9 beauty πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα λεμόνι!

Ας πάρουμε ως αρχή ότι όλες έχουμε στο σπίτι μας ένα λεμόνι. Σωστά; Λέω, λοιπόν, σήμερα να ασχοληθούμε με όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού και εκείνα τα beauty tips και συνταγές που μπορούμε να κάνουμε χρησιμοποιώντας μερικές σταγόνες από αυτό. Και είμαι σίγουρη, πως κάποιες από αυτές θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

1. Φτιάξε την δική σου τονωτική λοσιόν!
Ανάμειξε μερικές σταγόνες νερό καρύδας με μερικές σταγόνες λεμόνι και με ένα βαμβάκι πέρασε το πρόσωπό σου. Το νερό καρύδας θα το ενυδατώσει ενώ το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα μειώνει την έκκριση σμήγματος.
PS: Ok! Δεν είναι τόσο πιθανό να έχεις σπίτι σου νερό καρύδας αλλά μπορείς να το βρεις σε μεγάλα super market και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

2. Φτιάξε την δική σου τονωτική λοσιόν (vol. 2)!
Ανάμειξε μερικές σταγόνες λεμόνι, ταϊόδεντρο (το ζητάς και ως tea tree oil και το βρίσκεις σε καταστήματα τύπου The Body Shop), απιονισμένο νερό και βούτηξε το μείγμα σε βαμβάκι. Πέρασε με αυτό το πρόσωπό σου αφού έχεις κάνει καθαρισμό. Βοηθά ιδιαίτερα τα λιπαρά δέρματα και δίνει ματ όψη.

3. Κάνε… λεύκανση στα γόνατα και τους αγκώνες
Πρόκειται για δύο σημεία του σώματός μας που συχνά έχουν πιο σκούρο χρωματικό τόνο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα μας. Τι μπορείς να κάνεις; Κόψε στη μέση ένα λεμόνι και τρίψε με αυτό τους αγκώνες και τα γόνατα. Δεν φαντάζεσαι τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει!

4. Κάνε λεύκανση στα δόντια σου!
Ανάμειξε μερικές σταγόνες λεμόνι με μαγειρική σόδα, βάλε το μείγμα στην οδοντόβουρτσά σου και τρίψε απαλά. Το μείγμα έχει λευκαντικές ιδιότητες, αλλά προσοχή, προσοχή! Μην το παρακάνεις! Θα στο πρότεινα ως tip για έκτακτες περιπτώσεις, όπως π.χ. πριν το πρώτο ραντεβού. Κατά τα άλλα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για το σμάλτο.

5. Ξέρανε ένα σπυράκι

Το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Αν βγάλεις σπυράκι, μπορεί απλώς να βάλεις πάνω του μερικές σταγόνες λεμόνι, να πέσεις για ύπνο και το επόμενο πρωί θα έχει ξεραθεί!

6. Λεύκανση στις πανάδες
Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ και τα δύο γνωστά για τις λευκαντικές τους ιδιότητες. Και παρόλο που η διαδικασία της λεύκανσης είναι αργή, σε βάθος χρόνου έχει αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξεις αν βάζεις τοπικά λεμόνι στις πανάδες είναι να το κάνεις μόνο βράδυ και το επόμενο πρωί να φοράς οπωσδήποτε αντηλιακή με SPF50 μιας και το λεμόνι μπορεί να κάνει το δέρμα σου πιο ευαίσθητο.

7. Για τα σκασμένα χείλη

Αν τα χείλη σου είναι πολύ ξηρά και αφυδατωμένα, άπλωσε μερικές σταγόνες λεμόνι και πέσε για ύπνο. Το επόμενο πρωί τα πετσάκια και το νεκρό δέρμα θα έχει φύγει. ΟΜΩΣ αν τα χείλη σου έχουν πληγές φυσικά και δεν πρέπει να κάνεις αυτό το tip! Είναι αυτονόητο ότι το λεμόνι θα σε τσούξει.

8. Δυνάμωσε τα νύχια σου με λεμόνι!
Αν μόλις ξέβαψες τα νύχια σου και από κάτω αποκαλύφθηκαν τα ταλαιπωρημένα, σπασμένα και λίγο κίτρινα νύχια σου κάνε το εξής μείγμα: ελαιόλαδο με μερικές σταγόνες λεμονιού. Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και άφησε μέσα τα νύχια σου για όσο περισσότερο γίνεται. Τα νύχια θα ενυδατωθούν και η κιτρινίλα θα μειωθεί.

9. Ξάνοιξε τα μαλλιά σου

Αν έχεις ήδη ξανθά μαλλιά και θέλεις να τα ξανοίξεις κι άλλιο, ακολούθησε το παλιό παραδοσιακό κόλπο: άπλωσε σε μερικές τούφες χυμό λεμονιού και κάτσε στον ήλιο. Βεβαίως, μετά θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια βαθιά μάσκα ενυδάτωσης τα μαλλιά σου γιατί το λεμόνι αφυδατώνει.

Read More

And More