5 πανέξυπνα tips και 6 προϊόντα για να διατηρήσεις το μαύρισμα σου το φθινόπωρο

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι γεγονός. Προσπαθείς να προσαρμοστείς και πάλι στην καθημερινότητα, αν είσαι τυχερή θα φύγεις για κάποιον κοντινό προορισμό ενώ εκείνο που πραγματικά θέλεις είναι να διατηρήσεις το τέλειο μαύρισμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Το πιθανότερο είναι να είσαι καλεσμένη σε γάμο ή και γάμους ακόμη, μέσα στον Σεπτέμβριο όπου θα φορέσεις το αγαπημένο σου έξωμο ή mini φόρεμα. 

Κι αν αναρωτιέσαι πως θα τα καταφέρεις, κράτησε σημειώσεις. Υπάρχουν 5 σωτήριες συμβουλές και 6 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν πολύ. 

The Body Shop Shea Sugar Body Scrub

Art Deco Creamy Body Scrub, Asian Blossom & Almond Oil

Rituals The Ritual  of Sakura Renewing Body Scrub

Απολέπιση: Ναι μεν αλλά. Τι σημαίνει αυτό; Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως. Επιβάλλεται να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα αλλά με ένα πολύ απαλό scrub με μικρούς κόκκους και πλούσια ενυδατικά συστατικά. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη άγρια πλευρά του σφουγγαριού ή ακόμη καλύτερα μια λούφα. Μην ξεχνάς πως η σωστή απολέπιση είναι απαραίτητη αφού προετοιμάζει το δέρμα με τον καλύτερο τρόπο, για την ενυδάτωση που ακολουθεί. 

Η σωστή θερμοκρασία του νερού: Το πολύ ζεστό νερό προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει και να εξαφανίζει το μαύρισμα. Χλιαρό ή ακόμη και κρύο, αν το αντέχεις, είναι ότι καλύτερο. Παράλληλα φρόντισε ώστε το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς να έχει υφή κρέμας και πλούσια ενυδατική σύνθεση. 

Dove Body Love Restoring Care Body Lotion 

Nivea Aloe & Hydration Deep Moisture Serum

bioten Skin Nutries Oat & Chia Healthy Habit Body Lotion

Πλούσια και καθημερινή ενυδάτωση: Είναι το σημαντικότερο βήμα και πρέπει να το ακολουθείς πιστά, καθημερινά και ειδικά μετά το ντους. Καλό είναι ακόμη και τώρα να χρησιμοποιείς το αγαπημένο σου after sun μιας και είναι το προϊόν που περιέχει την πλέον κατάλληλη σύνθεση για το σκοπό σου. Αν πάλι επιμένεις να απλώνεις μια ενυδατική κρέμα φρόντισε να έχει πλούσια υφή με έλαια στη σύνθεση της και φυσικά συστατικά που προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία για ώρες. Οι ειδικοί προτείνουν να την εφαρμόζεις σε νωπό δέρμα. Αμέσως μετά το μπάνιο λοιπόν και αφού ταμπονάρεις απαλά το σώμα σου με την πετσέτα μπορείς να εφαρμόσεις την κρέμα σου και να την αφήσεις να δράσει για μερικά λεπτά πριν ντυθείς. 

Διατροφή: Κι όμως αν εμπλουτίσεις την καθημερινή σου διατροφή με συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσεις ώστε το μαύρισμα σου να έχει διάρκεια. Αυτό σημαίνει πως τροφές που περιέχουν βιταμίνες Α, C και E αλλά και β-καροτίνη, λουτείνη και λυκοπένιο, είναι ότι καλύτερο. Καρότα, ροδάκινα, ντομάτες, μαρούλι, πεπόνι, καρπούζι, μπρόκολο και σπανάκι είναι μερικές μόνο από εκείνες που πρέπει να καταναλώνεις συχνά μέσα στην εβδομάδα. 

Νερό: Ο πιο απλός και φυσικός τρόπος είναι να πίνεις πολύ νερό καθημερινά ώστε το δέρμα σου να παραμένει super ενυδατωμένο εκ των έσω. Άλλωστε αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό όχι μόνο για τη διάρκεια του μαυρίσματος αλλά και τη φυσική λάμψη και υγιή όψη στο δέρμα τόσο του σώματος όσο και του προσώπου. Όσο πιο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός τόσο το καλύτερο. Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μικρό μπουκάλι αφού πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. 

 

 

Read More

And More