Πώς θα κάνεις το μαύρισμά σου να κρατήσει περισσότερο! Tips που κάνει και η beauty editor!

Ναι, ο ήλιος είναι υπερβολικά βλαβερός και ναι, δεν πρέπει να βγαίνεις από το σπίτι σου χωρίς να έχεις βάλει αντηλιακή στο πρόσωπο και στα χέρια. Και αν εφαρμόσεις αυτό το φαινομενικά τόσο απλό tip θα με ευχαριστείς όταν φτάσεις 60 και θα μοιάζεις με 50! Γιατί η φωτογήρανση είναι η βασική αιτία γήρανσης και αν δεν εκθέταμε το δέρμα μας στον ήλιο δεν θα γερνούσαμε ποτέ!

Αλλά να που εδώ διανύουμε το ελληνικό καλοκαίρι και θα ήταν ψέματα αν λέγαμε ότι δεν θέλουμε λίγο από το τροπικό και sexy μαύρισμα της JLO, ας πούμε! Και αφού το κατάφερες εφαρμόζοντας μερικά και από αυτά εδώ τα tips για το πώς θα μαυρίσεις χωρίς ήλιο, φτάνουμε σε αυτή την φάση: πώς θα το διατηρήσεις!

Παρακάτω θα βρεις συγκεντρωμένα τέσσερα κόλπα που κάνω εγώ ως beauty editor και κάθε άλλη beauty editor πάνω σε αυτό τον κόσμο!

1. Απολέπιση και ενυδάτωση!


Να μια βασική αρχή: το μαύρισμα ζει μόνο στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας. Που σημαίνει πως για να το διατηρήσεις περισσότερο θα πρέπει να διατηρείς την επιδερμίδα σου full ενυδατωμένη ώστε να μην ξεφλουδίσει και πάρει μαζί και το χρώμα.
Ξεκίνησε την δουλειά από πριν βγεις στην παραλία, ή αν είναι πλέον αργά, συνέχισε την δουλειά μια φορά την εβδομάδα κάνοντας ένα scrub σώματος για να διώχνεις τα νεκρά κύτταρα και να διατηρήσεις αυτή την λάμψη. Επίσης, μην ξεχνάς πρωί- βράδυ, από την κορυφή μέχρι τις άκρες να απλώνεις στο σώμα σου ένα ενυδατικό προϊόν σώματος με θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά. Το υαλουρονικό οξύ είναι βασικό ενυδατικό συστατικό, οπότε κοίταξε στο προϊόν που θα επιλέξεις για το σώμα να αναγράφει στα συστατικά την ένδειξη Hyalouronic Acid. Το Dual Hyaluronic Multi-Action Body Souffle της Korres είναι το αγαπημένο μας!

2. Μην χαζεύεις στο μπάνιο σου!

Θα στο κάνω όσο πιο σαφές γίνεται: τα χαλαρωτικά μπάνια με ζεστό νερό είναι απαγορευτικά! Αφυδατώνουν το δέρμα το οποίο “σπάει” και άρα ξεφλουδίζει. Και άρα (δις) αντίο μαύρισμα. Φρόντισε τα ντους σου να είναι σύντομα και με χλιαρό νερό και επένδυσε σε ένα ήπιο απολεπιστικό σφουγγάρι ώστε να διώχνεις απαλά τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου. Μας αρέσει πολύ το Body Polisher της The Body Shop (€3.00) γιατί κάνει πλούσιο αφρό και ήπια απολέπιση.

3. Επένδυσε σε προϊόντα με σωστή τεχνολογία!

Ναι, τα πλούσια body lotion με super ενυδατικά στοιχεία είναι σίγουρο ότι θα κλειδώσουν την υγρασία στο σώμα σου άρα δεν θα ξεφλουδίσεις, άρα δεν θα φύγει το μαύρισμα μαζί με το ξεφλούδισμα. Όμως, αν θες να εμβαθύνεις στο μαυρισμένη για πάντα task μάθε ότι υπάρχουν εξειδικευμένα after sun με τεχνολογίες που παρατείνουν και ενισχύουν το μαύρισμα. Για παράδειγμα το After Sun Enhancer της La Mer (€106.00) είναι χεδιασμένο με Miracle Broth™ και μια ισχυρή δόση από το συμπυκνωμένο Lime Tea Concentrate της La Mer, το αντιοξειδωτικό και πανίσχυρο εκχύλισμα του οίκου που μειώνει τις ορατές επιπτώσεις από τις βλαβερές ακτίνες UV προσφέροντας στο δέρμα ομοιόμορφη και νεανική εμφάνιση.

4. Το κόλπο με το self tan!

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου κόλπο που κάνω ξανά και ξανά κάθε καλοκαίρι. Μαυρίζω αρκετά στο σώμα αλλά δεν επιτρέπω ποτέ στον ήλιο να δει το πρόσωπό μου. Φοράω πάντα SPF50 στο πρόσωπο και το “κρύβω” στη σκιά. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρόσωπό μου είναι δύο- τρεις τόνους πιο ανοιχτό από το σώμα μου. Το tip εδώ είναι: κάθε βράδυ αναμειγνύω την ενυδατική μου με μερικές σταγόνες self tan και πέφτω για ύπνο. Σταδιακά το πρόσωπο έρχεται στον ίδιο τόνο με το σώμα. Το ίδιο προϊόν αναμειγνύω και με το body lotion μου για να παρατείνω το μαύρισμά μου μετά τις διακοπές. Αγαπημένο μου self tan είναι το Instant Face Gel-cream της Lancaster (€35.68).

 

Read More

And More