Lip scrub και lip balm: Τα προϊόντα που θα κρατήσουν τα χείλη σου ενυδατωμένα και απαλά

Η περιοχή των χειλιών είναι μία από τις πιο ευαίσθητες του προσώπου, μαζί με τα μάτια, κι εκείνη που ταλαιπωρείται πολύ από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Κι επειδή ξεκίνησαν ήδη τα μεγάλα κρύα επιβάλλεται να είσαι προσεκτική.

Αντιλαμβάνεσαι άλλωστε ότι τα χείλη σου γίνονται ιδιαίτερα ξηρά και κάποιες φορές ξεφλουδίζουν, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή ακόμη κι αν φοράς super ενυδατικό κραγιόν ή lip gloss.

Ο μοναδικός τρόπος να τα προστατεύσεις και να τα κρατήσεις ενυδατωμένα είναι ακολουθώντας τη σωστή ρουτίνα περιποίησης χειλιών χρησιμοποιώντας 2 συγκεκριμένα προϊόντα.

Lip scrub και lip balm. Δύο βήματα που θα σε σώσουν ειδικά αν βρίσκεσαι αρκετές ώρες εκτεθειμένη στο κρύο και τον αέρα. Πρόκειται για τις φόρμουλες που περιέχουν πλούσια, φυσικά ενυδατικά στοιχεία. Το πρώτο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα προετοιμάζοντας για το δεύτερο που προσφέρει την απαραίτητη υγρασία και θρέψη στα χείλη. 

Στη συνέχεια θα δεις τα αγαπημένα μου προϊόντα αλλά και tips για σωστή εφαρμογή και αποτέλεσμα. 

Lip Balm 

Chanel Rouge Coco Baume: Με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες στη σύνθεση του αφήνει ένα διάφανο και απαλό πέπλο στα χείλη χωρίς να βαραίνει. Μπορείς να το φορέσεις μόνο του ή μετά το κραγιόν

Dior Dior Addict Lip Glow Natural Glow Custom Color Reviving Lip Balm:  Χαρίζει άνεση, θρέψη και ενυδάτωση που διαρκούν έως και 24 ώρες.

Kiehl’s Lip Balm #1: Ανακουφίζει τα σκασμένα χείλη και τα προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις, τον αέρα και το κρύο.

 

Lip Scrub 

Τα νεκρά κύτταρα συγκεντρώνονται και στα χείλη που σημαίνει ότι η απολέπιση είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της ρουτίνας αν θέλεις να δείχνουν άψογα. Το lip balm άλλωστε δεν μπορεί να λειτουργήσει στο μέγιστο αν προηγουμένως δεν έχεις περιποιηθεί την περιοχή. Και μην ξεχνάς ότι το lip scrub παράλληλα θρέφει τα χείλη και τους χαρίζει φυσική λάμψη που αναδεικνύει στη συνέχεια το χρώμα που θα εφαρμόσεις ενώ μπορείς να χρησιμοποιείς το αγαπημένο σου ματ κραγιόν άφοβα ακόμη και καθημερινά. 

  • Το απλώνεις με τα δάχτυλα σε καθαρά και χωρίς ίχνος μακιγιάζ χείλη. Κάνεις απαλό μασάζ για 1-2 λεπτά και το αφαιρείς με μια πετσέτα ή δίσκο βαμβακιού. 

Max Factor Miracle Prep Lip Scrub: Με μικροκόκκους ζάχαρης για ήπια απολέπιση και εξαιρετικά θρεπτική σύνθεση, εμπλουτισμένη με καρύδα και βιταμίνη Ε, για απαλά χείλη.

Kylie Cosmetics Sugar Lip Scrub: Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος ενώ βοηθά στην αναπλήρωση της υγρασίας των χειλιών. Αυτό το scrub με άρωμα βανίλιας αφήνει τα χείλη λεία, απαλά και έτοιμα για μακιγιάζ.

Frank Body Original Lip Scrub: Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από τα χείλη και τα αφήνει απαλά και βελούδινα. Παρέχει στα χείλη και στην γύρω περιοχή την απαραίτητη ενυδάτωση και θρέψη

Extra Tip: Οι έξυπνοι τρόποι χρήσης του lip balm εκτός από την εφαρμογή στα χείλη. 

  • Αν το lip balm έχει χρώμα είναι το κατάλληλο “εργαλείο” για ένα τέλειο μονοχρωματικό μακιγιάζ. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να απλώσεις με τα δάχτυλα σε χείλη, μάτια και ζυγωματικά.  
  • Το ίδιο προϊόν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως blush. 
  • Κι αν τα φρύδια σου είναι ατίθασα, μικρή ποσότητα διάφανου lip balm είναι αρκετή για να τα βάλεις στη θέση τους.  
  • Αν αναμείξεις τη σκιά σε μορφή σκόνης ή κόμπακτ με το lip balm αυτομάτως την μετατρέπεις σε κρεμώδη. 

Read More

And More