Jell-O skincare trend: Έρχεται κατευθείαν από την Κορέα και χαρίζει στην επιδερμίδα δροσερό και λαμπερό εφέ

Οι Κορεάτισσες έχουν δημιουργήσει τη δική τους skincare “σχολή” τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας trends που γίνονται viral. Όλα ξεκίνησαν από την καθημερινή τους ρουτίνα περιποίησης η οποία κάθε άλλο παρά πρακτική ή οικονομική μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς μιας και χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον 7 προϊόντα κάθε πρωί και βράδυ. Στη συνέχεια αποφάσισαν να απλοποιήσουν τα πράγματα προτείνοντας μια πιο minimal εκδοχή με τα απολύτως απαραίτητα μεταξύ των οποίων όμως ήταν και η λοσιόν ή το essence που μέχρι τότε οι περισσότερες αγνοούσαν. 

Ακολούθησαν αρκετά ακόμη trends και συνήθειες που δεν είναι του παρόντος. Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου αποκαλύπτουν μία ακόμη τάση στην περιποίησης της επιδερμίδας που είμαι σίγουρη πως θα λατρέψεις αφού χαρίζει στο δέρμα λάμψη και μια αίσθηση δροσιάς που θυμίζει το αγαπημένο “ζελέ”. Ονομάζεται “Jell-O” skin και το έχεις δει αν ακολουθείς κάποια ή κάποιες Κορεάτισσες influencers ή celebrities. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Park 박니나 (@ninapark)

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σου αποκαλύψω πως η τάση προβλήθηκε πολύ και από το TikTok με τα κοτρίτσια από την Κορέα να αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειες ώστε να το πετύχεις μόνη στο σπίτι χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα. Το συγκεκριμένο trend στη γλώσσα τους ονομάζεται «taeng taeng» και έχει συγκεντρώσει περισσότερα απο 15 εκατομμύρια views. Το δέρμα δείχνει, εκτός από super λαμπερό, ελαστικό και χωρίς ίχνος ατέλειας.  

Είναι αρκετές οι facialists αλλά και οι δερματολόγοι που το επικροτούν αφού εκτός από το εφέ που δημιουργείται έχει να κάνει και με τη σωστή περιποίηση. Όσο περνά ο καιρός άλλωστε το δέρμα χάνει το κολλαγόνο, τον όγκο και την ελαστικότητα και με τις σωστές θεραπείες μπορείς να τα επαναφέρεις. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις τις κατάλληλες φόρμουλες που περιέχουν στη σύνθεση τους βιταμίνες A, C και E που χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση, λάμψη και θρέψη. Το εφέ του «jello-o” άλλωστε μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείς να το πετύχεις.  

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Park 박니나 (@ninapark)

Είναι η ίδια φιλοσοφία του glass skin trend αλλά και του skin slugging. Παράλληλα και εκτός από τη χρήση των σωστών προϊόντων όμως για να αποκτήσεις την τέλεια και πιο μόνιμη εκδοχή του συγκεκριμένο look πρέπει να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Να κοιμάσαι αρκετά, να πίνεις πολύ νερό, να γυμνάζεσαι και να απέχεις από το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nina Park 박니나 (@ninapark)

Τι πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις το jell-o skin εφέ 

  • Τα προϊόντα περιποίησης που ενισχύουν το κολλαγόνο είναι εκείνα που πρέπει να πάρουν την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου. 
  • Παράλληλα μπορείς να παίρνεις και συμπληρώματα κολλαγόνου 
  • Η επιδερμίδα σου πρέπει να είναι απόλυτα καθαρή και χωρίς ίχνος μακιγιάζ ή ρύπων 
  • Επιλέγεις την κατάλληλη, για τον τύπο του δέρματος, ενυδατική κρέμα ημέρας και νύχτας και δεν παραλείπεις να χρησιμοποιείς το σωστό serum καθημερινά 
  • Μία φορά την εβδομάδα κάνεις απολέπιση ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσεις το δέρμα να δεχτεί με αποτελεσματικότητα τα προϊόντα περιποίησης 
  • Δεν βγαίνεις ποτέ από τη σπίτι χωρίς την αντηλιακή σου κρέμα με υψηλό δείκτη.

Read More

And More