Ρετινόλη, σιρτουίνες, ζώνη Τ: εσύ ξέρεις τι είναι;

Το αλφαβητάρι ομορφιάς επανακάμπτει και αυτή τη φορά σε συστήνει σε νέες άγνωστες λέξεις που υπόσχονται να σε μεταμορφώνουν. Ξέρεις τι είναι η ρετινόλη; Πώς ενισχύουν την επιδερμίδα οι σιρτουίνες; Ας ξεκινήσουμε από το Π!

Π, πίλινγκ: είναι η απολέπιση της επιδερμίδας που στόχο έχει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνειά της ώστε να αναπνέει ελεύθερα αλλά και για να απορροφώνται καλύτερα τα συστατικά της κρέμας που θα ακολουθήσει μετά. Μπορεί να είναι επιφανειακή αν γίνεται με προϊόντα στο σπίτι ή σε βάθος αν πραγματοποιηθεί σε κάποιο ιατρείο ή κέντρο αισθητικής.
Σου προτείνουμε το Frezyderm Ac-Norm Peeling Gel (ιδανικό για λιπαρά δέρματα με ατέλειες ή/και ήπια ακμή). Ενδεικτική λιανική τιμή: 18.79€

Ρ, ρετινόλη: ουσία η οποία ευνοεί την ανάπτυξη των κυττάρων και βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας. Στα καλλυντικά χρησιμοποιείται στις αντιγηραντικές κρέμες.
Σου προτείνουμε την Retinology Total Age Solution (€ 96.90) της Lancaster (με ενεργή ρετινόλη που προσκολλάται στη μεμβράνη του κυττάρου και διοχετεύεται στο εσωτερικό του).

Σ, σιρτουίνες: φυσικοί παράγοντες παράτασης της νεότητας που βρίσκονται στο δέρμα.
Σου προτείνουμε την κρέμα Clinique Youth Surge Night Age Decelerating Night Moisturizer (€ 59.40). Βασίζεται στην επιστήμη των Σιρτουινών και συμβάλλει στην επιβράδυνση των ορατών σημαδιών γήρανσης, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τη φυσική νυχτερινή κυτταρική επανόρθωση.

Τ, η ζώνη “Τ”: το νοητό “Τ” που σχηματίζει το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι και συγκεντρώνει τους περισσότερους σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι ιδιαίτερα λιπαρή.
Αναζήτησε στα καταστήματα καλλυντικών blotting papers που απορροφούν τη λιπαρότητα. Τα έχεις στην τσάντα σου και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή.

Read More

And More