Lip Balm με SPF: Το προϊόν που προσφέρει προστασία, απαλότητα, ενυδάτωση και λάμψη στα χείλη

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η άνοιξη είναι και επίσημα εδώ ενώ το καλοκαίρι δεν αργεί. Κι εσύ πιθανότατα δοκιμάζεις μαγιό, σκέφτεσαι παραλίες και δροσερά γαλαζοπράσινα νερά και coctails στο beach bar του αγαπημένου σου νησιού.

Μέχρι τότε θα σε προσγειώσω για λίγο στην πραγματικότητα για να σου υπενθυμίσω την αντηλιακή προστασία. Και πιο συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου το οποίο συχνά παραμελείς.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@rocky_barnes)

Αναφέρομαι στα χείλη που πρέπει να παραμένουν προστατευμένα και παράλληλα ενυδατωμένα, απαλά και με λαμπερό φινίρισμα. Μπορείς να το πετύχεις με ένα μόνο προϊόν που από εδώ και στο εξής επιβάλλεται να υπάρχει μόνιμα στο νεσεσέρ σου. 

Σε αντίθεση με τα σημάδια γήρανσης που κάνουν την εμφάνιση τους με την πάροδο του χρόνου, η φωτογήρανση προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την έκθεση στις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου. Τα χείλη χωρίς αντηλιακή προστασία χάνουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επιπλέον, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του δέρματος και να αυξήσει τον κίνδυνο πρόκλησης χρόνιων παθήσεων.

Τα οφέλη του Lip Balm με δείκτη προστασίας

Εκτός από πλούσια ενυδάτωση, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης και επουλώνει τυχόν ερεθισμούς. Ένα προϊόν με χρώμα είναι επίσης ιδανικό μιας και μπορείς να το εφαρμόζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ αναβαθμίζοντας το make up look με τον πιο φυσικό τρόπο.

Έξυπνα tips 

  • Το ανανεώνεις πιο συχνά απ’ ότι την αντηλιακή κρέμα προσώπου η σώματος μιας και κάθε φορά που πίνεις ή τρως κάτι απομακρύνεται. 
  • Καλό είναι να έχει το λιγότερο SPF 15. Ποτέ μικρότερο δείκτη προστασίας. 
  • Μπορείς να το απλώσεις και στην περιοχή των ματιών που είναι εξίσου ευαίσθητη με τα χείλη. 
  • Αν θέλεις να το συνδυάσεις με το κραγιόν σου το εφαρμόζεις μετά από αυτό. 
  • Το lip balm με χρώμα είναι κατάλληλο και για blush, ειδικά αν θέλεις ένα καλοκαιρινό και ανεπιτήδευτο look ακόμη και στην παραλία. 

6 αγαπημένα lip balm με SPF 

Aesop Protective Lip Balm SPF30: Με σύνθεση χωρίς σιλικόνη, παραφίνη, κερί μέλισσας ή άλλα συστατικά ζωικής προέλευσης, αυτό το Lip Balm μαλακώνει τα ξηρά χείλη και δίνει μία αίσθηση ανακούφισης.

Bobbi Brown Lip Balm SPF 15: Με φύτρο σιταριού, αβοκάντο και ελαιόλαδο, προστατεύει και ενυδατώνει αμέσως τα χείλη.

Korres Lip Balm Γιαούρτι SPF20: Με ελληνικό βαλσαμέλαιο & φυσική σύσταση έως 97%. 

Dr. Pawpaw Repair & Protect Balm: Με εκχύλισμα παπάγιας που θρέφει και είναι εμπλουτισμένο με SPF 20 για προστασία από την ακτινοβολία UVA και UVB. 

Ultra Violette Sheen Screen Dusk SPF50 – Hydrating Lip Balm: Προστατεύει τα χείλη από την υπεριώδη ακτινοβολία αφήνοντας μια παστέλ απόχρωση και λαμπερό φινίρισμα. 

Apivita Lip Care Βούτυρο Κακάο SPF20: Με βισαβολόλη που καταπραΰνει τα χείλη, ελαιόλαδο, μελισσοκέρι, βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ,  καστορέλαιο και jojoba. 

 

 

 

 

Read More

And More