Dry brushing: τι θέλει να ξέρεις η ειδικός για την τεχνική σώματος για την οποία μιλάνε όλοι τώρα!

Όποιος έχει βάλει στη ζωή του το dry brushing, δηλαδή το τρίψιμο της στεγνής επιδερμίδας με μια εξίσου στεγνή βούρτσα σώματος θα σου πει ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για το σώμα σου! Ή για να το δούμε και από μια άλλη οπτική: τα πιο υπέροχα σώματα και οι πιο απαλές επιδερμίδες εκεί έξω έχουν ένα κοινό μυστικό: το dry brushing. 

Πού ωφελεί, όμως, αυτή η διαδικασία και τι πρέπει να ξέρεις πριν το βάλεις στη ζωή σου; Ρωτήσαμε την αγαπημένη μας face yoga expert, Αρετή Καφαντάρη, να μας δώσει τα φώτα της για το dry brushing και ιδού οι σημειώσεις που κρατήσαμε!

Τι κάνει το dry brushing στο σώμα μας;

To dry brushing είναι η πιο προσιτή πολυτέλεια που μπορεί να έχει κανείς για το σώμα του και το καλύτερο και πιο οικονομικό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς για την επιδερμίδα του σώματος. Ο λόγος; Το dry brushing βοηθά πολύ στο λεμφικό μας σύστημα, κάνοντας ένα “σκούπισμα”. Αυτό που κάνει είναι να σκουπίζεις τη λέμφο προς τους λεμφαδένες.

Το Dry brushing βοηθάει:

1.Στο λεμφικό μας σύστημα το οποίο λεμφικό σύστημα βοηθάει ουσιαστικά στο ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά γενικά στο να είναι λαμπερό και υγιές το δέρμα μας, το μεγαλύτερό μας όργανο. Άρα όσο πιο υγιές είναι τόσο καλύτερα προφυλάσσει και το υπόλοιπό μας σύστημα.

2.Στα πρηξίματα τα οποία έχουμε γιατί πολλές φορές μένουμε στο πρόσωπο αλλά το dry brushing είναι ιδανικό αν κάποιος έχει βαριά πόδια.

3.Στην κυτταρίτιδα. Από όλες αυτές τις κρέμες και τα προϊόντα κυτταρίτιδας το dry brushing είναι το πιο αποτελεσματικό. Βεβαίως, δεν ανήκει στην κατηγορία των quick fixes. Θέλει χρόνο και είναι μια συνήθεια που πρέπει να έχεις στη ρουτίνα σου και να την κάνεις καθημερινά για περίπου πέντε λεπτά.

4.Στην απολέπιση του σώματος. Το σώμα μας πολύ σπάνια το απολεπίζουμε σε αντίθεση με το πρόσωπο όπου κάνουμε πολύ συχνά απολέπιση. Κι όμως, η επιδερμίδα του σώματός μας που είναι και πιο παχιά έχει μεγαλύτερη ανάγκη!

Προσοχή στις ευαίσθητες επιδερμίδες!

Προσοχή! Αν έχεις ερεθισμένο δέρμα ή έχεις break- outs ή έκζεμα και αλλεργία σταματάς απευθείας το dry brushing.

Ποια είναι η σωστή βούρτσα και κάθε πότε πρέπει να την αλλάζουμε;

Όσον αφορά την βούρτσα, επιλέγουμε πάντα κάποια με φυσική τρίχα. Υπάρχουν αυτές που μπορείς να περάσεις την παλάμη σου από μέσα που είναι υπέροχες γιατί ορίζουν πολύ ωραία την κίνηση που κάνει πάνω στην επιδερμίδα. Ωστόσο είναι εξίσου καλές και αυτές που έχουν λαβή.

Αυτή η εταιρία, η Ruhi, έχει ένα φανταστικό που μπορείς να προσαρμόσεις τη λαβή για να κάνεις την πλάτη που είναι τόσο δύσκολη περιοχή. Μάλιστα, σας προκαλώ να κάνετε το εξής: ασχοληθείτε εντατικά επί έναν χρόνο με το dry brushing της πλάτης σας και να είστε σίγουρες πως το επόμενο καλοκαίρι θα δείτε θεαματική διαφορά.

Αλλάζουμε την βούρτσα μας κάθε ένα χρόνο περίπου γιατί, ειδικά αν την χρησιμοποιείς εντατικά, βλέπεις ότι χρειάζεται αλλαγή.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κάνεις dry brushing

Η ιδανικότερη ώρα για να κάνεις dry brushing είναι το πρωί. Το καλύτερο πράγμα είναι να έχεις την βούρτσα σώματός σου στο κομοδίνο σου και πριν σηκωθείς, δηλαδή πριν πάει το αίμα στα πόδια και όσο αυτά είναι σε ευθεία, να ξεκινήσεις να κάνεις κυκλικές κινήσεις στην κοιλιά δεξιόστροφα (από εκεί ξεκινά η ενεργοποίηση) χωρίς, όμως, να πιέζουμε. Στα ευαίσθητα σημεία του σώματός μας είναι απαγορευτικό να πιέζουμε και αυτά είναι η περιοχή της κοιλιάς, κοντά στις μασχάλες και το στήθος.

Αφού κάνουμε περίπου δέκα κύκλους στην κοιλιά συνεχίζουμε με το “σκούπισμα” στα πόδια. Όλες οι κινήσεις μας είναι ανοδικές και οπωσδήποτε ξεκινάμε κάτω από την πατούσα, που πάρα πολύς κόσμος το ξεχνάει, και μετά ανεβαίνουμε προς τις γάμπες. Στα γόνατα, επειδή εκεί έχουμε λεμφαδένες, κάνουμε επίσης μερικά κυκλάκια και μετά ανεβαίνουμε πάλι προς τα πάνω. Από το γόνατο και πάνω καλό είναι να ασκήσουμε λίγη περισσότερη πίεση για την κυτταρίτιδα κι έπειτα ανεβαίνουμε συνεχίζοντας με ανοδικές κινήσεις.

Στα χέρια: ξεκινάμε από το πάνω μέρος, δηλαδή το ραχιαίο κομμάτι με κινήσεις κι εδώ ανοδικές και όλα τα πάμε προς τους λεμφαδένες, δηλαδή στην κλείδα του λαιμού. Εκεί που καταλήγει το πρόσωπο εκεί καταλήγει και το σώμα.

Θέλει καθημερινά, μετά κάνουμε ντους και ότι προϊόν βάλεις το απορροφά 100%.

Αν έχεις πρηξίματα ή αν κάνεις ντους το βράδυ, μπορείς να το κάνεις τότε για να χαλαρώσεις.

Dry brushing μετά την εγκυμοσύνη

Αν έχεις μόλις γεννήσει θα χρειαστεί να περιμένεις έξι περίπου εβδομάδες και αφού πάρεις την έγκριση του γιατρού σου, μπορείς να κάνεις dry brushing στην κοιλιά με πολύ ήπιες και απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια μικρή

 

Ruhi Ionic Dry Brush, In Beauty Pharma, €40.00

G.Tox Ultimate Dry Brush, Goop, €20.00

 

Body Brush Round, The Body Shop, €10.88

Ξύλινη βούρτσα πλάτης μασάζ Lifoplus, Hondos Center, €12.56

Read More

And More