4 βήματα για να σπάσεις την… ρουτίνα της ομορφιάς σου!

Όλη η εβδομάδα είναι γεμάτη υποχρεώσεις, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να πατήσεις το stop; Σου έχουμε 4 βήματα που θα σε αναζωογονήσουν και θα σε τονώσουν. Σαν να γύρισες μόλις από spa!

Βήμα 1: πριν το μπάνιο
Όταν σκέφτεσαι χαλάρωση η λέξη μπάνιο και ζεστό νερό είναι οι πρώτες που σου έρχονται στο μυαλό; Σωστά! Πριν, όμως, από αυτό ακολούθησε το εξής trick για να τονώσεις το δέρμα σου χωρίς να το ερεθίσεις και να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Πάρε μια λούφα (σκληρό τρίχινο σφουγγάρι) και τρίψε με απαλές κυκλικές κινήσεις το σώμα σου ξεκινώντας από τα πόδια και καταλήγοντας στο λαιμό. Προσοχή: η επιδερμίδα σου πρέπει να είναι στεγνή. Αμέσως θα δεις διαφορά!

Βήμα 2: στο μπάνιο
Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό, το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο. Βυθίσου μέσα σε αυτό για αρκετά λεπτά και άσε τους υδρατμούς να ανοίξουν τους πόρους της επιδερμίδας σου. Έχε κοντά σου μια μάσκα προσώπου (εδώ θα βρεις μερικές από τις αγαπημένες μας), άπλωσέ την μετά από πέντε λεπτά, βάλε δύο φέτες αγγούρι στα μάτια σου και χαλάρωσε. Με ένα μαλακό σφουγγάρι, τρίψε το σώμα σου με απαλές κυκλικές κινήσεις, σαν να κάνεις μασάζ ώστε να διεγείρεις την κυκλοφορία. Μετά από αρκετή ώρα λούσε τα μαλλιά σου, άπλωσε conditioner ξέπλυνε το σώμα και τα μαλλιά σου. Extra tip: για δύο λεπτά άσε χλιαρό προς κρύο νερό να τρέξει στο σώμα και τα μαλλιά σου. Το tip αυτό κλειδώνει τη λάμψη στην τρίχα και κάνει το σώμα σου πιο σφριγηλό.

Βήμα 3: μετά το μπάνιο
Ήρθε η ώρα να δώσεις έμφαση στις λεπτομέρειες. Πάρε μια ράσπα και τρίψε απαλά τα πέλματά σου για να αφαιρέσεις τις σκληρύνεις. Άπλωσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα και δώσε ιδιαίτερη έμφαση στους αγκώνες και τα πέλματα. Για να διατηρήσεις την υγρασία, φόρεσε βαμβακερές κάλτσες και κοιμήσου με αυτές. Τώρα προχώρησε στο πρόσωπό σου. Ποια ήταν η τελευταία φορά που έβγαλες τα φρύδια σου; Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου για να τα “καθαρίσεις” από περιττές τριχούλες. Αμέσως, θα δεις διαφορά στον καθρέφτη σου.

Βήμα 4: πριν πέσεις για ύπνο
Διαμόρφωσε τις κατάλληλες συνθήκες που θα σου εξασφαλίσουν έναν χαλαρωτικό και ωραίο ύπνο που θα συμβάλλει και στην καλή σου εμφάνιση. Να ξέρεις ότι το κλιματιστικό αφυδατώνει την επιδερμίδα μας, οπότε άφησε ένα παράθυρο ελαφρώς ανοιχτό ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας. Και ένα τελευταίο τρικ: μπορείς να ψεκάσεις μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο μαξιλάρι σου. Έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και θα σου χαρίσει ήρεμο ύπνο.

Read More

And More