20, 30, 40: τρεις συντάκτριες του TLIFE μοιράζονται το skincare routine τους!

Ας συστηθούμε: είμαι η Νατάσα Μπερέκου (ή/και Berenata) είμαι beauty editor και θα μπορούσα να γράφω για το skincare από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για την ακρίβεια, αυτό κάνω μιας και το skincare είναι η μεγάλη μου αγάπη στην οποία προσπαθώ να μυήσω ακόμη και τον περαστικό που θα με σκουντήξει κατά λάθος στον ώμο!

Ευτυχώς, με τα κορίτσια εδώ στο TLIFE τα έχω καταφέρει υπέροχα αλλά όχι χωρίς κόπο. Μου πήρε καιρό και (τους πήρε καιρό!) για να αφομοιώσουν ότι έχουμε μόνο μια επιδερμίδα μέσα στην οποία ζούμε και πως πρέπει να την φροντίζουμε εντατικά. Γιατί τα ρούχα σου, για τα οποία μπορείς να ξοδεύεις πολλά λεφτά, μπορείς να τα αλλάζεις αλλά δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο και για το δέρμα σου. Άρα: οφείλεις να είσαι εντατική με το skincare σου και να επενδύεις σε αυτό γιατί θα σε ανταμείψει (θυμήσου αυτές τις γραμμές στα 60 σου και θα με ευγνωμονείς. Αν, φυσικά, ακολουθήσεις εντατικά τα step που πρέπει!).

Η Σοφία και η Άννα, το έκαναν και πλέον έχουν ένα skincare routine για το οποίο νιώθουν περήφανες. Και γι’αυτό και για την επιδερμίδα τους! Τι περιλαμβάνει το skincare routine τους (και… μου); Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το θέμα για την φροντίδα και τα καλλυντικά που πρέπει να χρησιμοποιείς ώστε να μυήσουμε κι εσένα! Με άλλα λόγια: αυτά είναι τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείς στα 20, στα 30 και στα 40!

 

Άννα Καντζηλιέρη, δημοσιογράφος news

“Διανύω την δεκαετία των 20 και μπορώ να πω ότι είμαι μια συνεπής μαθήτρια σε σχέση με την φροντίδα του προσώπου μου. Δεν ήμουν πάντα και ναι, έχουν υπάρξει φορές που έχω κοιμηθεί με μακιγιάζ, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Θα βάψω καθημερινά τα μάτια μου και ειδικά όταν πρόκειται να βγω θα κάνω smokey. Για το ντεμακιγιάζ μου, λοιπόν, χρησιμοποιώ το διφασικό έλαιο της Clarins, Instant Eye Make Up Remover. Αρκεί να το ανακινήσεις, να το βάλεις σε ένα βαμβάκι και να τρίψεις πολύ απλά τα μάτια σου για να αφαιρεθεί το μακιγιάζ και κάθε ίχνος μάσκαρα. Η επιδερμίδα μου είναι αρκετά λιπαρή οπότε δεν χρησιμοποιώ γαλάκτωμα. Προτιμώ το gel για τον καθαρισμό του προσώπου μου και το Gentle Foaming Cleanser είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει αφού κάνει τέλειο αφρό και καθαρίζει σε βάθος χωρίς, όμως, να νιώθω την επιδερμίδα μου να τραβάει αφού ξεβγάλω. Το επόμενο βήμα είναι το serum. Είναι κάτι που πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ κατόπιν παρότρυνσης της beauty editor που δεν ξεχνά να μου υπενθυμίζει πως η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Χρησιμοποιώ, λοιπόν, το Double Serum της Clarins γιατί λατρεύω την υφή και τη μυρωδιά του. Και αφού κάνει και καλό στην επιδερμίδα μου δεν έχω λόγο να μην το φοράω κάθε-μία-μέρα! Αμέσως μετά βάζω την ενυδατική μου, την Hydra-Essentiel Silky Cream SPF15 η οποία είναι πολύ λεπτόρρευστη και την αγαπώ, έχει δείκτη προστασίας 15 κι έτσι δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι χωρίς να βάλω αντηλιακή. Αυτό είναι κάτι που μου έχει μάθει επίσης η beauty editor και την κρέμα αυτή την βάζω μαζί με την κρέμα UV PLUS Anti-Pollution SPF50 της Clarins τις μέρες που θέλω έξτρα ενίσχυση από τον ήλιο και την μόλυνση της πόλης. Με πολύ απλά λόγια, με αυτό το προϊόν είναι σαν να υψώνω τείχη ανάμεσα στην επιδερμίδα μου και τις εξωτερικές επιθέσεις. Τέλος, μια με δύο φορές την εβδομάδα θα κάνω τις μάσκες μου: οπωσδήποτε την μάσκα ματιών Hydra-Essentiel Moisturising Reviving Eye Mask της Clarins την οποία χρησιμοποιώ και σαν κρέμα ματιών κάποιες φορές και την SOS Comfort Face Mask που είναι ότι πρέπει αν έχω ξενυχτήσει. Πρώτα, όμως, θα κάνω το Fresh Scrub για να ανοίξουν οι πόροι, να φύγουν οι ρύποι και το περιττό σμήγμα και να εισχωρήσουν καλύτερα τα προϊόντα. Εξάλλου, όπως σας είπα, έχω λιπαρή επιδερμίδα και το scrub μου είναι απαραίτητο!”.

