Shag VS bob: ποιο από τα δύο πιο hot κουρέματα του 2020 σου ταιριάζει περισσότερο;

Ποιος δεν υποδέχτηκε την νέα χρονιά με μια διάθεση για ανανέωση; Το ερώτημα είναι ρητορικό γιατί, στην πραγματικότητα, ακόμη και στην περίπτωση που η ζωή σου είναι τόσο τέλεια σαν διαφήμιση θέλεις να φρεσκάρεις λίγο την ατμόσφαιρα. Και το… φρεσκάρισμα αυτό στην γυναικεία συνείδηση σετάρεται με και ξεκινάει από τα μαλλιά.

Αν έπρεπε να επιλέξουμε τα δύο πιο top κουρέματα για το 2020 αυτά θα ήταν α) το shag β) το καρέ και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Η ερώτηση, ωστόσο, είναι: ποιο από τα δύο; Ποιο κούρεμα θα σου πηγαίνει περισσότερο και θα είσαι σίγουρη ότι όταν κοιταχτείς στον καθρέφτη θα έχεις κάνει το σωστό;

Παρακάτω, ο Vasilis Byron, international Educator της Keune, έχει όλα τα info που χρειάζεσαι! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σου.

Οβάλ πρόσωπο: και τα δύο

Σε ένα οβάλ πρόσωπο μπορείς να κάνεις ό,τι θες, είτε shag, είτε καρέ. Ωστόσο, κάτι που πρέπει να προσέξεις σε όποιο κούρεμα κι αν επιλέξεις είναι να είναι  λίγο πιο μακρύ από το πηγούνι για να μην στρογγυλοποιεί το πρόσωπο.

Στρογγυλό πρόσωπο: Αline bob

Όταν ανεβαίνουμε πιο πάνω από το πηγούνι στο στρογγυλό πρόσωπο τονίζουμε την στρογγυλάδα και το κάνουμε να δείχνει πιο παχύ. Οπότε στο στρογγυλό πρόσωπο, είτε επιλέγουμε καρέ είτε shag, αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να πάμε πιο κάτω από το πηγούνι. Ένα ιδανικό καρέ για το στρογγυλό πρόσωπο είναι το Aline bob (λέγεται και graduate bob) και είναι αυτό το καρέ που είναι πιο κοντό πίσω και πιο μακρύ μπροστά. Αυτό το καρέ επιμηκύνει το στρογγυλό πρόσωπο όπως επίσης και τα έντονα φιλαρίσματα που αδυνατίζουν το στρογγυλό πρόσωπο. Επίσης, αν θα κάνεις καρέ με αφέλειες σε στρογγυλό πρόσωπο ή χωρίστρα στη μέση το πρόσωπο παχαίνει πολύ το πρόσωπο. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να κάνεις πλάγια φράντζα.

Τετράγωνο πρόσωπο: καρέ με απαλό σβήσιμο

Εδώ πρέπει να κάνεις είτε μια πλάγια φράντζα είτε… καθόλου φράντζα. Αν κάτι πρέπει να κάνεις σε ένα τετράγωνο πρόσωπο θα πρέπει να ξεκινάει από το πηγούνι και να σβήνει πολύ απαλά προς τα πίσω, να κονταίνει δηλαδή από μπροστά προς τα πίσω πολύ απαλά γιατί αυτό ουσιαστικά γλυκαίνει τις γωνίες που έχουμε στο πρόσωπο. Σε ένα τέτοιο τετράγωνο πρόσωπο είναι καλό να επιλέξεις ένα καρέ το οποίο να έχει ένα απαλό σβήσιμο προς τα πίσω και όχι τόσο το shag, το οποίο θα αγριέψει περισσότερο τις γωνίες, αφού θα τις βγάλει προς τα έξω.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: και τα δύο

Κι εδώ έχουμε έντονες γωνίες και το πηγούνι είναι πιο μακρύ. Σε αυτή την περίπτωση προτιμάμε ενιαίο μήκος το οποίο έρχεται ακριβώς στο πηγούνι. Αυτό, επί της ουσίας, θα μειώσει την απόσταση που έχουμε στο πηγούνι μας, ενώ είναι ωραίο να κάνουμε κάποιες αφέλειες μπροστά που καλύπτουν όλο το μέτωπο, ένα trick που μειώνει όλη την αντίθεση που έχουμε στο πηγούνι. Εδώ, επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε ένα ελαφρύ φιλάρισμα, να το πάμε προς το shag αλλά να μην έχουμε έντονες αντιθέσεις στο φιλάρισμά μας ή στις αφέλειες που κάνουμε.

Μακρόστενο πρόσωπο: blunt bob

Αυτό που πρέπει να κάνουμε στο μακρόστενο πρόσωπο είναι να δώσουμε πλάτος, ενώ αν αποφασίσουμε να κάνουμε αφέλειες και αυτές θα πρέπει να είναι λίγο πιο φαρδιές, σε ένα μήκος. Ιδανικό καρέ σε αυτή την περίπτωση είναι το κλασικό καρέ σε ένα μήκος το οποίο λέγεται και blunt bob. Κι εδώ προτιμάμε ένα καρέ έναντι ενός shag γιατί το shag θα μας μακρύνει το πρόσωπό μας περισσότερο. Εν ολίγοις, στα μακρόστενα πρόσωπα είναι προτιμότερο να κινηθούμε στα πιο γεωμετρικά κουρέματα: ίσες αφέλειες, ίσο μήκος, γιατί έτσι θα φαρδύνουμε το πρόσωπό μας.

 

Read More

And More