4+6 συμβουλές για τον κνησμό σε πρόσωπο και σώμα

Ο κνησμός στο δέρμα είναι μια άβολη αίσθηση που σας κάνει να θέλετε να ξύνεστε συνεχώς. Ο διαταραγμένος επιδερμικός φραγμός μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και φαγούρα, ενώ επιδεινώνει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Οι πιθανές αιτίες για τον κνησμό περιλαμβάνουν εσωτερικές ασθένειες και δερματικές παθήσεις. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα:

Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα
Ο πάγος μπορεί να ανακουφίσει προσωρινά το δέρμα σας από τον κνησμό. Η κομπρέσα με πάγο περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία στη γύρω περιοχή και βοηθά στη μείωση της φαγούρας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για 5 έως 10 λεπτά τη φορά. Εάν δεν έχετε κρύα κομπρέσα, τυλίξτε πάγο σε μια πετσέτα χεριών, ποτέ μην βάζετε τον πάγο απευθείας στο δέρμα σας.

Ενυδατώνετε πάντα το δέρμα σας
Όταν ενυδατώνετε το δέρμα σας, αποτρέπετε την ξηρότητα και περιορίζετε τη φαγούρα. Το ξηρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές σε ερεθισμό από το καλά ενυδατωμένο δέρμα. Ενυδατώστε το δέρμα σας αμέσως μετά το μπάνιο, για να το βοηθήσετε να παραμείνει μεταξένιο και λείο, γεμάτο υγρασία.

 

Η πλούσια μη λιπαρή ενυδατική κρέμα CeraVe Moisturising Cream έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους ειδικά για το ξηρό, το πολύ ξηρό και το ευαίσθητο δέρμα, ενώ είναι κατάλληλη για χρήση σε πρόσωπο και σώμα. Χάρη στη σύνθεση της χωρίς άρωμα, αυτή η ενυδατική κρέμα με ceramides:
-Βοηθά στην αποκατάσταση και τη διατήρηση του επιδερμικού φραγμού.
-Προσελκύει την υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας, βοηθώντας το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του.
-Απελευθερώνει διαρκώς ενυδατικά συστατικά για 24 ώρες, εξασφαλίζοντας ενυδάτωση μακράς διάρκειας.

Αποφύγετε τη χρήση επιθετικών προϊόντων καθαρισμού
Ο καθαρισμός του προσώπου και του σώματος πρέπει να γίνεται με τη χρήση ήπιων προϊόντων με σύνθεση που δεν διαταράσσει τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του δέρματος και συστατικά που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της υγρασίας.

Η κρέμα καθαρισμού προσώπου και σώματος CeraVe Hydrating Cleanser αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δερματολόγους για να καθαρίζει και να αναζωογονεί το δέρμα χωρίς να το επιβαρύνει και χωρίς να δημιουργεί αίσθηση τραβήγματος ή ξηρότητας. Εμπλουτισμένη με τα τρία απαραίτητα ceramides, όμοια σε δομή με αυτά του δέρματος για την αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού και υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, αυτή η κρέμα καθαρισμού προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο καθαρισμού για να ξεκινάτε την περιποίηση του κανονικού προς ξηρού δέρματος χωρίς να το ερεθίζετε.

Μερικές ακόμη συμβουλές…
-Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα, κατάλληλα για φαγούρα στο πρόσωπο ή φαγούρα στο σώμα.

-Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό στο μπάνιο σας και αποφύγετε τα υδρομασάζ.

-Προσπαθήστε, όσο μπορείτε, να μην ξύνεστε.

-Φορέστε φαρδιά ρούχα για να αναπνέει ελεύθερα το δέρμα σας.

-Φορέστε φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι.

-Αποφύγετε τις ακραίες αλλαγές της θερμοκρασίας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες.

-Διατηρήστε το σπίτι σας δροσερό και αποφύγετε το εντελώς ξηρό κλίμα μέσα σε αυτό.

-Διαχειριστείτε το άγχος σας, όσο το δυνατόν καλύτερα. Το άγχος μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή του δέρματος και τον κνησμό.

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164