30 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τα 30!

Στον κόσμο της ομορφιάς υπάρχει ένας βασικός κανόνας: το…προλαμβάνειν εστί φιλοσοφείν! Δες λοιπόν, τα 30 πράγματα που πρέπει να σου γίνουν συνήθεια πριν τα 30 για να υποδεχθείς τα πρώτα -άντα σου φρέσκια και δροσερή.

1. Απόφυγε την χρήση πούδρας εκτός αν η επιδερμίδα σου είναι πολύ λιπαρή. Υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες, δηλαδή στα μικτά, τα κανονικά και τα ξηρά δέρματα το προϊόν απορροφά όλη την λιπαρότητα που εκκρίνουν οι σμηγματογόνοι αδένες και η οποία δρα προστατευτικά.

2. Ίσιωσε τα μαλλιά σου με τον παραδοσιακό τρόπο. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς σεσουάρ κάθε δύο ημέρες προκειμένου να ισιώσεις τα μαλλιά σου, παρά να κάνεις χημικές επεξεργασίες.

3. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου δείξει πώς πρέπει να ισιώνεις τα μαλλιά σου. Το πιστολάκι είναι πολύ πιο ασφαλές για την υγεία των μαλλιών σου σε σχέση με το ειδικό ψαλίδι το οποίο έρχεται σε απευθείας επαφή με την τρίχα.

4. Δώσε έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών σου, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει κανείς. Ψεύτικες βλεφαρίδες, μάσκαρα, φωτεινές σκιές, καλοσχηματισμένα φρύδια είναι ικανά να καμουφλάρουν οποιεσδήποτε άλλες ατέλειες, όπως για παράδειγμα τη λιπαρότητα στη ρίζα των μαλλιών σου!

5. Αφέσου στα χέρια του ειδικού. Με τα φρύδια μας συμβαίνει ότι ακριβώς με τα μαλλιά μας: αν εμπιστευτούμε την περιποίησή τους σε έναν ειδικό τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο θεαματικά. Αμέσως το βλέμμα σου θα δείξει πιο φωτεινό και ξεκούραστο.

6. Γυρισμένες τριχούλες στο μπικίνι; Η πιο ασφαλής μέθοδο για να απαλλαγείς είναι την προηγούμενη μέρα της αποτρίχωσης με κερί να κάνεις απολέπιση και να επαναλαμβάνεις μια φορά κάθε δέκα ημέρες.

7. Κάνε δύο νεσεσέρ. Στο ένα βάλε προϊόντα τα οποία χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση και στο άλλο όλα εκείνα που με ενθουσιασμό αγοράζεις σε κάθε σου shopping εξόρμηση. Έτσι, τα πρωινά που πρέπει να ετοιμαστείς σε χρόνο dt για να πας στο γραφείο δεν θα χάνεσαι σε δεκάδες χρωματιστά μολύβια και ρουζ διαφόρων αποχρώσεων.

8. Δημιούργησε μια γκαρνταρόμπα…αρωμάτων. Το άρωμα είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος δρόμος για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου. Γιατί όμως θα πρέπει να δημιουργήσεις “γκαρνταρόμπα”; Για να έχεις δυνατότητα επιλογής (τόσο απλά!). Ένα αισθησιακό άρωμα για τις βραδινές σου εμφανίσεις, ένα λουλουδάτο για τις ανοιξιάτικες ημέρες κλπ.

9. Εξαφάνισε την κυτταρίτιδα με self tan. Αν δεν προλαβαίνεις να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα μέχρι την πρώτη σου βουτιά, μπορείς απλά να την καμουφλάρεις με self tan, το οποίο θα απλώσεις ισόποσα σε όλο το σώμα.

10. Φώτισε το πρόσωπό σου. Απόφυγε τα παχύρρευστα make up και τις βαριές υφές καλλυντικών τους πολύ ζεστούς μήνες. Άπλωσε ένα υγρό make up τοπικά πάνω στα spots και concealer κάτω από τα μάτια. Το πρόσωπό σου θα δείχνει, ξεκούραστο, υγιές και πάνω απ’ όλα φυσικό.

11. Μαλλιά κάτω! Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά αν αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω. Το αποτέλεσμα είναι πάντα sexy, φυσικό και όσο ανέμελο πρέπει για την ηλικία σου.

12. Επίλεξε μια βαφή έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτή από το φυσικό σου αν θες ένα natural αλλά βελτιωμένο χρώμα μαλλιών.

13. Βαλ’τους τα γυαλιά φορώντας τα δικά σου! Η έντονη ηλιοφάνεια είναι υπαίτια για την δημιουργία ρυτίδων έκφρασης γύρω από τα μάτια. Ο πιο σωστός τρόπος για να προστατευτείς είναι τα γυαλιά ηλίου. Ρίξε μια ματιά στις συλλογές Marc Jacobs, Miu Miu και Dolce & Gabanna.

14. Σκοτσέζικο ντους. Η συχνή εναλλαγή ζεστού-κρύου έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην διατήρηση μιας νεανικής και ελαστικής επιδερμίδας.

15. Κακάο ήπιες σήμερα; Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Penn State University της Νέας Υόρκης, μια κούπα ρόφημα κακάο καθημερινά μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό γήρανσης. Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις τον καφέ σου με ένα μικρό αντιγηραντικό θαύμα;

16. Ενυδάτωση; Φυσικά! Κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπό σου, άφησέ το να στεγνώσει φυσικά. Αυτό το tip σε συνδυασμό με την ενυδατική κρέμα σου εξασφαλίζουν διπλάσια ενυδάτωση.

