μου αρέσει να αναμειγνύω το μοντέρνο με το κλασσικό. Σκέψου διάφορα κομμάτια που είναι timeless. Τα μικρά φυτά κάνουν μεγάλη διαφορά και είναι τέλεια για την κρεβατοκάμαρα γιατί ανανεώνουν τον αέρα που αναπνέουμε. Δεν μου αρέσουν πολύ τα χρώματα και προσπαθώ να έχω πολλά κομμάτια που είναι ουδέτερα. Πάνω απ’ όλα διάλεξε αντικείμενα που σε χαροποιούν και ικανοποιούν. 

 

Read More

And More