5 best θεραπείες από €60! Μια για κάθε ηλικία! Βρες τη δική σου!

Ποια ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες την αισθητικό σου; Διαβάζοντας αυτή τη φράση οι αντιδράσεις σου πιθανότατα να είναι δύο: α) να αναρωτιέσαι όντως πότε ήταν η τελυταία φορά και να μετανιώνεις που το αμέλησες ή β) να σκέφτεσαι τα έξοδά σου που τρέχουν και να απαντάς “Ποτέ! Ούτε και πρόκειται!”.

Μόλις έχω βγει από το ιατρείο της Μάργκης Καπελάρη, αισθητικό πολλών διάσημων ελληνίδων, και μετά από ένα Zelan peeling (θα σου πω παρακάτω γι’ αυτό) πιάσαμε την συζήτηση για τις smart budget θεραπείες που μπορείς να κάνεις ανάλογα με την ηλικία σου. Γιατί τώρα; Γιατί μετά από έναν… όχι και τόσο μακρύ Χειμώνα όλες έχουμε την ανάγκη να υποδεχθούμε την άνοιξη πιο φωτεινές!
PS: κάποιες από τις παρακάτω θεραπείες ανήκουν στην κατηγορία Hollywood Flash Treatments, δηλαδή πολύ γρήγορες θεραπείες που δίνουν άμεσο αποτέλεσμα. Πολλές stars τις κάνουν πριν περπατήσουν στο κόκκινο χαλί.

Peeling πυρουβικού οξέος
Για τα ευαίσθητα καιξηρά δέρματα η Μάργκη Καπελάρη προτείνει τα peeling του πυρουβικού οξέος (Pyruvic acid) με συστατικά τα οποία υπάρχουν στα μήλα και στο ξύδι.

Το συγκεκριμένο peeling μπορεί χάρη στο μοριακό του βάρος να περνάει βαθιά στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να βελτιώνει την υφή του γηρασμένου δέρματος.
Διαδικασία: “έρχεται ο ασθενής, καθαρίζουμε το πρόσωπο με μια ειδική λοσιόν που αλλάζει το ph του προσώπου, στην συνέχεια με ένα πινέλακι περνάμε το peeling και περιμένουμε 5-10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε ένα ειδικό spray, αντηλιακό και ο ασθενής μπορεί να φύγει”, μας περιγράφει η γιατρός.
Ιδανικό για: υπερμελάγχρωση, βαθιές ρυτίδες, βλάβες από τον ήλιο όπως είναι οι πανάδες αλλά και τα ευαίσθητα δέρματα.
Ηλικίες: 50-60 ετών
Διάρκεια: 15 λεπτά
Θα σου κοστίσει: €60 η συνεδρία και συνήθως γίνεται μια φορά τον μήνα
Lactic Acid θεραπεία
Η συγκεκριμένη θεραπεία με γαλακτικό οξύ έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί το κολαγόνο και την ελαστίνη με αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει πιο ενυδατωμένο.
Διαδικασία: όπως και παραπάνω
Ιδανικό για: βαθιά ενυδάτωση και λάμψη
Ηλικίες: 40 ετών
Διάρκεια: 15 λεπτά
Θα σου κοστίσει: €60 η συνεδρία και συνήθως γίνεται μια φορά τον μήνα

Αζελαϊκό peeling
Πρόκειται για μια θεραπεία που προορίζεται για νεαρά κορίτσια που είτε έχουν ακμή είτε θαμπό δέρμα. Το αζελαϊκό peeling ή azelan είναι στην ουσία δύο peeling σε ένα. Περιέχει αζελαϊκό οξύ (αντιμικροβιακό φάρμακο που προέρχεται από ένα είδος μύκητα και δρα ενάντια στους λεκέδες και στα φλεγμονώδη στοιχεία της ακμής) και σαλικυλικό οξύ (έχει αντισυπτική και βακτηριοστατική δράση, βοηθάει ένάντια στο σμήγμα και την φωτογήρανση).
Διαδικασία: όπως και παραπάνω
Ιδανικό για: εξομαλύνει την επιδερμίδα και απαλάσει από νεκρά κύτταρα, σμήγμα και ακμή
Ηλικίες: 20 ετών
Διάρκεια: 15 λεπτά
Θα σου κοστίσει: €60 η συνεδρία και συνήθως γίνεται μια φορά τον μήνα
Watch out: Το συγκεκριμένο peeling μπορεί να κάνει ένα ελαφρύ ξεφλούδισμα τις προσεχείς μέρες αλλά είναι πολύ απαλό οπότε με λίγη ενυδατική απαλύνεται εντελώς.