17. Κοιμήσου ανάσκελα. Μια από τις συνήθειες που θα σου γίνουν λατρεία όσο περνούν τα χρόνια και βλέπεις τα αποτελέσματά της, είναι να κοιμάσαι πάντα ανάσκελα. Με τον τρόπο αυτό το πρόσωπό σου δεν “τσαλακώνεται” και επιβραδύνεται η εμφάνιση ρυτίδων.

18. Κλειδιά, κινητό και κρέμα χεριών! Τα χέρια μας δείχνουν την ηλικία μας. Για να τα προστατεύσεις από την αφυδάτωση και την καθημερινή ταλαιπωρία έχε πάντα στην τσάντα σου μια κρέμα χεριών και περιποιήσου τα με κάθε ευκαιρία.

19. Φωτογήρανση η πλέον βλαβερή. Ήξερες ότι ο ήλιος δρα συσσωρευτικά και τα αρνητικά αποτελέσματα από την έκθεσή μας μπορεί να φανούν πολλά χρόνια αργότερα; Το ηθικό δίδαγμα, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείς αντηλιακή κρέμα προσώπου ακόμη και τις ημέρες χωρίς ήλιο.

20. Η νεανικότητα στο πιάτο σου…Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά διατροφή όλο το χρόνο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας της επιδερμίδας μας. Λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, φυτικές ίνες και άφθονο νερό είναι απαραίτητα σε καθημερινή βάση.

21. Κινήσου σωστά. Μην υποτιμάς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι καθημερινές κινήσεις που ασκείς στην επιδερμίδα σου. Για παράδειγμα, κάθε φορά που βάζεις μολύβι η συνήθεια να τραβάς τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σου μετά από χρόνια μπορεί να εντείνει τη χαλάρωση.

22. Σφιχτά ponytails. Φανταζόσουν ποτέ ότι το σφιχτό πιάσιμο των μαλλιών ψηλά μπορεί να αποδυναμώσει τις ρίζες και να σπάσει τις τρίχες; Αν λατρεύεις το συγκεκριμένο look προτίμησε τη λύση ενός χαλαρού ponytail ώστε να μην προκαλέσεις μακροπρόθεσμα μεγάλη φθορά.

23. 8 και άνω! Το καλοκαίρι και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κατανάλωνε αρκετό νερό για να προστατεύσεις τον οργανισμό αλλά και την επιδερμίδα σου από την αφυδάτωση. Μην ξεχνάς, εξάλλου, ότι οι αφυδατωμένες και ξηρές επιδερμίδες είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση ρυτίδων.

24. Σταμάτα να κόβεις τα πετσάκια σου. Αν δεν είσαι ειδικός, οι τραυματισμοί που ενδέχεται να προκαλέσεις γύρω από νύχια σου είναι πολλοί. Αντ’ αυτού, μαλάκωσε τα πετσάκια με ένα baby oil και σπρώξε με τα ειδικά ξυλάκια.

25. Αποτρίχωση στο άνω χείλος. Προτίμησε την αποτρίχωση με laser ή κλωστή αντί για κερί με ταινίες, καθώς το εντατικό τράβηγμα θα προκαλέσει χαλάρωση στην περιοχή.

26. Παραμελημένες περιοχές; Μην παραποιείσαι μόνο το πρόσωπό σου. Έχεις και γόνατα και πέλματα και αγκώνες. Μακροπρόθεσμα, στα σημεία αυτά δημιουργούνται σκληρύνσεις τις οποίες δύσκολα θα μπορέσεις να διώξεις. Μην ξεχνάς λοιπόν, μετά από κάθε ντους να περιποιείσαι εντατικά την περιοχή με μια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα.

27. Τι μπορείς να κάνεις με μια φέτα λεμόνι. Μείωσε τις δυσχρωμίες και τους λεκέδες που προκαλεί ο ήλιος με μια φέτα λεμόνι. Έχει αποχρωματικές ιδιότητες.

28. Μην… πετάς το γάντι! Όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι ή όταν πλένεις, χρησιμοποίησε πάντα πλαστικά γάντια τα οποία πρέπει να γυρίζεις ανάποδα μετά τη χρήση τους έτσι ώστε να στεγνώσουν καλά.

29. Περιποιήσου τα πέλματά σου! Τα πέλματα και τα δάχτυλα των ποδιών μπορούν να μετατραπούν σε εστία μικροβίων, ειδικά όταν υπάρχει υγρασία. Για να μηδενίσεις τις πιθανότητες, μετά το ντους, σκούπισε τα πόδια σου καλά και στέγνωσε ανάμεσα στα δάχτυλά σου με ένα σεσουάρ.

30. Σωστός καθαρισμός. Το Άλφα και το Ωμέγα για την διατήρηση μιας νεανικής και σφριγηλής επιδερμίδας είναι ο σωστός και εντατικός καθαρισμός. Ακόμη και αν δεν έχεις μακιγιαριστεί, κάθε βράδυ πριν τον ύπνο καθάρισε καλά το πρόσωπό σου για να αποβάλεις τη σκόνη, το σμήγμα και τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί κατά την διάρκεια της ημέρας.

Read More

And More