7 εντυπωσιακά πράγματα που δεν γνώριζες για τις βλεφαρίδες σου!

Εμείς εδώ στο TLIFE είναι σαν να ξέρουμε εσάς τις αναγνώστριες εκεί έξω μια προς μια! Α) μας στέλνετε ερωτήσεις και με έναν τρόπο επικοινωνούμε. Β) Δηλώνετε συμμετοχή στο make over, έρχεστε και σας γνωρίζουμε από κοντά. Και εγώ εδώ στο TLIFE από όλα όσα μου έχεις πει κατά καιρούς (π.χ. δεν βάφομαι πολύ, μόνο lip gloss και μάσκαρα) ξέρω ότι οι βλεφαρίδες είναι το σημείο που τονίζεις ακόμη και αν δεν βάφεσαι σχεδόν καθόλου. Και υπάρχουν 7 περίεργα και κάπως διασκεδαστικά πράγματα που δεν γνώριζεις για τις βλεφαρίδες σου! Και παρακάτω μπορείς να τα μάθεις, έτσι για να έχεις κάτι διαφορετικό να πεις στις φίλες σου (εκτός από το πάνε, ή δεν πάνε, τα σχεσικά σου. Χα!).

1. Βλεφαρίδες αποκλειστικά για… θηλαστικά!
Ναι! Οι μόνοι που έχουν βλεφαρίδες πάνω σε αυτόν τον πλανήτη είναι τα θηλαστικά! Σε πολλά είδη ζώων, μάλιστα, οι βλεφαρίδες κάνουν ότι και τα μουστάκια στις γάτες. Για το τελευταίο δεν μπορώ να σου πω και πολλά, αλλά ο παραλληλισμός ακούγεται εντυπωσιακός!

2. Είναι κυρίως πρωτεϊνη!
Οι βλεφαρίδες μας είναι 97% κερατίνη και 3% νερό.

3. Ο κύκλος ζωής τους είναι μόλις 3 μήνες!
Κάθε βλεφαρίδα μας ζει μόλις 90 μέρες!

4. Οι άνω και κάτω βλεφαρίδες είναι διαφορετικές
Όπως μπορείς να δεις κι εσύ στον καθρέφτη σου, οι βλεφαρίδες στο κινητό βλέφαρο είναι πολύ πυκνότερες, περίπου 2000. Οι βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο, από την άλλη, δεν ξεπερνούν τις 100!

5. Οι ακριανές και οι βλεφαρίδες στο κέντρο είναι διαφορετικές
Στους περισσότερους ανθρώπους οι βλεφαρίδες στα πλαϊνά είναι πιο κοντές από ότι οι βλεφαρίδες στο κέντρο. Γι’ αυτό για να πετύχουμε το γατίσιο βλέμμα, πολλοί make up artists μας προτείνουν να βάλουμε ψεύτικες βλεφαρίδες μόνο στις άκρες των ματιών μας. Να αυτό που έκανε και η Angelina Jolie…

6. Πέφτουν καθημερινά!
Κατά μέσο όρο την ημέρα πέφτουν από μια έως πέντε βλεφαρίδες. Και για κάθε βλεφαρίδα που πέφτει χρειάζονται από τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες για να βγει μια καινούρια και να μεγαλώσει πλήρως.

7. Τυπικά είναι πιο κοντές από ένα εκατοστό!
Οι περισσότερες βλεφαρίδες φτάνουν σε μήκος τα 10 χιλιοστά. Ωστόσο, οι βλεφαρίδες που έχουν μπει στο βιβλίο Γκίνες ανήκουν σε έναν Αμερικάνο, τον Stuart Miller και το μήκος τους αγγίζει τα 6.99 εκατοστά. Το μήκος τους μετρήθηκε στην Φλόριντα στις 7 Δεκεμβρίου του 2007.

Θέλω μεγαλύτερες βλεφαρίδες! Μπορώ;
Και για να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη, ξέρω ότι πολλές από εσάς εκεί έξω θέλετε να έχετε μεγάλες, πυκνές, πλούσιες βλεφαρίδες με καμπύλες. Πέρα από την λύση της μάσκαρα, υπάρχουν και οι ημιμόνιμες βλεφαρίδες- τουφάκια. Κάνοντας κλικ παρακάτω στην κάθε photo μπορείς να δεις πώς τοποθετούνται αλλά και να μάθεις όλες τις σχετικές λεπτομέρειες!

Read More

And More