Maskne: αυτό είναι το ένα προϊόν που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στην τσάντα σου για τα σπυράκια από τη μάσκα!

Η πανδημία άλλαξε πολλά πράγματα στη ζωή μας (γενικά!), και στην ομορφιά (ειδικότερα!). Το skincare είναι η μεγαλύτερη τάση αυτή την στιγμή και όλο το ενδιαφέρον έχει μετατεθεί από τα προϊόντα μακιγιάζ στα προϊόντα καθαρισμού και στα εργαλεία μασάζ που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στο σπίτι, η μάσκα έχει γίνει η προέκταση του προσώπου μας και ένας ολοκαίνουριος όρος έχει μπει στη ζωή μας. Το maskne!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σου γράφουμε για το mask X acne φαινόμενο και δεν θα είναι σίγουρα η τελευταία. Εδώ με τον δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη έχουμε μιλήσει εκτενώς για το maskne και τι να κάνεις και ένα από τα σπουδαιότερα tip που μας είχε δώσει τότε ήταν και αυτό: “Υπάρχει μια στιγμή μέσα στην ημέρα που γίνεται το λεγόμενο σμηγματοροϊκό peak. Αυτό εξαρτάται από την ώρα που έχει ξυπνήσει κανείς. Αν, για παράδειγμα, έχεις ξυπνήσει περίπου στις 8.00 αυτό γίνεται περίπου στη 13.00, ενώ αν ξυπνήσεις αργότερα, γίνεται αργότερα. Είναι το σημείο που αρχίζεις να γυαλίζεις. Αν ήσουν βαμμένη αυτό που θα έκανες ήταν να ταμπονάρεις το μακιγιάζ με πούδρα. Τώρα με τη μάσκα αυτό που πρέπει να κάνεις και με το οποίο θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά είναι ένα refresh του δέρματός σου με micellaire και να ανανεώσεις την σμηγματορυθμιστική κρέμα. Είναι πολύ βασικό, λοιπόν, να έχεις μαζί σου στην τσάντα σου ένα νεράκι καθαρισμού και μερικά βαμβάκια”.

Από την πρώτη στιγμή που μου έδωσε το tip, έβαλα ένα τέτοιο νεράκι καθαρισμού στην τσάντα μου και κάθε μεσημέρι αυτό που κάνω μαζί με το lunch break μου είναι να πηγαίνω στο μπάνιο του γραφείου και να κάνω αυτή τη διαδικασία με το miceallair και τα βαμβάκια. Το αποτέλεσμα είχε πολύ μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα μου. 

Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικά αγαπημένα (και τεσταρισμένα) micellar water για να βάλεις κι εσύ στην τσάντα σου και να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου με το maskne. 

Sebium H2O, Bioderma, €11.50. Είναι ίσως το πιο διάσημο micellar water το οποίο κυκλοφορεί και σε αυτήν εδώ την εκδοχή για λιπαρές επιδερμίδες. Αυτό το διάστημα που όλοι φοράμε μάσκα το υγρό περιβάλλον που δημιουργείται μέσα σε αυτήν κάνει και την επιδερμίδα μας πολύ λιπαρή, οπότε ένα τέτοιο προϊόν θα σε βοηθήσει πολύ. 

 

Micellar Cleansing Water, CeraVe, €11.67. Το CeraVe είναι ένα brand πολύ αγαπητό στους κύκλους των skincare addicts. Το συγκεκριμένο νεράκι καθαρισμού περιέχει κεραμίδια και νιασιναμίδη, δύο συστατικά που βοηθά τον φραγμό της επιδερμίδας να παραμένει υγιής. Φαντάσου τον φραγμό σαν ένα λεπτό στρώμα, σαν μια μεμβράνη που απλώνεται σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας και το προστατεύει. βοηθά το δέρμα να διατηρεί την ελαστικότητά του, να ελέγχει την προστασία του και να ρυθμίζει, τέλος, την υγρασία του δέρματος. Και ένας υγιής φραγμός σημαίνει επιδερμίδα γεμάτη υγεία που δεν σε τραβάει! 

Ac-norm Micellar Water, Frezyderm, €13.50. Οι ήδη ακνεϊκές επιδερμίδες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο ζήτημα με τη μάσκα και αυτό γιατί αν ακολουθούν κάποια εξειδικευμένη θεραπεία, αυτό σημαίνει πως η επιδερμίδα τους είναι πιο λεπτή και η συνεχής τριβή με τη μάσκα την τραυματίζει ακόμη περισσότερο. Για τον λόγο αυτό οι ακνεϊκές επιδερμίδες χρειάζονται εξειδικευμένα προϊόντα όπως αυτό το νεράκι της Frezyderm, το Ac-Norm Micellar Water. 

Water Comfort One- Step Cleanser, Clarins, €28.90. Μπορεί αυτό το διάστημα να νιώθεις την επιδερμίδα σου κάτω από τη μάσκα πιο λιπαρή αλλά μπορεί η βάση της επιδερμίδας σου να είναι ξηρή ή ακόμη και να έχεις αφυδατωμένο δέρμα αν δεν πίνεις αρκετό νερό ή αν δεν κάνεις εντατική ενυδάτωση. Αν ανήκεις, λοιπόν, σε αυτή την κατηγορία το συγκεκριμένο προϊόν είναι ιδανικό αφού ενδείκνυται για κανονικές ή ξηρές επιδερμίδες. 

Mini νερό καθαρισμού Micellar Water, Apivita. Αυτό το micellar water έχει δύο πολύ καταπραϋντικά συστατικά που είναι το μέλι και το τριαντάφυλλο και είναι ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες που έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο λόγω της μάσκας. Bonus: σε travel size μέγεθος έτσι ώστε να χωράει και στο πιο μικροσκοπικό σου τσαντάκι. 

Dr. Andrew Weil for Origins, Mega- Mushroom Micellaire, €31.95. Αυτό το micellar συμβάλλει στην ενίσχυση της αντοχής του δέρματος απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις με τον πιο ήπιο και απαλό για την επιδερμίδα τρόπο! 

Για να ολοκληρώσεις την ρουτίνα σου κατά την διάρκεια της ημέρας, μετά το micellar water ολοκλήρωσε με μια σμηγματορυθμιστική κρέμα. 

 

Read More

And More