Πώς θα βγάλεις τα φρύδια σου σαν επαγγελματίας εν μέσω καραντίνας!

Είμαι πολύ καλή στην θεωρία, καθόλου καλή στην πράξη. Μπορώ να σου αναλύω ώρες τις τάσεις της ομορφιάς, τα δραστικά συστατικά των αγαπημένων μου καλλυντικών ή ποια προϊόντα θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που θέλεις στα φρύδια σου ΑΛΛΑ, επαναλαμβάνω, δεν είμαι καθόλου καλή στην πράξη. Τι σημαίνει αυτό; Η καραντίνα με βρίσκει με μηδενικά skills να πρέπει να αφαιρέσω μόνη μου το ημιμόνιμο μανικιούρ μου, να πρέπει να κάνω μόνη μου πεντικιούρ και (φτάνουμε σε εκείνο που με πονάει περισσότερο) να πρέπει να δώσω μόνη μου στα φρύδια μου το τέλειο σχήμα. Εγώ που έχω να πιάσω τσιμπιδάκια φρυδιών από την τελευταία τάξη του λυκείου (και πάνε χροοοονια).

Ευτυχώς, όμως, μπορώ να σου γράφω από την  θέση της beauty editor- που σημαίνει δημοσιογράφος ομορφιάς- που σημαίνει έχω τις beauty πηγές μου. Έτσι, λοιπόν, ένα μήνυμα μετά η Λόλα Ντόκα, National Brow Artist της Benefit Cosmetics Greece, μου έδωσε όλα τα tips λίγο προτού γυρίσω πίσω στο 2000 και πιάσω ξανά το τσιμπιδάκι φρυδιών. Εν τω μεταξύ, όμως, μοιράζομαι αυτά τα πολύτιμα beauty tips μαζί σας. Είπαμε, είμαι δημοσιογράφος ομορφιάς. Έχω καθήκον.

Εκμεταλλεύσου την καραντίνα για να αποκτήσεις τα παχιά φρύδια που πάντα ήθελες!

“Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε περίεργους καιρούς! Περνώντας όλη μας την ημέρα στο σπίτι έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε και να φροντίζουμε περισσότερο τον χώρο μας, τους αγαπημένους μας και φυσικά τον εαυτό μας! Τα μαλλιά μας, το δέρμα μας, ακόμα και το στομάχι μας δέχονται μια ιδιαίτερη περιποίηση αυτές τις μέρες… Γιατί όχι και τα φρύδια μας;”, μου τονίζει η Λόλα Ντόκα και συνεχίζει: “Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κυνηγήσεις εκείνα τα πιο φαρδιά και γεμάτα φρύδια που ήθελες αλλά ένιωθες άβολα να αφήνεις τις τριχούλες να μεγαλώσουν! Και υπάρχει και ο ιδανικός σύμμαχος γι’αυτό: Βάλε στην ρουτίνα σου κάθε πρωί και βράδυ το BrowVo Conditioning Primer της Benefit Cosmetics Greece”. Πρόκειται για ένα primer που περιέχει κερατίνη και πρωτεΐνη σόγιας που θρέφει και «ξυπνάει» τους ζωντανούς θήλακες των τριχών.

Βήμα- βήμα πώς θα βγάλεις τα φρύδια σου σαν επαγγελματίας

Σου υπόσχομαι ότι τα παρακάτω tips που μοιράστηκε μαζί μου η brow expert θα σε ενθουσιάσουν και θα σε κάνουν να διαπιστώσεις πως ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Με άλλα λόγια, αν ήδη ήσουν πολύ καλή στο να βγάζεις τα φρύδια σου μόνη σου, υιοθετώντας αυτά τα βήματα δεν θα πιστεύεις στα… φρύδια σου!

-Πρώτο βήμα είναι η «χαρτογράφηση» των φρυδιών μας. Κοιτάμε ευθεία στον καθρέφτη και βρίσκουμε τα βασικά σημεία των φρυδιών μας:

  • Την ΑΡΧΗ του κάθε φρυδιού την βρίσκουμε κρατώντας το μολύβι κάθετα από το βαθούλωμα της μύτης μας και στο σημείο του φρυδιού που καταλήγει η ευθεία, κάνουμε ένα σημαδάκι.
  • Το ΤΟΞΟ είναι το σημείο που καταλήγει η ευθεία που ορίζεται από την άκρη της μύτης μας και την εξωτερική άκρη της ίριδας του ματιού μας.
  • Το ΤΕΛΟΣ είναι το σημείο στο οποίο καταλήγει η ευθεία μεταξύ της άκρης της μύτης μας και της εξωτερικής γωνίας του ματιού μας.

-Στη συνέχεια, μακιγιάρουμε τα φρύδια μας χρησιμοποιώντας σαν οδηγούς τα σημαδάκια που κάναμε. Εδώ θα ήταν προτιμότερο να τους δώσουμε λίγο περισσότερο πάχος από το συνηθισμένο μας για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.

-Με το τσιμπιδάκι ξεκινάμε να αφαιρούμε τις τριχούλες που περισσεύουν από το σχήμα με την φορά με την οποία φυτρώνουν. Χρησιμοποιούμε το ελεύθερο χέρι μας για να τεντώσουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση το δέρμα στην περιοχή που αποτριχώνουμε! Έτσι θα πονάμε λιγότερο και θα πιάνουμε καλύτερα τις τρίχες.

Τα tips της Λόλας Ντόκα

Pro tip 1: Μην παθαίνετε εμμονή με τα φρύδια σας αυτό το διάστημα! Μία φορά στις 14 μέρες είναι υπέρ-αρκετή για να ασχοληθείτε με την αποτρίχωσή τους!

Pro tip 2: Αφήστε το ψαλιδάκι των φρυδιών στην άκρη! Αν σας ξεφύγει και δημιουργήσει κενό, πιθανότατα θα σκέφτεστε τα φρύδια σας περισσότερο και συνεχίζοντας να τα πειράζετε, θα τα κάνετε χειρότερα!

Pro tip 3: Μην φοβηθείτε να παίξετε με διαφορετικά στυλ μακιγιάζ στα φρύδια… Αν όχι τώρα, πότε;

Primer φρυδιών BrowVo Conditioning Primer, Benefit, Sephora, €33.50

Σετ ξυράφι και χτενάκι για φρύδια, Japonesque, Make Me Up, €10.59

 

Brow & Lash Gel, The Body Shop, €11.οο

 

Read More

And More