Bubble bath: Η ιεροτελεστία πριν το ρομαντικό ραντεβού του Αγίου Βαλεντίνου

Είναι σίγουρο ότι έχεις οργανώσεις τα πάντα για το ρομαντικό ραντεβού της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Το μόνο που μένει είναι η σωστή προετοιμασία ξεκινώντας από το σώμα. Και δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο και χαλαρωτικό από ένα bubble bath. Είναι σπάνιες οι φορές που έχεις την ευκαιρία να βυθιστείς στην μπανιέρα σου που είναι γεμάτη με ζεστό νερό, αρωματικά έλαια το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο μπάνιο. 

Και τώρα είναι η πλέον κατάλληλη περίσταση μιας και επιβάλλεται το δέρμα σου να είναι απαλό και με τέλεια εσάνς κι εσύ ξεκούραστη και ήρεμη ώστε να απολαύσεις το ρομαντικό ραντεβού με τον αγαπημένο σου. 

Πριν γεμίσεις τη μπανιέρα σου λοιπόν δες στη συνέχεια τις συμβουλές των experts. 

Η σωστή θερμοκρασία του νερού

Είναι μια λεπτομέρεια που παίζει σημαντικό ρόλο και οι 42 περίπου βαθμοί κελσίου είναι ιδανικοί. Αν δεν έχεις τρόπο να μετρήσεις τη θερμοκρασία του νερού σκέψου ότι ναι μεν πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό. 

Αιθέρια Έλαια 

Ο μοναδικός τρόπος να χαλαρώσεις, να χαρίσεις στο δέρμα σου απαλότητα και να γίνει το μπάνιο σου ακόμη πιο ευχάριστο είναι να ρίξεις στο ζεστό νερό μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια. Λεβάντα, τριαντάφυλλο, χαμομήλι, ylang ylang, περγαμόντο ή χαμομήλι είναι μερικές από τις ωραιότερες εσάνς. Επιλέγεις ανάλογα τις ανάγκες σου. Το χαμομήλι και η λεβάντα ηρεμούν, ylang ylang και περγαμόντο δημιουργούν ευεξία και καλή διάθεση ενώ το τριαντάφυλλο είναι εκείνο που θα χαρίσει σοφιστικέ άρωμα στο δέρμα. 

Άλατα epsom

Πρόκειται για άλατα με θειικό μαγνήσιο τα οποία καταπραΰνουν από τυχόν μυϊκούς πόνους, μειώνουν τα πρηξίματα και κάνουν φυσική απολέπιση. Παράλληλα είναι ένα φυσικός τρόπος να εξαφανίσεις το στρες που ευθύνεται για τη σωματική κούραση και την κακή διάθεση. Δύο φλιτζάνια epsom salts στη μπανιέρα είναι αρκετά για να σε χαλαρώσουν. Απαγορεύεται να τα χρησιμοποιήσεις αν είσαι έγκυος ή αντιμετωπίζεις πρόβλημα  υπέρτασης ή χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. 

Αναπνοές 

Αφού ρίξεις τα αιθέρια έλαια στο νερό κάνε τη συγκεκριμένη άσκηση που θα σου προσφέρει μοναδική ηρεμία: Ακουμπάς τη μία παλάμη στο στομάχι και την άλλη στο στήθος και εισπνέεις αργά και βαθιά από τη μύτη. Νοιώθεις το στομάχι σου να διαστέλλεται ενώ το στήθος μένει ακίνητο. Κρατάς την αναπνοή σου για μερικά δευτερόλεπτα και εκπνέεις από το στόμα. 

Κεριά 

Η ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου πρέπει να είναι ιδανική και μόνο τα κεριά με το αγαπημένο σου άρωμα μπορούν να τη δημιουργήσουν όπως επίσης και η μουσική. Η βανίλια είναι αναζωογονητική όπως επίσης και τα λευκά άνθη. 

Ενυδατικές συνθέσεις

Εκτός από τα αιθέρια έλαια που προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση στο δέρμα θα πρέπει και το αφρόλουτρο που θα χρησιμοποιήσεις μετά το bubble bath να έχει ενυδατικά στοιχεία και απαλό άρωμα. Παράλληλα αφού βγεις από το μπάνιο, ταμπονάρεις απαλά με μια ζεστή πετσέτα το σώμα και απλώνεις, ιδανική την ενυδατική κρέμα που ανήκει στη σειρά του αρώματος που θα φορέσεις στο ραντεβού με τον αγαπημένο σου. 

Απολέπιση

Αν χρησιμοποιήσεις τα άλατα epsom μπορείς να αποφύγεις τη διαδικασία του scrub. Στην αντίθεση περίπτωση είναι απαραίτητα αν θέλεις το δέρμα σου να είναι άψογο. Όταν ολοκληρώσεις το bubble bath κάνεις απαλό μασάζ με το κατάλληλο προϊόν επιμένοντας στα σημεία που παρουσιάζουν σκληρύνσεις όπως είναι τα γόνατα, οι φτέρνες και τα πέλματα. Ξεπλένεις καλά και συνεχίζεις με την ενυδάτωση. 

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More