 

Νατάσα Μπερέκου, beauty editor

“Είμαι beauty editor στο επάγγελμα, beauty addict στην καρδιά. Όταν δεν κάνω skincare, γράφω γι’αυτό και όταν δεν κάνω τίποτα από τα δύο δεν ξέρω πώς να γεμίσω το χρόνο μου. Αφού, λοιπόν, έκανα το skincare routine μου ήρθε η ώρα να σου γράψω γι’ αυτό. Μου αρέσουν πολύ τα γαλακτώματα αλλά αυτά με ελαφριά υφή γιατί η επιδερμίδα μου είναι μικτή προς λιπαρή. Επίσης, ένας άλλος λόγος που αγαπώ τα γαλακτώματα είναι γιατί “λιώνουν” το μακιγιάζ και τελικά δεν μένει ίχνος makeup στο πρόσωπό μου. Το Cleansing Milk with Gentian Moringa της Clarins έχει την πιο αγνή σύνθεση και μια τέλεια μυρωδιά που είναι ότι πρέπει για να με χαλαρώσει μετά από μια εξοντωτική μέρα. Μου αρέσει να βάζω μια ποσότητα στις παλάμες μου, να κάνω μασάζ στο πρόσωπό μου με κυκλικές κινήσεις και να αφαιρώ με ένα muslin clothe. Χρησιμοποιώ πάντα λοσιόν! Είναι ότι και το… primer για το μακιγιάζ. Επαναφέρει το PH της επιδερμίδας και το προετοιμάζει για να δεχτεί τα επόμενα βήματα. Μην παραλείψετε ποτέ αυτό το step! Η Toning Lotion with Iris της Clarins είναι αγαπημένη μου γιατί δεν περιέχει αλκοόλ και άρα δεν ερεθίζει το δέρμα αλλά και γιατί είναι ότι πρέπει για την μικτή μου επιδερμίδα αφού κάνει σμηγματορύθμιση. Αμέσως μετά θα βάλω το serum μου, το Clarins Double Serum. Αυτό το serum είναι μαγικό γιατί στοχεύει σε κάθε ανησυχία (ρυτίδες, έλλειψη λάμψης, ορατοί πόροι, ανομοιομορφία), γιατί έχει υπέροχη υφή και γιατί λόγω χαμηλού μοριακού βάρους μπορεί και εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας δίνοντας ένα plump αποτέλεσμα από μέσα. Άρα, είναι επίσης ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείψεις. Έπειτα στοχεύω στα μάτια με την Multi- Active Yeux της Clarins που το δροσιστικό στόμιό της είναι ότι πρέπει για τα κουρασμένα μου μάτια. Και ένα μυστικό: την βάζω στο ψυγείο, κάνω μασάζ κάθε πρωί και αμέσως οι σακούλες κάτω από τα μάτια μου εξαφανίζονται χάρη και στην χαμηλή θερμοκρασία. Μετά από αυτό κλειδώνω την υγρασία στην επιδερμίδα μου με την Multi- Active Day Cream που είναι πολλαπλής δράσης και αφήνει και μια υπέροχη λάμψη στο πρόσωπό μου και το πρωί πριν βγω από το σπίτι φοράω την UV PLUS Anti-Pollution SPF50. Αν αναζητάς μια αντηλιακή πόλης που την φοράς και νιώθεις σαν να μην φοράς τίποτα, μόλις την βρήκες!”.

