Πώς θα καθαρίσεις και πώς θα χρησιμοποιήσεις ξανά τα κεριά που έχεις κάψει!

Αν διαβάζεις εντατικά αυτήν εδώ τη στήλη τότε κατά πάσα πιθανότητα α) αγαπάς πολύ τα κεριά και β) αυτές τις μέρες της καραντίνας έχεις κάψει ήδη πολλά για να δημιουργήσεις την τέλεια ατμόσφαιρα στο σπίτι σου! 

Και τώρα περνάμε στο δεύτερο αγαπημένο μας part σε σχέση με οοοοολα αυτά τα κεριά που έχουμε κάψει: πώς καθαρίζεις και πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα αυτά τα βαζάκια στο boudoir σου προκειμένου να τους δώσεις και πάλι ζωή. 

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μιας και αυτά τα κεριά είναι παντού στο instagram και στο pinterest, σε κάθε προφίλ κάθε fashion girl και τώρα και στο δικό σου!

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα βαζάκια από τα κεριά 

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι αλλά αυτοί οι δύο είναι οι πιο αγαπημένοι μας γιατί πραγματικά δεν μένει ίχνος από κερί. Ο ένας τρόπος, λοιπόν, είναι να βάλεις το βαζάκι από το τελειωμένο σου κερί στην κατάψυξη και να το αφήσεις για μια μέρα ή και λιγότερο μέχρι το κερί να παγώσει. Όταν το αφαιρέσεις μπορείς να πάρεις ένα μαχαιράκι και να ξύσεις απαλά τα υπολείμματα τα οποία πραγματικά θα εξαφανιστούν!

Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλεις μέσα στο γυάλινο βαζάκι πολύ ζεστό νερό και να το αφήσεις να κρυώσεις. Όταν το νερό κρυώσει, θα κρυώσουν μαζί και τα υπολείμματα κεριού τα οποία θα ανέβουν στην επιφάνεια σαν μια στέρεη μάζα. Έπειτα, και στις δύο περιπτώσεις πλένεις το βαζάκι με υγρό πιάτων και σφουγγάρι και είσαι έτοιμη να στολίσεις με αυτό όπως θέλεις το boudoir σου ή ακόμη και το σαλόνι σου!

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα βαζάκια από τα κεριά που έχουν τελειώσει!

1ος τρόπος: στο boudoir σου!

Αυτά τα άδεια βαζάκια είναι τέλεια για να αποθηκεύεις μέσα τα πινέλα σου, όπως λογικά θα έχεις δει παντού στο pinterest! Αλλά πέρα από τα πινέλα μερικές ακόμη ιδέες είναι να βάζεις μπατονέτες και βαμβάκια αλλά και μολύβια ματιών ή gloss ανά κατηγορία. Έτσι, δεν θα χάνεσαι ανάμεσα στα άπειρα καλλυντικά κάθε φορά που θέλεις να ετοιμαστείς κι επιπλέον αισθητικά η εικόνα θα σου φτιάχνει και την διάθεση!

2ος τρόπος: σαν βαζάκι για λουλούδια! 

Κόψε μικρά λουλουδάκια από οπουδήποτε και φύλαξέ τα μέσα σε αυτά τα βαζάκια από αρώματα που έχεις μόλις καθαρίσει. Μπορείς να τα βάλεις σε κάθε σημείο του σπιτιού σου από το σαλόνι σου μέχρι και το μπάνιο σου, γιατί ναι, δείχνουν κι εκεί υπέροχα! Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα βαζάκια και σαν γλαστράκια για να φυτέψεις μέσα ό,τι θες! Εμείς προτιμάμε τα κακτάκια!

Και μερικές ακόμη ιδέες…

Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη γιατί αυτά τα βαζάκια είναι τέλειες θήκες για οτιδήποτε σου έρθει στο νου. Μπορείς ακόμη και να τα βάλεις στο γραφείο σου και να αποθηκεύσεις εκεί τους συνδετήρες σου ή στο σαλόνι σου για να τοποθετήσεις τα σπίρτα για να ανάβεις τα επόμενα κεριά που θα καταλήξουν εκεί που είναι αυτό τώρα!

   

Read More

And More