Πώς θέλουμε να μυρίζουμε φέτος το καλοκαίρι!

Το άρωμά μου είναι το Chloe. Τελεία. Τελεία μέχρι να έρθει η 1η Ιουνίου που από τη μια μπαίνω σε mode διακοπών (ok, το ξέρω ότι έχω δροοοοοοοοοομο ακόμη) και από την άλλη είναι και αυτές οι θερμοκρασίες που ανεβαίνουν και δεν ταιριάζουν με όλο αυτό το πουδρέ του Chloe.

Κάνοντας τώρα focus στα αρώματα του καλοκαιριού και στη λογική ότι έτσι κι αλλιώς πρέπει να ντύσεις αυτούς τους τρεις μήνες με την δική τους μοναδική μυρωδιά που δεν θέλεις να σου κάνει συνειρμούς με deadlines και πόλη, εδώ υπάρχουν δύο κατηγορίες κοριτσιών: εκείνες που αγαπούν τα μεσογειακά αρώματα που μυρίζουν φρεσκάδα και θάλασσα και είναι συνήθως κλεισμένα μέσα σε μπλε μπουκάλια, κι εμείς που αγαπάμε τις πιο τροπικές μυρωδιές που συνήθως μπλέκουν μέσα τους εξωτικές καρύδες.

Αυτό το άρθρο αφορά και τις δύο κατηγορίες. Συνέχισε να διαβάζεις τα reviews και σου υπόσχομαι πως παρακάτω θα βρεις το άρωμα που θα περάσεις όλο το καλοκαίρι σου!

1. Tom Ford Private Blend Costa Azzurra, €199.00
Τα αρώματα Private Blend είναι από την σειρά που αξίζει να επενδύσεις τα χρήματά σου, γιατί μιλάμε για επένδυση. Το συγκεκριμένο συνδυάζει μοναδικά αρώματα από τις αλμυρές παραλίες, τα ξερά βότανα, τα αειθαλή δέντρα και τα ξύλα από τα χαμηλά, πυκνά και δασώδη τοπία της Μεσογείου. Tip: τα 50ml είναι ικανά να περάσεις περισσότερα από δύο καλοκαίρια αφού με ελάχιστη ποσότητα η μυρωδιά σου μένει τόσο που μπορείς να το μυρίσεις το επόμενο πρωί στα ρούχα που φορούσες το προηγούμενο βράδυ.
2. Aerin Mediterranean Honeysuckle edp, Aerin Lauder, €100.00
Ένα ακόμη ξεκάθαρα μεσογειακό άρωμα όπως ακριβώς μαρτυρά και ο τίτλος του. Το μπουκάλι αυτού του αρώματος είναι ένα από τα ωραιότερα που κυκλοφορούν εκεί έξω ενώ η δροσερή αίσθησή του σε μεταφέρει στην ηλιόλουστη και καταγάλανη μεσόγειο.
3. Light Blue Eau Intense, Dolce & Gabbana, €86.90
Το Light Blue είναι ένα άλλο signature άρωμα που φορούσα για πολλά χρόνια όταν πρωτολανσαρίστηκε 16 χρόνια πριν. Και ξέρω πως δεν είμαι η μόνη, όπως επίσης ξέρω πως θα σε ενθουσιάσει εξίσου αυτό το νέο: το Light Blue κυκλοφορεί τώρα στην πιο light… eau intense εκδοχή του. Δροσερό και αρκετά έντονο με το πράσινο μήλο και το λεμόνι να κυριαρχούν.

4. Acqua di Parma Blu Mediterraneo Arancia di Capri, €72.00

Είναι το άρωμα που κάποιες από εμάς έχουμε στο γραφείο μας για κάθε φορά που θέλουμε να διακτινιστούμε σε ένα νησί ή να πατήσουμε fast forward στις διακοπές. Στην σύνθεσή του υπάρχουν νότες από ιταλικά εσπεριδοειδή και ζεστό άρωμα καραμέλας που σου δημιουργούν ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό.

