Προϊόντα με αλόη που μας προσφέρουν απίστευτη ανακούφιση ειδικά το καλοκαίρι!

Δεν χρειάζεται να είσαι skincare expert για να ξέρεις πόσο καλό κάνει η αλόη. Γιατί σίγουρα θα έχει πάρει το αυτί σου κάποια στιγμή ότι αν καείς καλό είναι να πάρεις ένα φύλλο αλόης, να το κόψεις και να βάλεις τον “χυμό” του στην επιδερμίδα σου και αυτό θα σε ανακουφίσει. Πώς, όμως, βοηθάει η αλόη και ποια προϊόντα με αλόη κάνουν την ίδια δουλειά για να μην αναγκαστώ να κουβαλάω μαζί μου μια γλάστρα με αλόη; Έχουμε τις απαντήσεις παρακάτω!

1.Η αλόη βοηθά στην διατήρηση της υγρασίας

Η αλόη είναι 99% νερό οπότε είναι πολύ λογικό να ενυδατώνει. Περιέχει ακόμη και σάκχαρα (γνωστά ως βλεννοπολυσακχαρίτες) τα οποία αποδεικνύεται ότι διατηρούν την υγρασία, βαθιά στο δέρμα. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η αλόη μπορεί να διεγείρει την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου – και τα δύο είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ενυδάτωσης καθώς γερνάμε.

2.Επανορθώνει τον φραγμό

Έχουμε κάνει πολλά μαθήματα για τον φραγμό. Ο φραγμός είναι εκείνο το στρώμα που βρίσκεται ανάμεσα στην κεράτινη στοιβάδα και το χόριο και είναι ουσιαστικά ο ρυθμιστής της υγρασίας αφού ελέγχει τη μπαίνει στην επιδερμίδα και φροντίζει να μην φεύγει το νερό που υπάρχει στο χόριο. Σκέψου τον φραγμό σαν έναν τοίχο. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο φραγμός χαλάει και διαταράσσεται. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί χρηαιμοποίησες πολλά δραστικά συστατικά, το ένα πάνω από το άλλο, γιατί διατάραξες το PH της επιδερμίδας σου, γιατί χρησιμοποίησες εντατικά πολύ ζεστό νερό και πάει λέγοντας. Όταν ο φραγμός διαταράσσεται είναι σαν να δημιουργούνται τρύπες στον τοίχο από όπου φεύγει η υγρασία και μπαίνουν μέσα εξωτερικές επιθέσεις. Η αλόη είναι από τα συστατικά που βοηθούν στην επανόρθωση του φραγμού.

3.Καταπραΰνει την επιδερμίδα από το κάψιμο

Η υφή από τον χυμό της αλόης είναι σαν gel που είναι από μόνο του ανακουφιστικό. Ειδικά αν μπει στο ψυγείο θα σου πάρει αυτό το αίσθημα καύσου απευθείας.

4.Βοηθά στα σπυράκια

Η αλόη είναι φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος. Το τελευταίο ανήκει στα BHA, δηλαδή στα βήτα- υδροξυοξέα και λειτουργεί σε μεγαλύτερα βάθη στην επιδερμίδα εξασφαλίζοντας πολύ καλό αποτέλεσμα στα σπυράκια.

Αγαπημένα μας προϊόντα με αλόη. Bonus info: βαλ’τα στο ψυγείο!

Ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος Aloe Vera, Korres. Το βιολογικό εκχύλισμα ενεργής Αλόης, πλούσιο σε βιταμίνες C, Ε, Ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά ένζυμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα της επιδερμίδας και επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης. Ένα από τα πιο αγαπημένα μας after sun που έχουμε πάντα στην πόρτα του ψυγείου μας.

 

Body Smoothing Moisture Milk, Clarins, €27.27. Πράγματα που αγαπάμε σε αυτό το γαλάκτωμα που έχεις ως βασικό συστατικό του την αλόη: την πολύ λεπτόρρευστη υφή του που απορροφάται πανεύκολα και χωρίς να κολλάει και την διακριτική του μυρωδιά που σου επιτρέπει να βάλεις από πάνω όποιο άρωμα επιλέξεις.

Μάσκα προσώπου για ενυδάτωση με αλόη, Apivita. Αυτή η μάσκα δεν πρέπει να λείπει από την βαλίτσα των διακοπών σου γιατί είναι το πιο απολαυστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου όταν επιστρέψεις μετά από μια ολόκληρη μέρα στη θάλασσα. Αυτή και ένα ποτήρι κρασί την ώρα που χαζεύεις το ηλιοβασίλεμα.

 

Facial Spray με αλόη, Mario Badescu, €10.50.  Ενυδάτωση και ανακούφιση με αυτό το face mist που έχουμε πάντα στην τσάντα μας και χρησιμοποιούμε με κάθε ευκαιρία! Best thing για να ξεπεράσεις το hangover είναι να το βάλεις στο ψυγείο σου και να ψεκάσεις το πρωί που θα ξυπνήσεις το πρόσωπό σου. Λίγο jade roller και είσαι πανέτοιμη!

Aloe Soothing Night Cream, The Body Shop, €15.00. Αυτή η ενυδατική κρέμα νύχτας διαθέτει βελούδινη υφή και ήπια σύνθεση, ειδικά σχεδιασμένη για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Προσφέρει θρέψη, αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία, καταπραΰνει και απαλύνει την επιδερμίδα σου ενώ εσύ κοιμάσαι και φυσικά το βασικό συστατικό του είναι η αλόη.

 

 

Read More

And More