5 έξυπνοι beauty κανόνες για να επιβιώσεις στο κρύο!

Μπορεί το καλοκαίρι να κράτησε μέχρι τέλος Νοεμβρίου αλλά από ότι φαίνεται από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας (this is Αρνιακός speaking) ο χειμώνας ξεκίνησε. Αυτό σε πρώτη φάση σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμοστείς στα ρούχα. Σε δεύτερη, να προσαρμόσεις το skincare routine σου σε νέα δεδομένα, σε προϊόντα με πιο παχύρρευστες υφές και να υιοθετήσεις και αυτά τα μικρά μυστικά ομορφιάς που θα σε βοηθήσουν να αντεπεξέλθεις.

1.Βάλε λάδι στο σώμα σου πριν μπεις για μπάνιο 

Λάδι σώματος Coco Bali Coconut Oil, Camille Flores, €11.50, Sephora. Όσο πιο πολύ πέφτει η θερμοκρασία εκεί έξω, τόσο ανεβαίνει στο μπάνιο σου και όταν κάνεις ντους γιατί το καυτό μπάνιο σε χαλαρώνει και σε ζεσταίνει. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι με το ζεστό νερό “λιώνουν” τα καλά έλαια που υπάρχουν στην επιδερμίδα μας, αυτό που λέμε υδρολιπιδικό φιλμ, και αυτός είναι ο λόγος που η επιδερμίδα μας μας τραβάει και “σκάει”. Επειδή, όμως, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις ντους με χλιαρό νερό αυτή την εποχή, ένα tip είναι να απλώσεις στην επιδερμίδα σου λάδι πριν μπεις στο μπάνιο. Έτσι, δημιουργείς ένα δεύτερο στρώμα υδρολιπιδικού φιλμ το οποίο.

2.Χρησιμοποίησε οπωσδήποτε σέρουμ ή λάδια κάτω από την κρέμα σου

Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος 2019 limited edition, Korres. Τα προϊόντα σε μορφή serum έχουν χαμηλότερο μοριακό βάρος που σημαίνει ότι εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και άρα τα ευεργετικά συστατικά εισχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος. Το δέρμα, λοιπόν, δείχνει πιο λαμπερό και ξεκούραστο, πιο φωτεινό και νεανικό ειδικά αν χρησιμοποιήσεις λίγες σταγόνες από αυτό το μαγικό, χρυσό ελιξήριο Κορρές.

3.Μείωσε τη χρήση νερού

 

 

Camomile Sumptuous Cleansing Butter, €14.00, The Body Shop. Μπορεί να είναι παράδοξο αλλά το νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα σου (όταν δεν το πίνεις) ακριβώς γιατί “λιώνει” τα καλά έλαια που δημιουργούν το λεγόμενο υδρολιπιδικό φιλμ. Πώς, όμως, μπορείς να καθαρίζεις το πρόσωπό σου; Η απάντηση είναι με cleansing balm τα οποία είναι πολύ ενυδατικά. Βάζεις λίγη ποσότητα στις παλάμες σου, κάνεις απαλό μασάζ στο πρόσωπο κι έπειτα το αφαιρείς με μια πετσέτα που έχεις βρέξει με ζεστό νερό και έχεις στραγγίξει. Είναι σαν face spa.

4.Επένδυσε στα lip oils!

Instant Light Lip Comfort Oil, Clarins. Χρυσός κανόνας: όσο μεγαλώνουμε τα χείλη μας χάνουν το κολλαγόνο τους και λεπταίνουν. Για να διατηρήσεις το κολλαγόνο τους σε σωστά επίπεδα θα πρέπει να τα διατηρείς συνεχώς ενυδατωμένα με τα κατάλληλα προϊόντα και τα lip oils είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις!

 

Le Lift La Creme Main, Chanel. Βάζε συνεχώς στα χέρια σου ενυδατική κρέμα και το μυστικό για να επαναλαμβάνεις την διαδικασία είναι η κρέμα που θα βρεις να α) στεγνώνει γρήγορα β) έχει ωραία μυρωδιά. Εμείς την βρήκαμε!

 

Read More

And More