H La Roche-Posay χαρίζει την απόλυτη φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο

Η La Roche-Posay βρίσκεται πάντα στο πλάι όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το δέρμα. Και τώρα ήρθε η στιγμή να στηρίξει όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον καρκίνο και βρίσκονται στη διαδικασία των θεραπειών. Μπορεί η όψη και η υφή του δέρματος να μην είναι το πρωταρχικό μέλημά σου τη συγκεκριμένη περίοδο, οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν πως παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και στον τρόπο αντιμετώπισης.

 

Οι θεραπείες δημιουργούν συμπτώματα όπως κνησμό, έντονη ξηρότητα και ευαισθησία. Σύμφωνα με έρευνες, κατά τη διάρκεια της θεραπείας κατά του καρκίνου, ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών –που αγγίζει το 80%– αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες παρενέργειες, οι οποίες όμως είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμες. Κι αυτό χάρη στη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Καταλαβαίνω πως η μάχη ζωής που δίνεις δεν αφήνει τα περιθώρια να ακολουθήσεις πιστά όλα τα βήματα της καθημερινής περιποίησης. Εκείνο όμως που σου προτείνω είναι να κάνεις  τα βασικά. Μερικές μόνο απλές κινήσεις μπορούν να χαρίσουν αυτοπεποίθηση και δύναμη που, πίστεψέ με, θα σε βοηθήσουν πολύ. 

Η La Roche-Posay άλλωστε βρίσκεται πάντα εκεί. Χάρη στη συνεργασία της με τους δερματολόγους σε βοηθά να αντιμετωπίσεις ακόμη και τα πιο ιδιαίτερα προβλήματα. Όσον αφορά στο δέρμα και τις αλλαγές που προκύπτουν από τις χημειοθεραπείες, τις ακτινοβολίες και τις ορμονοθεραπείες, ο συμβουλευτικός οδηγός της μάρκας για σωστή περιποίηση και πνευματική ή ψυχική ευεξία, δεν βοηθά μόνο τον ασθενή να προλάβει ή να αντιμετωπίσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται σε πρόσωπο, μαλλιά, νύχια, χέρια και πόδια, αλλά και τους συγγενείς που τον φροντίζουν. Τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν και το δέρμα σου θα αποκτήσει και πάλι την υγιή του όψη.  

Η σωστή φροντίδα

Αμέσως μετά τη διάγνωση και το (πιθανό) χειρουργείο, σειρά έχει η θεραπεία. Είναι εκείνη που έχει ορίσει ο θεράπων ιατρός ως κατάλληλη για κάθε πρόβλημα ξεχωριστά. Αν και η επιστήμη έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια, οι παρενέργειες δεν μπορούν να αποφευχθούν και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο η La Roche-Posay κάνει τα πάντα για να σε ανακουφίσει. Τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και μετά, σε συμβουλεύει και σε καθοδηγεί και για τα δερματικά προβλήματα που έχουν προκύψει αλλά και για την τόνωση της ψυχολογίας σου. Το πετυχαίνει χάρη στη δημιουργία της εξειδικευμένης ομάδας δερματολόγων και ογκολόγων ESKIΜO (European Skin Manager in Ocnology). 

 
Ταυτόχρονα η La Roche-Posay σε συνεργασία με το “AγκαλιάΖΩ” διοργανώνουν μια σειρά από σημαντικές ενέργειες, που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στη χώρα μας, προκειμένου να ενημερώσουν ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και συγγενείς για τις αλλαγές που προκαλεί ο καρκίνος στο δέρμα και τη ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να ακολουθούν, ενώ στο πλαίσιο των συγκεκριμένων εσπερίδων προσφέρονται προϊόντα αλλά και ενημερωτικό υλικό. 
 
 
 

Ο όμιλος ΑγκαλιάΖΩ, βρίσκεται στο πλάι των ασθενών τα τελευταία 46 χρόνια. Κατανοεί τις ανάγκες τους, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και προσπαθεί να μειώσει τα σημάδια κατάθλιψης που αντιμετωπίζουν. Σκοπός της συνεργασίας του με τη La Roche-Posay είναι να αποδεχτούν οι ασθενείς τις αλλαγές στην καθημερινότητα, καθώς και τη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν. Κοινός στόχος είναι να αγκαλιάσουν το δέρμα και τη ζωή τους με αισιοδοξία και να βγουν όλοι νικητές. 

Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών, τόσο κατά τη διάρκεια των θεραπειών όσο και στην περίοδο της αποθεραπείας, η La Roche-Posay ένωσε τις δυνάμεις της και με τον γνωστό ηθοποιό Αντίνοο Αλμπάνη, που –έχοντας ζήσει την περιπέτεια του καρκίνου– στηρίζει απόλυτα την προσπάθεια. «Σαφώς υπάρχει φόβος όταν μαθαίνεις ότι είσαι άρρωστος. Όμως ο φόβος γίνεται πείσμα και το πείσμα ελπίδα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τις θεραπείες ήταν πολλές. Αρκετές ήταν και δερματικές, οι οποίες ήταν επίπονες σωματικά και ψυχολογικά. (…) Μαζί με τη La Roche-Posay μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα. Tην ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση των αλλαγών στο δέρμα και το να σταθούμε δίπλα σε ανθρώπους που νοσούν».