Yellow peeling
Για ηλικίες 40 και άνω που έχουν κάποιο έντονο πρόβλημα και θέλουν να δουν μια πιο εντυπωσιακή αλλαγή η Μάργκη Καπελάρη προτείνει το yellow peeling. Σε αντίθεση με τα Flash Treatments, διαρκεί περισσότερη ώρα, το δέρμα ερεθίζεται πρόσκαιρα και δεν χρειάζεται να το κάνεις κάθε μήνα. Δύο φορές τον χρόνο αρκούν.

Η βιταμίνη Α διεγείρει τους ινοβλάστες, δηλαδή τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο. Το συγκεκριμένο peeling λέγεται Yellow peel και το όνομά του βρήκε από το χρώμα του. Περιέχει μέσα έναν συνδυασμό από λευκαντικούς παράγοντες όπως το κοζικό.
Διαδικασία: Αρχικά περνάμε ένα υγρό στο πρόσωπο που είναι μείγμα από Α και Β υδροξυ-οξέα σαν προετοιμασία. Το εξουδετερώνουμε μετά από λίγα λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε αυτή την κρέμα βιταμίνης Α στο πρόσωπο. Φεύγοντας η ασθενής θα έχει μια πολύ κίτρινη όψη λόγω της βιταμίνης Α (είναι επίσης κίτρινη). Όταν επιστρέψει σπίτι θα χρειαστεί να ανανεώνει με μια κρέμα αλλά πριν πέσει για ύπνο θα πρέπει να ξεπλυθεί καλά. Την άλλη μέρα η επιδερμίδα θα είναι κόκκινη ενώ την μεθεπόμενη θα κάνει ένα τριήμερο απαλό ξεφλούδισμα (σκέψου κάτι σαν το ξεφλούδισμα μετά από πολλές ώρες ηλιοθεραπείας). Όταν πια το ξεφλούδισμα υποχωρήσει θα βγει το καινούριο δέρμα που θα είναι τόσο υγιές και απαλό, σαν μωρουδίστικο.
Ιδανικό για: γυναίκες που παρουσιάζουν μια ήπιας μορφής φωτογήρανση, έχουν μικρές ρυτίδες, κάποιους λεκέδες ή και μέλασμα μετά από εγκυμοσύνη.
Ηλικίες: 40 plus
Διάρκεια: 1 ώρα
Θα σου κοστίσει: €150 η συνεδρία και γίνεται δύο φορές τον χρόνο
Watch out: Μετά την θεραπεία το πρόσωπό σου είναι πολύ κίτρινο. Μην ανησυχείς γιατί θα φύγει. Φρόντισε, όμως, να μην έχεις κάποια επίσημη έξοδο μετά.

Extreme Yalouronic Infusion Therapy
Πρόκειται για μια μη ενέσιμη- αισθητική θεραπεία με μοριακό υαλουρονικό το οποίο εισχωρεί με μια συσκευή υπερήχων και υπέρυθρων για να ενυδατώσει την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας.
Ιδανικό για: για να κάνει μια ισχυρή ενυδάτωση στο πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια.
Ηλικίες: 40 plus
Διάρκεια: 1 ώρα
Θα σου κοστίσει: €100 η συνεδρία
Watch out: Η συχνότητα της θεραπείας εξαρτάται από την ηλικία. Αν είσαι 40 ετών θα χρειαστείς κάθε 4 μήνες, αν είσαι 50 κάθε δύο, ενώ τέλος αν είσαι 60 plus κάθε μήνα.

Read More

And More