Color Corrector: Tips και tricks για το προϊόν που σε βοηθά να καλύψεις όλες τις ατέλειες

Οι δισχρωμίες ειδικά μετά την έκθεση στον ήλιο κάνουν την εμφάνιση τους στην επιδερμίδα και σε ενοχλούν αρκετά. Οι μαύροι κύκλοι είναι επίσης εκεί για να σου υπενθυμίζουν πόσο σημαντικός είναι ο σωστός ύπνος αλλά και το νερό που πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά. Πιθανότατα ταλαιπωρείσαι με τις κοκκινίλες ή τις ευρυαγγείες και όλες αυτές τις ατέλειες πρέπει να της καλύπτεις αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας το κατάλληλο προϊόν. 

Κι αν μέχρι τώρα προσπαθούσες να το πετύχεις με το κονσίλερ επιβάλλεται αν σου αποκαλύψω το μυστικό των experts: Πρόκειται για το color corrector που είμαι σίγουρη πως έχεις προσέξει στο αγαπημένο σου beauty κατάστημα αλλά δεν το έχεις αποκτήσει επειδή δεν γνωρίζεις τι ακριβώς πετυχαίνει η κάθε απόχρωση.

Το color corrector έχει την υφή του κονσίλερ αλλά σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις. Θα βρεις κάθε μία ξεχωριστά ή όλες σε παλέτα και σου προτείνω να επιλέξεις το δεύτερο. Κι αν δεν γνωρίζει τι ακριβώς μπορείς να κάνεις δες στη συνέχεια όλες τις λεπτομέρειες. 

Ο Χρωματικός Κύκλος

Για να κατανοήσεις τον τρόπο που λειτουργούν οι αποχρώσεις του color corrector πρέπει να γνωρίζεις τον χρωματικό κύκλο αφού εκεί ακριβώς κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας. Κάθε χρώμα έχει απέναντί του ένα διαφορετικό και έχει την ιδιότητα το ένα να εξουδετερώνει το άλλο. Το μπλε για παράδειγμα εξουδετερώνει το κόκκινο και το μοβ το κίτρινο. Αν λοιπόν έχεις κοκκινίλες θα πρέπει να απλώσεις την μπλε απόχρωση του color corrector με ένα πινέλο ή με τα δάχτυλα.

Ποια απόχρωση είναι κατάλληλη για το δικό σου πρόβλημα 

Μοβ: Αν το δέρμα σου είναι θαμπό, άτονο και χλωμό η μοβ απόχρωση θα σε σώσει. Μην την απλώσεις σε όλο το πρόσωπο αλλά στα σημεία που εφαρμόζεις το highlighter και το bronzer που σημαίνει ζυγωματικά, μέτωπο, γέφυρα της μύτης και πηγούνι. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα καλό είναι να χρησιμοποιήσεις το flat πινέλο. 

Κίτρινο: Εξαφανίζει το μοβ που συνήθως κάνει την εμφάνιση του στην περιοχή των ματιών και πιο συγκεκριμένα στους κύκλους. Όπως επίσης και τις μοβ μικρές φλέβες στο πρόσωπο και το ντεκολτέ ή τα χέρια. Όσο αφορά στην περιοχή κάτω από τα μάτια μπορείς να περιοριστείς στη χρήση του corrector χωρίς να το συνδυάσεις με το κλασικό κονσίλερ. 

Πράσινο: Το χρώμα που βρίσκεται απέναντι από το κόκκινο είναι εκείνο που χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών με ευαίσθητο δέρμα με κοκκινίλες και ερεθισμούς. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία το απλώνεις στα σημεία που έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα συγκεκριμένα σημάδια κάνοντας πολύ καλό blending ώστε να γίνει ένα με το δέρμα.

Πορτοκαλί: Τόσο η έντονη όσο και η πιο διακριτική του απόχρωση εξουδετερώνουν το μπλε. Και σε αυτή την περίπτωση είναι κατάλληλες για την περιοχή κάτω από τα μάτια ακόμη κι αν πρόκειται μαύρους κύκλους ή την θαμπάδα και το γκρι εφέ.

Επιτρέπεται να συνδυάσεις το corrector με το κονσίλερ;

Φυσικά μιας και το corrector έχει να κάνει μόνο με την εξουδετέρωση κάποιας απόχρωσης και όχι με τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τη θαμπάδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς εφαρμόζεις πρώτα το corrector και στη συνέχεια το κονσίλερ και το φον ντε τεν και όλα αυτά σε δέρμα καθαρό και πλούσια ενυδατωμένο. 

Κι αν είσαι έτοιμη να αποκτήσεις το νέο σου προϊόν δες στη συνέχεια τα αγαπημένα μου. 

Korres Ενεργός Άνθρακας Παλέτα Διόρθωσης Χρώματος

NYX Professional Makeup Color Correcting Palette

KIKO Colour Correct Concealer Palette

 

 

 

Read More

And More