Gua sha: Μια επανάληψη στο εργαλείο μασάζ για το πρόσωπο που χρησιμοποιούν όλες οι διάσημες!

Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η έκφραση αλλά να που στο είχαμε πει ότι το gua sha θα είναι το επόμενο εργαλείο που θα υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι και που θα αναβαθμίσει τον τρόπο που φροντίζεις την επιδερμίδα σου. Από τότε που κάναμε το IGTV με την face yoga expert, Αρετή Καφαντάρη, πέρασε παραπάνω από ένας χρόνος και εν τω μεταξύ αυτό το εργαλείο μασάζ το βλέπουμε ξανά και ξανά μπροστά μας στο instagram αλλά και στα youtube βίντεο που ανεβάζουν οι διάσημες, οπότε αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να φρεσκάρεις τη μνήμη σου ή να μάθεις για πρώτη φορά για αυτό το εργαλείο, γιατί ποτέ δεν είναι αργά! Ειδικά στο skincare

Τι κάνει το gua sha 

Το gua sha είναι κινέζικης προέλευσης που μας πηγαίνει πίσω χρόνια πριν και η ακριβής του μετάφραση σημαίνει “να απομακρύνει τον πυρετό”, οπότε επί της ουσίας αυτό που κάνει είναι να φέρνει στην επιφάνεια τις τοξίνες και οτιδήποτε “κακό” και να τις απομακρύνει από την επιδερμίδα. Όπως έχουμε πει, στα πλαϊνά των ματιών μας, κάτω από τα αυτιά και στην κλείδα υπάρχουν οι λεμφαδένες (υπάρχουν παντού στο σώμα μας αλλά αυτοί είναι πιο κοντά στο πρόσωπο), τα εργοστάσια καθαρισμού τον τοξινών. Μια από τις λειτουργίες του gua sha είναι να “σπρώχνεις” τη λέμφο προς αυτά τα σημεία έτσι ώστε να καθαριστεί πιο γρήγορα. Επίσης, προκαλεί υπεραιμία με αποτέλεσμα να μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκτάς αμέσως ένα χρώμα υγείας και έξτρα λάμψη ενώ, τέλος, βοηθά στους “κόμπους” που δημιουργούνται στην γνάθο. Αν πιέζεις τα δόντια σου από το στρες όταν κοιμάσαι, το gua sha θα σε βοηθήσει πολύ!

Γιατί τα gua sha έχουν διαφορετικό χρώμα; 

Το gua sha είναι φτιαγμένο από ημιπολύτιμους λίθους που έχουν συγκεκριμένη δράση. Τα πιο γνωστά χρώματα που βλέπουμε παντού είναι το ροζ gua sha που είναι από ροζ χαλαζία- μια πέτρα που συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς και το πράσινο που είναι νεφρίτης- γνωστός για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Ο ημιπολύτιμος λίθος είναι και αυτός που στην πραγματικότητα ορίζει το κόστος του: με ένα γρήγορο search στο amazon, για παράδειγμα, θα βρεις gua sha που κοστίζουν δέκα ευρώ και gua sha που κοστίζουν 40. Τα πιο οικονομικά είναι απλές πέτρες που επί της ουσίας δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από ένα απλό μασάζ. 

Χρησιμοποίησε ένα έλαιο πριν ξεκινήσεις το μασάζ 

Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνεις με το gua sha είναι να μην το χρησιμοποιείς κάθετα για να μην τραυματίσεις την επιδερμίδα σου και να μην το εφαρμόζεις σε στεγνή επιδερμίδα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μετά τον καθαρισμό, λοιπόν, εφάρμοσε το αγαπημένο σου serum (έχει χαμηλό μοριακό βάρος που σημαίνει ότι θα εισχωρήσει βαθύτερα στην επιδερμίδα, αλλά δεν έχεις λόγο να το εφαρμόσεις μετά γιατί δεν θα καταφέρει να περάσει πάνω από το επόμενο προϊόν που θα βάλεις) όπως θα έκανες και από πάνω ένα έλαιο για να βοηθήσεις την κίνηση του gua sha. Αν δεν έχεις έλαιο, μπορείς να βάλεις λίγη περισσότερη από την αγαπημένη σου ενυδατική. 

Διάσημες που αγαπούν (και μας έχουν δείξει!) το gua sha

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα εργαλείο μασάζ που υπάρχει στο ντουλάπι του μπάνιου κάθε διάσημης και μερικές από αυτές μας το έχουν δείξει κατά καιρούς σε βίντεο που έχουν κάνει. Ιδού οι αγαπημένες μας!

Miranda Kerr

Demi Moore

Romee Strijd

 

Με πείσατε! Πώς το κάνω; 

Επειδή τίποτα δεν μπορεί να δείξει τις κινήσεις καλύτερα από ένα βίντεο, σου παραθέτουμε το tutorial που είχαμε κάνει με την αγαπημένη μας Αρετή Καφαντάρη!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αφού μάθαμε στο προηγούμενο IGTV μας πως να πλένεις σωστά το roller και το Gua sha, καιρός να μάθουμε και να τα χρησιμοποιούμε σωστά! Πως να κάνετε σωστά μασάζ👉🏻από την face expert @aretikafantari ! @berenata 💕

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tlife.gr (@tlifegr) στις

Last chance info: το Gua Sha δεν είναι ακόμη διαδεδομένο στην Ελλάδα αλλά μπορείς να το βρεις στα Sephora, σε eshop και φυσικά στο amazon. 

 

Read More

And More