5. Eau de Vignes, Caudalie, €20.00

Ο Alberto Morillas είναι ένας από τους διασημότερους αρωματοποιούς με καταγωγή από την Ιταλία ο οποίος μάλιστα έβαλε και την υπογραφή του στο επικείμενο άρωμα του οίκου Bulgari, Goldea The Roman Nights με μούσα την Bella Hadid (τον γνωρίσαμε από κοντά και αυτόν και την Bella κι εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα). O ίδιος, λοιπόν, εμπνέεται από τα εσπεριδοειδή της Σεβίλλης και δημιουργεί ένα άρωμα με εσάνς από λεμόνι, περγαμόντο και άνθη πορτοκαλιάς. Bonus: η τιμή του που δεν σε βγάζει εκτός budget αν αναζητάς ένα ροσερό άρωμα.

1. L’eau de Soin Lancaster Eau De Toilette, Lancaster, €42.00

Αν έχεις μυρίσει ή χρησιμοποιείς αντηλιακά Lancaster θα ευχόσουν να υπάρχει ένα άρωμα που να μυρίζει ακριβώς όπως αυτά τα αντηλιακά. Λοιπόν, υπάρχει και είναι αυτό το άρωμα που α) στη σύνθεσή του έχει 50% γλυκερίνη ώστε να ενυδατώνει την επιδερμίδα και β) χωρίς οινόπνευμα ώστε να μπορείς να το φοράς και κάτω από τον ήλιο!

2. Soleil Blanc body oil, Tom Ford, €69.00

Το Soleil Blanc είναι ένα από τα αγαπημένα αρώματα των beauty editors (γενικά!). Και όταν ένα άρωμα δεν έχει απλώς την έγκριση αλλά δημιουργεί εμμονή ανάμεσά μας, σημαίνει πως κάτι μαγικό συμβαίνει με αυτό. Φέτος, το Soleil Blanc κυκλοφορεί και σε λάδι σώματος το οποίο αν το απλώσεις σε βρεγμένη επιδερμίδα η μυρωδιά του θα “κλειδωθεί” εκεί. Όσον αφορά αυτή την μυρωδιά: είναι εμπνευσμένη από τα ακρινά ιδιωτικά νησιά όπου το καλοκαίρι διαρκεί για πάντα!

3. Bronze Goddess Eau de Parfum Intense, Estee Lauder, €79.00

Δεν υπάρχει ένα κορίτσι πάνω σε αυτό τον κόσμο που να μην έχει μυρίσει το Bronze Goddess. Γιατί από τότε που μας πρωτοσυστήθηκε το Bronze Goddess είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές (αν όχι Η ΠΙΟ) μυρωδιές του καλοκαιριού! Φέτος, το eau fraiche μας συστήνεται και σε eau de parfum εκδοχή και διατηρεί τη ζεστασιά και το sexiness του. ΟΜΩΣ, αν είσαι εμμονική με το Bronze Goddess όλα αυτά τα χρόνια σου συνιστώ να επενδύσεις και πάλι στο eau fraiche μιας και η μυρωδιά του σε σχέση με το άρωμα διαφέρει αρκετά.

4. Beach Body Oil Bobbi Brown, €41.50

Το αγαπημένο μέρος της Bobbi Brown είναι η παραλία γι’αυτό και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα άρωμα που να μυρίζει ακριβώς έτσι. Σου προτείνω το body oil γιατί όταν το φοράς από την κορυφή μέχρι τα νύχια είναι σαν να επέστρεψες όντως από την παραλία. Κάνε το τεστ με τους συναδέλφους στο γραφείο!

5. Hei Poa Pure Tahiti Monoi Oil, €11.90

Έχω μια αγαπημένη φίλη που τα καλοκαίρια εξαφανίζει όλα τα αρώματα και το άρωμά της γίνεται το Hei Poa. Για αυτή τη φίλη, λοιπόν, που δεν είναι η μόνη και για όλες όσες δεν θέλουν τίποτα “τεχνητό” πάνω τους το καλοκαίρι από ένα απόλυτα φυσικό λάδι σώματος που τους προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, αυτό το λάδι σώματος δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτόν τον οδηγό! Ή αλλιώς: αυτός ο οδηγός δεν θα ήταν ολοκληρωμένος χωρίς το κλασικό Hei Poa!

Read More

And More