Ask The Expert: Πώς επαναφέρουμε την επιδερμίδα μας μετά το καλοκαίρι;

Ο Σεπτέμβριος έχει μπει για τα καλά και είναι πλέον η κατάλληλη εποχή για να αναστρέψουμε τις βλάβες στην επιδερμίδα μας που μας άφησε ενθύμιο το καλοκαίρι. Η υπερέκθεση στον ήλιο, ο θαλασσινός αέρας και η υψηλή θερμοκρασία άφησαν τα σημάδια τους στο δέρμα μας, για αυτό είναι σημαντικό να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας τη φροντίδα που χρειάζεται μετά από τόση ταλαιπωρία.

Ποια είναι όμως τα σημάδια που παρουσιάζει η επιδερμίδα μας μετά από την υπερέκθεση στις ακτίνες του ήλιου και τη θάλασσα;

Ο ήλιος είναι ευεργετικός και πηγή ζωής, αλλά δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια, όπως με καθετί στη ζωή μας. Η υπερβολική έκθεση προκαλεί μεγάλες βλάβες στο δέρμα μας, όπως: Yπερμελάγχρωση (οι γνωστές κηλίδες), αφυδάτωση, ξηρότητα, θαμπάδα, συμφόρηση του δέρματος, απώλεια σφριγηλότητας και, φυσικά, ρυτίδες.

Διορθώνεται; Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω την επιδερμίδα μου;

Το δέρμα μας χρειάζεται ενέργεια-βοήθεια, για να ξεπεράσει τις βλάβες που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια των διακοπών και του καλοκαιριού. Και ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνουμε θεραπείες βασισμένες στις προσωπικές μας ανάγκες, σύμφωνα με τον τρόπο ζωής και στόχους μας. H ορθή διάγνωση για τον φωτότυπο και τη γενετική προδιάθεση του δέρματός μας είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν οι θεραπείες στις προσωπικές ανάγκες του δικού μας δέρματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κύκλος ανανέωσης του δέρματός μας είναι γενετικά μοναδικός και με βάση αυτόν θα πρέπει να γίνονται οι θεραπείες.

Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσουμε τον κυτταρικό κύκλο και να απελευθερώσουμε το δέρμα μας από τα νεκρά κύτταρά του. Η Μαρία Παπαδοπούλου*, υπεύθυνη αισθητικός-κοσμητολόγος του Derma Care Center, μας προτείνει 2 θεραπείες που ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς κυτταρικής αναδόμησης και επιδιόρθωσης, δίνοντας στο δέρμα μας την ευκαιρία να ανακτήσει την υγεία του και αντανακλά τη χαμένη του λάμψη του σφριγηλότητα.

1. Θεραπεία με Aqua Peel Hydroexo & Peeling

Μια θεραπεία προσώπου που συνδυάζει τα οφέλη της υδροαπολέπισης Hydroexo με αποδέσμευση οξυγόνου και που μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά το καλοκαίρι, συνδυαστικά με peelings που περιέχουν αντιοξειδωτικά με βιταμίνη C. Τα αντιοξειδωτικά οξέα φρούτων ρυθμίζουν την επιδερμίδα χωρίς να απολεπίζουν και χωρίς να επηρεάζουν τη χλωρίδα του δέρματος, επιτρέποντας στα καινούργια κύτταρα να αποκτήσουν ενέργεια, ώστε το δέρμα να αναζωογονηθεί. Το φερουλικό οξύ μαζί με το ασκορβικό οξύ (οι μορφές βιταμίνης C που εφαρμόζονται) είναι από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά, για να αποκαταστήσουν τις βλάβες του καλοκαιριού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα καθαρό, λαμπερό, βαθιά ενυδατωμένο και υγιές δέρμα.

2. Βαθύς καθαρισμός με Mini Synergan

Η πιο καινοτόμος, δραστική και, κυρίως, ανώδυνη μέθοδος που επαναφέρει την υγεία του δέρματος. Αυξάνει την κυτταρική ενέργεια της επιδερμίδας δίνοντας σύσφιξη από την πρώτη κιόλας συνεδρία, χωρίς πόνο και χρόνο αποκατάστασης. Πρόκειται για συνέργεια τριών πρωτοποριακών τεχνολογιών:
• Θεραπεία με Μοριακό Υδρογόνο (Molecular Hydrogen), με την οποία εξουδετερώνουμε τις ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας το DNA και τις υπόλοιπες κυτταρικές δομές από το οξειδωτικό στρες. Είναι η ιδανική θεραπεία για την επαναφορά της υγείας του δέρματος και την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.
• Υδροαπολέπιση με ορθομοριακά προϊόντα, η πιο εξελιγμένη μέθοδος καθαρισμού και ανανέωσης του δέρματος με ταυτόχρονη χρήση ενεργών συστατικών ανάλογα με τις ανάγκες. Επιτυγχάνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας με ήπιο και φυσικό τρόπο, ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα. Αποσυμφορίζει το δέρμα, καθαρίζει τους φραγμένους από το σμήγμα πόρους και εξαλείφει τα μαύρα στίγματα.
• Plasma με μικρορεύματα, τα οποία, ακολουθώντας εξατομικευμένα πρωτόκολλα μεσοθεραπείας, αυξάνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα, μειώνουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και τους διευρυμένους από τη ζέστη πόρους, αποκαθιστούν τις δυσχρωμίες και βελτιώνουν τον τόνο και τη σύσφιξη του δέρματος.

*Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι εξειδικευμένη κοσμητολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.