 

Σοφία Σούζα, fashion editor

“Δεν ήμουν ποτέ συνεπής με την επιδερμίδα μου και αυτό είναι κάτι που… πληρώνεις όταν μπαίνεις στην τέταρτη δεκαετία της ζωής σου. Βεβαίως, μετά από εντατική φροντίδα και τα κατάλληλα προϊόντα η επιδερμίδα μου έχει επανορθωθεί αρκετά από τις ατασθαλίες του παρελθόντος: να βγαίνω έξω χωρίς αντηλιακή, να κοιμάμαι με μακιγιάζ και να μην βάζω την κρέμα μου. Α! Και αυτό που λένε ότι τα χέρια είναι ένα σημείο που μαρτυρά την ηλικία είναι κάτι που επίσης αρχίζω να αντιλαμβάνομαι. Αλλά, όπως σου είπα, ευτυχώς έχω βρει τα… πολυυυυυ σωστά προϊόντα που επανορθώνουν τις ατασθαλίες μου! Είχα ανέκαθεν ξηρή επιδερμίδα αλλά έχω την αίσθηση ότι μεγαλώνοντας γίνεται ακόμη πιο ξηρή. Όπως μου έχει πει η beauty editor αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μεγαλώνοντας οι σμηγματογόνοι αδένες μας δεν παράγουν τόσο σμήγμα. Για να δώσω στην επιδερμίδα μου αυτό που της λείπει, χρησιμοποιώ το Cleansing Milk with Alpine Herbs της Clarins που είναι τέλειο για κανονικές/ξηρές επιδερμίδες και οπωσδήποτε λοσιόν. Η Clarins Toning Lotion με καταπραϋντικό χαμομήλι είναι ίσως το πιο αγαπημένο κομμάτι της ρουτίνας μου! Αφού ολοκληρώσω με τον καθαρισμό μου θα συνεχίσω με την υπόλοιπη ιεροτελεστία που είναι μια σειρά από προϊόντα που φροντίζουν για την ενυδάτωση και την αντιγήρανσή μου. Θα βάλω αρχικά το Double Serum με ταμποναριστές κινήσεις ώστε να εισχωρήσει στα βαθύτερα στρώματα και έπειτα την κρέμα ματιών Extra-Firming Yeux και την αντίστοιχη κρέμα για το πρόσωπο Extra-Firming Day Cream SPF 15 που προσφέρει ενυδάτωση και σύσφιξη. Το πρωί θα ολοκληρώσω την ρουτίνα μου με την UV Plus Anti-Pollution (πλέον ξέρω! Δεν κάνω βήμα χωρίς αντηλιακή!) και το βράδυ θα βάλω ως τελευταίο step το Blue Orchid Oil για να σφραγίσω την υγρασία στο δέρμα μου και να χαλαρώσω μετά από μια εξοντωτική μέρα αφού έχει υπέροχη μυρωδιά! Δύο- τρεις σταγόνες, ζεσταίνω ανάμεσα στις παλάμες μου κι έπειτα κάνω μασάζ στο πρόσωπό μου!”.

Last but not least: η ηλικία δεν είναι παρά ένα νούμερο και οι ανάγκες της επιδερμίδας σου είναι αυτές που θα καθορίσουν το skincare σου. Με δεδομένο, όμως, ότι σε κάθε ηλικία οι ανάγκες του ίδιου του δέρματος είναι σε γενικές γραμμές συγκεκριμένες, αυτός ο οδηγός είμαστε σίγουρες ότι θα σε βοηθήσει! Αυτό που θέλουμε είναι να είσαι… Beautiful at every age και στα corner της Clarins μπορείς να περάσεις από την θεωρία στην πράξη!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

 

Read More

And More