4 θεραπείες που μπορείς να κάνεις στο αεροπλάνο (αν φύγεις για τριήμερο)!

Αντί προλόγου: Αυτό το θέμα σε αφορά αν έχεις κλείσει εισιτήρια για να φύγεις τριήμερο/ αν ταξιδεύεις συχνά/ αν πρόκειται να ταξιδέψεις αεροπορικώς άμεσα.

Όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο η επιδερμίδα αφυδατώνεται, τα χείλη σκάνε και το πρόσωπό σου υποφέρει. Από την άλλη, δεν έχεις χρόνο για χάσιμο: όταν φτάσεις στον προορισμό σου θέλεις να είσαι πανέτοιμη γιατί ξεκίνησαν οι διακοπές σου και θέλεις να εκμεταλλευτείς κάθε δευτερόλεπτό τους. Άρα: γιατί να μην εκμεταλλευτείς τις ώρες πτήσεις για να κάνεις μερικές θεραπείες που περνάνε άνετα τον έλεγχο του αεροδρομίου και φτάνουν μέχρι την καμπίνα; Η ερώτηση είναι ρητορική.

Bonus info: τα παρακάτω μπορείς να τα κάνεις με όποιο μέσο κι αν ταξιδέψεις εκτός από μηχανή (εχμ, όχι!) και από αυτοκίνητο αν είσαι ο οδηγός!

Ενυδάτωσε τα χείλη σου

Αντί να είσαι με ένα lip balm και να το περνάς από τα χείλη σου ξανά και ξανά επένδυσε μια μάσκα χειλιών και άφησέ την για περίπου 15 λεπτά. Ειδικά αν φοράς πολλά ματ κραγιόν ή υγρά κραγιόν τα χείλη σου το έχουν ανάγκη. Στα Sephora θα βρεις πολύ οικονομικές επιλογές (οι μάσκες χειλιών κοστίζουν €2.60). Υπάρχει, όμως, κάτι με τις μάσκες που προορίζονται για τόσο μικρές περιοχές: όταν τις ανοίξεις διπλώνουν και πρέπει να καταβάλεις μια μικρή προσπάθεια για να έχεις την εφαρμογή που θέλεις! Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε μάσκες χειλιών από σιλικόνη.

Προστάτευσε το πρόσωπό σου από την αφυδάτωση

Οι πτήσεις έχουν την τάση να αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας. “Κλείδωσε” την ενυδάτωση με ένα λάδι προσώπου το οποίο θα απλώσεις με ταμποναριστές κινήσεις. Αγαπώ τα έλαια της Darphin τα οποία έχουν και χαλαρωτικές ιδιότητες. Το trick είναι: δύο- τρεις σταγόνες στις παλάμες, βαθιές εισπνοές και έπειτα απλώνεις στο πρόσωπο, πιέζεις με τις παλάμες και ολοκληρώνεις με μικρά τσιμπηματάκια.

Μείωσε τα πρηξίματα και τους μαύρους κύκλους!

Μια sheet mask μπορεί να κάνει όλους τους συνεπιβάτες σου να σε κοιτάνε λες και πρόκειται να κάνεις αεροπειρατεία αλλά με τα patches ματιών τα πράγματα είναι αρκετά πιο διακριτικά. Άφησέ τα στα μάτια σου για 30 λεπτά και όταν φτάσεις στον προορισμό σου θα φαίνεσαι ξεκούραστη και φρέσκια! Eye patches μπορείς να βρεις σε κάθε εταιρία καλλυντικών, σχεδόν, αλλά μια πολύ οικονομική λύση είναι αυτά των Sephora. Κυκλοφορούν σε οκτώ διαφορετικές εκδοχές και κοστίζουν €4.00.

Βάλε λαδάκι στα μαλλιά σου!

Οι πτήσεις, τα ταξίδια με αυτοκίνητο με ανοιχτό παράθυρο ή το καράβι και αφυδατώνουν τα μαλλιά και τα μπερδεύουν στις δύο τελευταίες περιπτώσεις λόγω αέρα. Πάρε μαζί σου στην τσάντα σου ένα λαδάκι μαλλιών (εγώ χρησιμοποιώ το Pantene), βάλε δύο- τρεις σταγόνες στις παλάμες σου και πέρασε τις άκρες. Τα μαλλιά σου αμέσως θα αναζωογονηθούν! Οτιδήποτε μέχρι 100ml επιτρέπεται.

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Hair styling: Ρούλα Τσελέπη

Read More

And More