Less is more: Είναι η τάση στην περιποίηση για υγιή και λαμπερή όψη

Είναι σίγουρο πως ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης που προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σου που αλλάζουν, τις εποχές αλλά και τα συμπτώματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς. Μικροί ερεθισμοί, ξηρότητα, λιπαρότητα ή λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Παράλληλα προσπαθείς να ενημερώνεσαι για κάθε τάση στην περιποίηση καθώς και για τα νέα προϊόντα. Και κάπως έτσι υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι αν υπερβάλλεις. Μήπως χρησιμοποιείς πολλές φόρμουλες χωρίς στ’ αλήθεια να τις χρειάζεσαι; Κι αν τελικά δεν είναι ότι καλύτερο για την επιδερμίδα σου; Ίσως είναι η κατάλληλη περίοδος να κινηθείς μινιμαλιστικά και να να ακολουθήσεις τη φιλοσοφία «less is more» που είναι η μεγαλύτερη τάση αυτή τη στιγμή στο skincare. Σύμφωνα με τους διασημότερους facialists και δερματολόγους μια λιτή ρουτίνα είναι εκείνη που μπορεί να χαρίσει στο δέρμα υγιή όψη και λάμψη.

Καθαρισμός και Ενυδάτωση

Τα δύο αυτά βήματα είναι αρκετά. Κι αν έχεις συνηθίσει να περνάς αρκετή ώρα μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου κάθε πρωί και βράδυ οι experts τώρα σε απαλλάσσουν. Για την ακρίβεια προτείνουν να αφήσεις στην άκρη τα δέκα προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά και να εστιάσεις στις πραγματικά απαραίτητες φόρμουλες. Καθάρισε την επιδερμίδα σου και ενυδάτωσε τη σωστά. Αυτό είναι το νέο skincare moto. Ο μαξιμαλισμός αποτελεί παρελθόν, ζήτω το μινιμαλισμός.

Η νέα γενιά γνωρίζει πολύ καλά το skinimalism και υπάρχουν beauty brands που το σέβονται με αποτέλεσμα να δημιουργούν σειρές με τα απολύτως απαραίτητα προϊόντα τα οποία δρουν συνδυαστικά όπως για παράδειγμα οροί που χαρίζουν ενυδάτωση, λειαίνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες χαρίζοντας ταυτόχρονα λάμψη.

Ποιος είναι ο less is more κώδικας

Αφαίρεση και όχι πρόσθεση. Αυτός είναι ο βασικός κανόνας. Τι σημαίνει αυτό; Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως ξεκινώντας από τον διπλό καθαρισμό που αποτελεί παρελθόν ειδικά αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που χρησιμοποιούν πολύ βαριές φόρμουλες φον ντε τεν και γενναίες δόσεις πούδρας. Σωστό είναι να χρησιμοποιείς ένα απαλό προϊόν καθαρισμού που προστατεύει τον φραγμό του δέρματος και περιποιείται σε βάθος.

Σειρά έχει η ενυδάτωση. Καλό είναι να συμβουλευτείς facialist ή δερματολόγο πριν επιλέξεις την ενυδατική σου κρέμα. Είναι οι μοναδικοί που γνωρίζουν τον τύπο και την αντίδραση της επιδερμίδας σου και κατά συνέπεια ποια είναι τα συστατικά που της ταιριάζουν χαρίζοντας αναζωογόνηση, θρέψη και φυσική λάμψη.

Extra Tip: Κι αν πάλι θέλεις να πειραματιστείς με τα προϊόντα που έχεις ήδη μπορείς να κάνεις το τεστ των τριών ημερών. Αυτό σημαίνει πως επιλέγεις μία φόρμουλα καθαρισμού και μια ενυδατική κρέμα και τα χρησιμοποιείς για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Αν νοιώσεις ότι δεν σε καλύπτουν απόλυτα αλλάζεις αρχικά το καθαριστικό κρατώντας το προϊόν ενυδάτωσης.

Photos: iStock

Read More

And More